printlogo


زیر و بم «سپهر ۱۱۰» سپاه
کد خبر: 10601
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،

صبح امروز (یکشنبه) از سامانه ارتباط تاکتیکی «سپهر۱۱۰» با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی و تحویل یگان‌های مردم پایه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

این سامانه، علاوه بر برطرف کردن نیاز‌های ارتباطی فرماندهان در شرایط خاص، متحرک است و قابلیت نصب بر روی کلیه وسایل متحرک زمینی، هوایی و دریایی را هم دارد.

«سپهر۱۱۰» مجهز به لایه‌های متعدد ارتباطی از جمله ارتباطات دیجیتال راه دور HF و شهری، محلی و منطقه‌ای شامل سامانه‌های ارتباطی V/UHF، دیجیتال، امن، مولتی‌باند (چند بانده)، مولتی‌چنل (چندکاناله)، Ds، FH، ادهاک، سلولار، مقاوم و با قابلیت‌های رومینگ شبکه‌ای و ریموت پذیر با پهنای باند مورد نیاز برای انتقال صوت، دیتا و تصویر می‌باشند.

اما مهمترین ویژگی این سامانه ارتباطی را می‌توان امنیت ارتباطاتی که در بستر آن برقرا می‌شود برشمرد؛ چراکه برابر اطلاعات اعلام شده این سامانه قابلیت مقابله با انواع جنگ الکترونیک را دارد و در برابر شنود، هک، فریب، اختلال و اقدامات EMP مقاوم است.

** EMP چیست؟

EMP یا Electromagnetic pulse در حقیقت به گونه‌ای از تسلیحات الکترومغناطیسی گفته می‌شود که با انفجار خود پالس بسیار بزرگی را در محیط پیرامونی منتشر می‌کنند و این پالس‌ها با نفوذ به سیستم‌های الکترونیکی قادر به تخریب عملکرد آن‌ها خواهند بود، در اصطلاح عموم به این گونه تسلیحات بمب‌های الکترومغناطیسی گفته می‌شود.

هسته اصلی بمب‌های الکترومغناطیسی یا EMP در واقع همان منابع تولید پالس الکترومغناطیسی با توان بـالا و فناوری مایکروویو نیرومند است.

ساختار بمب‌های EMP یک لوله توخالی رسانا است، که حکم هسته سـیم پیچ بمب EMP را نیز دارد، در داخل این هسته مواد منفجره و چاشنی الکتریکی قرار دارد که درست در لحظه انفجار بمـب، مدار الکتریکی نیز به کار می‌افتد و میدان مغناطیسی حاصل از کارکرد مدار الکترونیکی در یـک میـدان انفجاری قرارگرفته، و انفجار میدان الکترومغناطیسی رخ می‌دهد.

«سپهر ۱۱۰»؛ سپر ارتباطی سپاه در برابر حملات الکترومغناطیسی
اجزای یک بمب الکترومغناطیس

انفجار یک میدان مغناطیسی بسیار قوی، می‌تواند در کسری از ثانیه قدرت الکتریکی بسیار بالایی را در کلیه مواد هادی پیرامون خود القا کند و بطور کلی تمام آن‌ها مانند شبکه‌های برق، اتومبیل، هواپیما، سیستم‌های ارتباطی و کامپیوتری را مختل و از کار بیاندازد. این میدان مغناطیسی روی انسان به عنوان یک هادی الکتریکی نیز موثر می‌باشـد، ولـی ایـن تأثیر بسیار محدود و مقطعی است و بدن جز در موارد خاص، قدرت مقاومت در برابر آن را دارد.

«سپهر ۱۱۰»؛ سپر ارتباطی سپاه در برابر حملات الکترومغناطیسی
عملکرد انفجاری بمب الکترومغناطیس

بدین ترتیب با بکارگیری سامانه ارتباطی «سپهر۱۱۰» توسط سپاه پاسداران، عملا تهدید ایجاد اختلال در ارتباطات رزمی و تاکتیکی با استفاده از تسلیحات الکترومغناطیسی توسط دشمن از بین خواهد رفت.

سرعت بالا، انعطاف پذیری، بکارگیری سامانه‌ها بدون خودرو بر روی شناور‌ها و یا قابلیت انتقال به نقاط مرتفع و کلیه مناطق مورد نظر و بهره‌برداری از آن‌ها در هر نوع شرایط آب و هوایی، محیط جغرافیایی و عملیات، امکانات زیستی و اپراتوری لازم در شرایط ثابت و سیار و با امکان استفاده از منابع تغذیه متنوع از جمله ویژگی‌های دیگر این سامانه است.

«سپهر ۱۱۰»؛ سپر ارتباطی سپاه در برابر حملات الکترومغناطیسی




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/10601