او ادامه داد: با توجه به شرایط نیازمند سامانهای بودیم تا شرایط کلاس واقعی را در فضای مجازی شکل دهیم و شبکه شاد راه اندازی شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا قبل از شبکه شاد حدود ۷۵ درصد از محتوای آموزشی تدریس شده بود، گفت: ابتدا دانش آموزان ارزیابی میشوند و بعد از آن باقی مانده دروس تدریس میشوند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه حدود ۱۱۲ هزار مدیر و ۵۰۰ هزار معلم در سامانه شبکه شاد شروع به کار کردند و در طول ۳-۴ روز اخیر ۹۶ میلیون فایل مبادله شد،گفت: حدود ۹/۵ میلیون نفر در شبکه شاد ثبت نام کردند و ۷ میلیون کاربر فعال در شبکه داریم همچنین یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس درسی در این شبکه داریم و بیش از ۲۳۴ هزار پیام هم میان دانش آموز و معلم در شبکه شاد مبادله شده است.
وزیر آموزش و پرورش درباره بازگشایی غیرمتمرکز مدارس اطهار کرد: اشکالات بسیاری برای بازگشایی مدارس به طور منطقه ای وجود دارد ضمن آنکه ۳۰ درصد معلمان ما بین محل زندگی و کار در رفت و آمد هستند، هر منطقه ای که مدارس امکان بازگشایی داشته باشند، پروتکل وزارت بهداشت باید رعایت شود و این در حالی است که در بسیاری از کلاس ها امکان فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد.
او بیان کرد: براساس بررسیها در تمام دنیا مدارس اولین جایی است که تعطیل و آخرین جایی است که بعد از شرایط بحران و اضطرار باز میشود چراکه رفت و آمد مدارس تاثیر بسیار در جلوگیری از انتقال دارد بنابرابن براساس تصمیم ستاد ملی کرونا، تا اطلاع ثانوی مدارس بسته خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش درباره برگزاری آزمونهای پایان سال اظهار کرد: تابع سیاستهای وزارت بهداشت هستیم، اولویت اصلی ما برگزاری آزمونهاست و سهم معلمان را در آزمونها افزایش میدهیم، چون پنج ماه ابتدای سال را با دانش آموزان کار کردهاند و ارزیابی از آنها دارند، به آزمون هم نمره اختصاص داده خواهد شد.
او ادامه داد: تاکید داریم امتحان نهایی به طور حضوری باشد و پروتکلهای وزارت بهداشت را لحاظ خواهیم کرد البته اگر پروتکلهای سخت گیرانهتر وزارت بهداشت لحاظ شود، امتحانات غیرحضوری برگزار میشود و این آمادگی وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان پایه دوازدهم به جهت حساسیت برای ما اهمیت ویژه دارند، بخش عظیم محتوای آموزشی قبل از سال جدید تدریس میشود با این حال بعد از پایان اردیبهشت ۳ هفته برای برگزاری آزمون نهایی داریم و بعد از آن نیازمند سه هفته فرصت برای برگزاری کنکور هستیم که هفته سوم تیرماه می شود.
او با اشاره به اینکه به عنوان یک پدر به دنبال محیط مناسب برای آموزش هستیم، گفت: معلمان و مدیران موظف به عضویت در این شبکه هستند، همچنین برای دانش آموزانی که امکان عضویت تدارند، تمهیداتی داریم از جمله از تلویزیون محلی و بسته های آموزشی استفاده خواهیم کرد.
وزیر آموز و پرورش درباره کمک بنیاد مستضعفان برای کمک به دانش آموزان نیازمدن گفت: در شرایط فعلی اطلاعات دقیقی نداریم که چه افرادی دچار مشکل میشوند و بعد از جمعآوری اطلاعات تصمیم گیری میکنیم.
حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه هیچ برنامهای جایگزین آموزش حضوری نمیشود، بیان کرد: در شبکه شاد کانالهای انجمن اولیا و مربیان، تربیت بدنی و سلامت و کانون پرورشی و فرهنگی در نطر گرفتیم تا جریان تربیتی تعطیل نشود. همچنین نکته قابل توجه این شبکه مشارکت فعال خانوادهها در جریان آموزش است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه فیلمهای آموزشی ۹ میلیون بار دانلود شده است، گفت: این استقبال نشان از خلاقیت معلمان و عملکرد مناسب آنهاست. همچنین معلمی که با آیلاند معروف شد نشان از علاقه و تعهد به حرفهاش بود که با ۴۷ سال سابقه کاری برای آموزش دانش آموزان وارد فضای مجازی شد.
او ادامه داد: اطلاعات در آموزشهای مجازی غیر از شبکه شاد امکان نظارت نداشت، اما در این شبکه نظارت داریم همچنین ممکن است بعد از فروکش کردن کرونا در برهه زمانی دیگر با این مشکل مواجه شویم بنابراین باید از حالا در این شبکه آمادگی لازم را کسب کنیم.
حاجی میرزایی با بیان اینکه امکان ذخیره کردن فایلهای آموزشی در شبکه شاد وجود دارد، گفت: معلم مسئول آموزش دانش آموزان است و با توجه به شرایط فعلی بستر آموزشی در فضایی فراهم شد که سعی کردیم بستری آرام و ایمن برای معلمان باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه همه مشمولان باید به عضویت این شبکه در بیایند تا متناسب با آن کار را پیش ببریم، تصریح کرد: در آینده این سامانه پیش بینی شده است که معلمان تدریسهای خود را با یکدیگر و دانش آموزان دیگر به اشتراک بگذارند که این موضوع در شناسایی افراد خلاق موثر است و حتی میتواند منفعت اقتصادی داشته باشد.
او اظهار کرد: به دلایلی مشکلاتی در شبکه شاد وجود دارد که اتاق تلفنی برای آن در نظر گرفتیم تا پاسخگو باشد، برخی اشکالات مانند نصب برنامه تحت وب و سیستم عامل ios وجود داشت که به تدریج رفع شد و هر روز سوالات پرتکرار بررسی و پاسخهای آن داده میشود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تیم فنی از بهترینهای ایران اطمینان دادند تا مشکلات شبکه رفع شود و تاکنون این وعده محقق شد. همچنین به ما وعده دادند تا بازگذاری برنامه در این شبکه از نرم افزار خارجی مشابه سریعتر است.
حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه هیچ شبکهای در کشور تاکنون این حجم بازدید و کاربر نداشته است، گفت: برای ما امنیت اطلاعات خانواده مهم است و مجموعه اطلاعات صرفا در بانک اطلاعاتی آموزش و پرورش قرار دارد و نگرانی بابت حفظ اطلاعات نیست در واقع یکی از دلایل ایجاد پیام رسان اختصاصی همین امنیت اطلاعات بوده است.
حاجی میرزایی درباره بازپس گیری شهریه مدارس غیردولتی، گفت: برای مدارس غیردولتی هزینه دریافت میشود که یکی در برابر خدمات آموزشی و دیگری برای فعالیتهای فوق برنامه است که درباره آموزش آنها متعهد به خدمات هستند. همچنین برای کمک به موسسات غیردولتی دولت آنها را به عنوان یکی از مشاغل تحت پوشش شناسایی کرد.
وزیر آموزش و پرورش درباره نحوه تامین هزینه های اینترنت با توجه به گلایه های موجود بیان کرد: در ستاد عالی مبارزه با کرونا طرح موضوع کردیم تا با توحه به اینکه این روس آموزش مجازی جایگزین آموزش رسمی است، هزینه اینترنت رایگان باشد و بعد از طرح موضوع تلاش های خود را در این زمینه به کار گرفتیم تا شرایط را برای کاربران را تسهیل کنیم.
حاجی میرزایی تاکید کرد: رایگان بودن اینترنت تصویب شده است و برای تامین منابع مورد نیاز آن باید تصمیم گیری شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/18544 |