خطیب جمعه قم:

بسیج شجره‌ای طیبه است

امام‌جمعه قم یا اشاره به هفته بسیج گفت: بسیج شجره‌ای طیبه است، بسیج یک مجموعه خاص نیست و همه افرادی که به مسائل اجتماعی ورود می‌کنند و کار جهادی عمل می‌کنند بسیجی هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبه اول نمازجمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ که در مصلی قدس برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) که می‌فرماید پرهیزکاری مؤمن در رفتارش آشکار می‌شود و پرهیزکاری منافق جز در زبانش ظاهر نمی‌شود، اظهار داشت: مؤمن ممکن است در سخن چیزی نگوید؛ اما در عمل در اوج تقوا تمام ویژگی‌ها را رعایت می‌کند؛ منافق در سخن آیه و روایت فراوان درباره تقوا می‌خواند؛ اما در چیزی عمل وجود ندارد.
 وی با اشاره به آثار اعتقاد به‌روز رستاخیز در زندگی بیان داشت: صلاح نگرش به دنیا، بازدارندگی از گناه، آرامش روحی و روانی، انگیزه برای انجام عمل صالح، هدفمندی و عدم سرگردانی، تعهد و مسئولیت‌پذیری، تأمین عدالت اجتماعی و شجاعت از آثار اعتقاد به‌روز رستاخیز در زندگی است.
 امام‌جمعه قم با اشاره به شاخصه انسان‌های معتقد گفت: انسان‌های به سه دسته مسئولیت ستیز، مسئولیت گریز و مسئولیت‌پذیر تقسیم می‌شوند که انسان‌های معتقد و باورمند مسئولیت‌پذیر هستند.
 وی با اشاره به اینکه تأمین عدالت اجتماعی انسان‌ها ابراز کرد: در دنیا تضاد منافع وجود دارد و قوی می‌خواهد بر ضعیف مسلط شود و توانمند می‌خواهد بر ناتوان چیره شود؛ اما انسان باورمند به قیامت این رفتار را ندارد و در اوج قدرت متواضع است و در اوج توانایی خشوع دارند و بین منافع مادی و معنوی توازن برقرار می‌کنند و این توازن رمز نجات، سعادت و خوشبختی آنان است.
 امام‌جمعه قم با اشاره به روحیه شهامت در انسان‌های باورمند گفت: انسان‌های باورمند در اوج سختی‌ها می‌ایستند؛ زیرا اعتقاد به جایی دارند که خوبی‌ها و بدی‌ها در آنجا دیده می‌شود آنها در برابر بی‌عدالتی‌ها با شجاعت و شهامت تسلیم نمی‌شوند و ما آنچه در جبهه مقاومت می‌بینم نتیجه این باورمندی است.
 آیت‌الله حسینی بوشهری در خطبهٔ دوم، با اشاره به آتش‌بس لبنان اظهار داشت: خانه‌های مردم ویران شده است، اما زمانی که آتش‌بس اعلام می‌شود و نتیجه استقامتشان را می‌بینند با پرچم زرد حزب‌الله، تصویر شهید سید حسن نصرالله، شهید سید هاشم صفی‌الدین و دیگر فرماندهان به جنوب لبنان بر می‌گردند و می‌گویند خانه ما ویران شده است؛ اما فدای سید حسن نصرالله.
 وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه‌ای متحمل شد بیان داشت: در داخل رژیم سرزمین‌های اشغالی می‌گویند نتانیاهو ترسو است و شکست بزرگی در طول دوران زندگی‌مان توسط نتانیاهو متحمل شدیم و می‌گویند دستاوردهای این حملات کجاست؟ رژیم صهیونیستی که دید عرصه برایش تنگ شده دچار اشتباه محاسباتی شد.
 آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با شهادت سید حسن و دیگر فرماندهان مقاومت به دنبال تغییر سیاسی در لبنان بود گفت: خواستند در لبنان فتنه ایجاد کنند تغییرات سیاسی ایجاد کنند و قطعنامه ۱۷۰۱ را تغییر بدهند، اما رئیس پارلمان لبنان گفت ایستاده‌ایم و اجازه نخواهیم داد و لبنانی‌ها گفتند جانمان فدای سید حسن؛ دشمن هرجایی را نگاه کرد با بی‌آبرویی مواجه شد و شکست سختی را متحمل شد و عقب‌نشینی کرد و یقیناً درباره غزه نیز این اتفاق خواهد افتاد.
 وی با اشاره به گرامیداشت شهدای ناو پیکان، ابراز داشت: امروز نیروی دریایی در دریاهای آزاد یکه‌تاز میدان هستند و دشمن حسد می‌ورزد و غضب می‌کند، آفرین بر این قهرمانان نیروی دریایی.
 امام‌جمعه قم یا اشاره به هفته بسیج بیان داشت: بسیج شجره‌ای طیبه است، بسیج یک مجموعه خاص نیست و همه افرادی که به مسائل اجتماعی ورود می‌کنند و کار جهادی عمل می‌کنند بسیجی هستند. امام خمینی (ره) فرمود: «افتخار خود من این است که یک بسیجی باشم» این جایگاه عظیم و رفیع بسیج است.
 وی با اشاره به‌روز مجلس خطاب به نمایندگان مردم در مجلس گفت: نمایندگان، انقلابی هستید و انقلابی بمانید با قوانینی که تصویب می‌کنید گره‌گشای کار مردم در مسئله گرانی و سایر مشکلات باشید، چه شما این اقدامات را انجام بدهید و چه ندهید مردم دلبسته انقلاب هستند، ولی اگر این اقدامات را انجام دادید و نظارت خوب کردید و با گرانی مقابله کردید و به‌عنوان چهره‌های انقلابی ایستادید و دولت، مجلس و دستگاه قضا کنار هم و هماهنگ با هم و تحت‌نظر رهبر معظم انقلاب به مردم خدمت کردید همه به شما می‌گویند آفرین.
 رئیس شورای‌عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ایام فاطمیه خاطرنشان کرد: زندگی صدیقه کبری (س) در خداباوری، خدامحوری و خدا یاوری خلاصه شده است، او با همه وجود خدا را باورداشت و در همه زندگی‌اش خداوند محور بود و هر جا نیاز به یاوری دین خداوند بود در میدان حاضر بود و می‌گوید خدایا به آنچه تو دوست داری راضی هستم. در زندگی روزمره با امیرالمؤمنین (ع) جایگاه امیرالمؤمنین را دریافته و کفو حضرت علی (ع) بود، اما زمانی که چیزی در خانه برای خوردن نبود در پاسخ به جمله امیرالمؤمنین که فرمودند چرا اطلاع ندادی تا طعامی تهیه کنم فرمود: ای علی! من از پروردگارم شرم دارم که چیزی از تو درخواست کنم که توان برآوردن آن را نداشته باشی.
 
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر /150
http://javaneparsi.ir/51649
اخبار مرتبط

نظرات شما