به گفته وی، این عناوین در پنج طرح، خواندن با خانواده، حلقههای کتاب و کتابخوانی، حمایت از کالای ساخت ایران، نماز کلید بهشت و برگزاری نشستهای کتابخوان تهیهشده و در اختیار کمسوادان قرارگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: طرح کتابخوانی باهدف پاسخگویی به نیاز مخاطبان در ابعاد فردی، اجتماعی، خانوادگی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی تهیهشده است.
قاسمینیا ادامه داد: ارتقاء آگاهیهای عمومی، تثبیت، تعمیق و تحکیم سواد سوادآموزان و کمسوادان، عادت به مطالعه و یادگیری مادامالعمر، یادگیری مشارکتی و تقویت فعالیتهای گروهی از دیگر اهداف این طرح میباشد.
وی با اشاره به اینکه آموزش مهارت خواندن، نوشتن و گسترش فرهنگ کتابخوانی از ماموریتهای نهضت سوادآموزی است، اضافه کرد: طرح خواندن با خانواده نیز از دیگر طرحهای کتابخوانی و ویژه سه هزار و ۲۰۰ سوادآموز حاضر در کلاسهای نهضت سوادآموزی است.
وی بیان کرد: سال گذشته قم نخستین استانی بود که نشست کتابخوان را با مشارکت اداره کل کتابخانهها ویژه سوادآموزان و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی برگزار نمود که این طرح امسال نیز در مراکز نهضت سوادآموزی و مراکز یادگیری محلی برگزار خواهد شد.
معاون آموزشوپرورش قم افزود: مهارت چگونه مطالعه کردن و نیازهای سوادآموزان از مسائلی است که در این نشستها مطرح میشود.
وی بابیان اینکه طبق سرشماری سال ۹۵ بیش از ۲۰ میلیون تن در کشور کمسواد و بیسواد هستند، تاکید کرد: تولید و تالیف کتابهای ویژه بزرگسالان کمسواد غیرمحصل با ادبیات ویژه و سادهنویسی باید در دستور کار نهادهای فرهنگی و آموزشی باشد.
وی گفت: طبق سرشماری سال ۹۵، ۳۳ هزار و ۶۶ تن در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال و ۱۲۰ هزار تن نیز در گروه سنی ۶ سال و بالاتر در استان قم بیسواد هستند.
قاسمینیا بابیان اینکه ۱۳ هزار تن از بیسوادان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال از اتباع میباشند، افزود: با توجه به برنامههای آموزشی اجراشده و جذب بیسوادان در کلاسهای نهضت سوادآموزی، تخمین زده میشود تعداد بیسوادان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۲۷ هزار تن کاهشیافته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اولویت فعالیتهای سوادآموزی در گره سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است و اگر در سنین بالاتر از ۴۹ سال نیز افراد علاقهمند به یادگیری باشند، این نهاد پذیرای آنها خواهد بود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/13540 |