printlogo


زمان تصمیم‌گیری بازگشایی دانشگاه‌ها/ روند صعودی شیوع کرونا در خوزستان
کد خبر: 19327
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری روزانه که با حضور خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: روند بیماری در استان خوزستان صعودی است و مردم باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند و شیوع بیماری در استان‌های جنوبی دیرتر آغاز شده است؛ گرم شدن هوا یا گرم بودن آب و هوای یک منطقه دلیل از بین رفتن کرونا نیست و ما باید اقدامات بهداشتی و درمانی را در همه استان‌ها رعایت کنیم، پس از فصل گرما نیز دوباره با این ویروس مواجه خواهیم بود.

به گفته وی، تهران درصد بالایی از ابتلاها را به دلیل جمعیت زیاد داشته است و خوزستان نیز روند افزایشی دارد؛ اگر درجایی بازگشایی‌ها موجب افزایش بیماری شود این روند کنترل خواهد شد و تصمیم‌های سختگیرانه‌تر یا بازگشت به گذشته را خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: اگر روند نزولی بیماری حفظ شود و ادامه پیدا کند ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها در ستاد مرکزی انجام شود؛ اگر دانشگاه‌ها باز شود، حضور در کلاس‌ها اختیاری خواهد بود و امیدواریم در پایان ترم بتوانیم امتحانات را به شکل حضوری برگزار کنیم.

حریرچی افزود: طی چند هفته گذشته در استان تهران روند تعداد بیماران بستری، تعداد مراجعان و روند تعداد مرگ و میر نزولی است ولی هنوز آمار ما در تهران می‌تواند قابل توجه تلقی شود؛ پیش بینی ما این است که روند نزولی در کشور طی یک الی دو ماه آینده ادامه پیدا خواهد کرد ولی موارد افزایش نسبی در برخی استان‌ها مشاهده خواهد شد اما این موضوع روند نزولی را متوقف نخواهد کرد، نوسان‌های جزئی طبیعی است و وقتی یک شهرستان صدهزار نفری، یک مبتلا دارد و روز بعد این موارد به سه الی چهار نفر رسید اعلام می‌کنیم که آمار صد درصد افزایش داشته است. باید به منحنی‌های آماری توجه کنیم اگر اتفاق خاصی نیفتد طی چند هفته آینده انتظار موج جدیدی نداریم؛ این پیش‌بینی تا پاییز است و ممکن است پس از پاییز اتفاقات جدیدی رخ دهد.

حریرچی افزود: بازگشایی را نباد به حداکثر برسانیم و باید سلامت و معیشت مردم را در نظر داشته باشیم و تعادل رعایت شود.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: نیمه فروردین بازگشایی را در کل کشور داشتیم، بیست و سوم فروردین در شهرستان‌ها داشتیم و سی‌ام در تهران رخ داد؛ دوره 5 روزه برای افزایش مراجعات سرپایی و دو هفته‌ای برای موارد بستری طی شده است و در این دوره دو هفته‌ای روند افزایشی نبوده است و مردم در اکثر موارد رعایت می‌کنند و خودشان تردد را کم کرده‌اند؛ بیشتر تذکرات شامل افرادی است که بهداشت را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: 46 ایالت آمریکا بازگشایی را آغاز کرده‌اند؛ در خیلی از ایالت‌ها مراجعه مردم بیش از مجوز دولت بوده است و این موضوع در سایر کشورهای اروپایی نیز مشاهده می‌شود که باید به واقعیات اجتماعی و تحمل مردم هم توجه داشت.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره ارائه خدمات درمانی به صورت تله‌مدیسین اظهار داشت: برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی ویزیت از دور در حال انجام است و در مورد تعرفه اطلاعی ندارم اما تصور می‌کنم تعرفه جداگانه‌ای ندارد. اکثر درمان‌های لازم نیاز به حضور فیزیکی و معاینه دارد، با توجه به اینکه در اکثر بیمارستان‌ها شرایط عادی حکمفرماست و بیمارستان‌ها بخش‌های خود را جدا کرده‌اند و در برخی بیمارستان‌ها بیماران کرونا پذیرش نمی‌شوند، با سرعت بیشتر باید آماده شویم تا مردم عادی مراجعه کنند پس 90 درصد ظرفیت بیمارستانی ما آماده خدمت رسانی به مردم است و بیماری که نیاز به معاینه فیزیکی دارد باید به بیمارستان مراجعه کند.

حریرچی در مورد وضعیت فعالیت رستوران ها نیز اظهار داشت: واقعیت این است که بیرون بر الزاماً به معنای بردن با پیک نیست، اما اگر سرو در محل رستوران انجام شود، مضر است و باید جلوگیری شود. از مردم درخواست می کنم، این موارد را حتماً اطلاع رسانی کنند.

معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط با وضعیت داروهای بهبود کرونا، گفت: متاسفانه در شرایط کنونی با سونامی اطلاعات غلط در مورد داروهای درمان کرونا مواجه هستیم و این شامل احاد جامعه اعم از مردم و پزشکان می شود. اشتیاق مردم برای شنیدن خبرهای خوب را درک می کنیم، اما نباید به امیدهای واهی دل بست.

وی گفت: دوره بررسی شهرستان‌های سفید 5 روزه است و اگر درجایی که اعلام شد سفید است اتفاق خاصی نیفتد تا 14 روز وضعیت سفید است، نسبت به چند هفته گذشته روند 60 الی 70 درصدی در بستری و مرگ داریم و اگر در روند نزولی مکانی 2 درصد بالا برود می‌توان گفت روند صعودی است اما به معنای این نیست که این روند به 70 درصد رسیده است، دامنه صعودها کم است.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در کل کشور ورند نزولی است و صعودها کم رمق است.

حریرچی درباره آنتی‌بادی استخراجی از سرم افراد گفت: اقدامات خوبی انجام شده است. اما من تاکید می‌کنم که هنوز هیچ درمان اختصاصی و داروی اختصاصی برای ویروس کووید۱۹ موجود نیست. درمان اصلی درمان مراقبتی است. به همین خاطر رعایت مسائل بهداشت فردی را تاکید می‌کنم.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/19327