این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به مصرف کلسیم گفت: منبع اصلی کلسیم در شیر و لبنیات است و با این نکته که کلم و کنجد منبع اصلی کلسیم است به شدت مخالفم چراکه هیچ ماده غذایی به اندازه شیر (به علت حاوی بودن ۲۴۰ میلیگرم کلسیم در یک لیوان) برای ما منبع مهمی نیست.
جوزدانی تصریح کرد: نسبت جذب کلسیم به ویتامین B در بدن ما یک به یک است و هر دو ویتامین به اندازه هم باعث کاهش چربی های بدن می شوند ولی نباید انتظار داشته باشیم که مصرف تنها یک گروه از ویتامینها باعث کاهش کالری در بدن یا افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید مصرف آهن گفت: متاسفانه خیلی از افراد با عقیده غلط به منظور تامین آهن در بدن خود مصرف اسفناج، حبوبات و عدس را در اولویت قرار میدهند. نکته مهم در این است که بدن ما از نظر مواد مغذی آهن دار به علت علوفه داده شده به دام کاملا فقیر است.
او تصریح کرد: کیفیت آهن موجود در سبزیجات و حبوباتی مانند اسفناج، عدس و لوبیا به علت آهن سه ظرفیتی پایین است. بهتر است آهن موجود در مواد غذایی تبدیل به آهن سه ظرفیتی شود تا قابل مصرف باشد، ولی جذب کیفیت آهن موجود در محصولات حیوانی مانند انواع گوشتها بالاتر است و مصرف روزانه ۲۰۰ گرم از آن در طول روز برای سوزاندن چربی های اضافی به افراد توصیه میشود.
جوزدانی ادامه داد: حداقل سه ماه از سال، کودکان باید از مواد حاوی آهن استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات در ایران بسیار پایین است، گفت: حرف محققان طب سنتی مبنی بر سردی بودن لبنیات و حذف کردن آنها از وعده غذایی افراد اشتباه است.
جوزدانی افزود: حذف لبنیات و جایگزین کردن مواد دیگر مانند شیره انگور منجر به کوتاهی قد خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به مضرات کمبود ویتامینها در بدن اظهار کرد: کمبود هر ویتامینی در بدن مانند آهن، D و منیزیم باعث باز شدن اشتها در افراد میشود.کمبود ویتامین D در بدن باعث اختلال متابولیسم به علت تامین مواد غذایی میشود.
جوزدانی تصریح کرد: کمبود آهن در بدن باعث پرخاشگری، اضافه وزن، پرخوابی، عصبانیت و اختلالات متابولیسمی در افراد خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: جذب ویتامینها از طریق مواد غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، اما تنها مصرف ۲۰ تا ۳۰ درصد آن از طریق مکملها امکان پذیر است.
جوزدانی گفت: طبق مطالعات علمی تنها ۵۰ درصد افراد از مکملها استفاده میکنند و اگر افرادی به ویتامین نیاز داشته باشند با مشورت پزشک و انجام آزمایشات گوناگون متناسب با بیماری خود باید به جایگزین کردن مکملها بپردازند.
او تاکید کرد: برای رسیدن تمامی این ویتامینها به بدن، بهتر است استفاده از موادغذایی پنج گروه اصلی مانند غلات (نان، برنج، ماکارانی)، پروتئینها (انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات) لبنیات (ماست، پنیر، شیر و کشک)، سبزی و میوه تازه و روغنهای سالم را در اولویت وعدههای غذایی خود قرار دهیم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/14295 |