وی گفت: طبیعی نیست که ناوگانهای خارجی از هزاران کیلومتر به نزدیکی لبنان میآیند و هدف آنها تهدید ملت لبنان است، اما مقاومت ملت لبنان این تحرکات را شکست خواهد داد و این تحرکات بیفایده است.
ظریف بیان کرد: ما در دیدار با مقامات لبنان دو بحث داشتیم که یکی آمادگی ایران برای حمایت از لبنان است. ما آمادگی این را داریم که این حمایتها و به ویژه حمایتهای پزشکی را تداوم دهیم و در زمینه انرژی و سوخت و بازسازی نیز آمادگی حمایت از طریق بخشهای خصوصی و دیگر نهادها هستیم. البته این مسأله نیازمند رضایت دولت لبنان است. مسأله دوم این است که کشورهای خارجی نباید در امور لبنان دخالت کنند. هیچ کسی نباید گمان کند که میتواند با توجه به مشکلات بهوجود آمده، دیدگاههای خود را تحمیل کند و من به مقامات لبنانی تأکید کردم که آمادگی حمایت از لبنان را داریم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در این باره که «برخی گروهها در لبنان شما را به دخالت در این کشور متهم میکنند»، تأکید کرد: ما از تمام ملت لبنان و مقاومت لبنان حمایت میکنیم و هیچگاه دیدگاه خود را بر هیچ گروهی تحمیل نکردیم. ما متحمل بسیاری از فشارها از سوی آمریکا و اسرائیل و غرب شدیم و دلیل این فشارها حمایتهایمان از لبنان و مقاومت است. ما آماده تحمل این فشارها هستیم. ما همیشه در کنار لبنان و مقاومت بودیم و به این مسأله افتخار میکنیم. ما از کشوری حمایت میکنیم که چندین بار صهیونیستها را شکست داده است.
وی خاطرنشان کرد: ما هیچگاه در امور داخلی لبنان دخالت نکردیم و نخواهیم کرد و همیشه به مسئولان لبنانی توصیه میکنیم اختلافاتی بین خودشان ایجاد نکنند و متحد شوند. امنیت و پیشرفت لبنان، امنیت و پیشرفت ما است. ما از انتخاب ملت لبنان حمایت میکنیم و هیچگاه شخصی را بر شخص دیگر ترجیح ندادیم. هر اسمی که مورد حمایت مردم لبنان است، ما از آن حمایت میکنیم.
او اظهار کرد: حتما جهان غرب در داخل خود اختلافاتی دارد. من به شما میگویم که جهان غرب به پایان رسیده است و خود غربیها بر این مسأله تاکید کردند و کشورهای غربی دیگر متحد نیستند و متأسفانه برخی کشورها تحت فشارهای آمریکا مواضع خود را تغییر میدهند.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا فرانسه با تهران تماس داشته است و محتوای گفتوگوی ماکرون و روحانی چه بود، گفت: خودتان میدانید که ما با گروههای مختلف تماس داریم و ایران آماده هرگونه تماس برای کمک به لبنان است، اما ما به جای کشورهای دیگر تصمیمگیری نمیکنیم و بر این مسأله تاکید داریم که تصمیمات منطقه باید توسط کشورهای منطقه اتخاذ شود و ما میتوانیم در کنار آنها تسهیلگر باشیم. روحانی در این تماس به ماکرون گفت که ما آماده کمک به لبنان هستیم. آنچه ماکرون میخواست، کمک به لبنان برای عبور از این مرحله است و ما گفتیم که تصمیمگیری باید با لبنانیها باشد.
وی در پاسخ به این سوال که «ماکرون با چه سمتی با شما گفتوگو کرد و آیا او پیامی از سوی ترامپ به شما رساند»، تصریح کرد: ایشان به عنوان رییسجمهوری فرانسه با ما صحبت کرد، نه ناقل پیام ترامپ.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که «آیا وجود کارشناسان غیرلبنانی در بررسی انفجار بیروت شما را آزار میدهد»، گفت: ما مثل مسئولان لبنانی تأکید داریم که این تحقیقات باید لبنانی باشد، اما ما هیچگاه دخالت نکردیم و نگفتیم که لبنان باید از چه کسانی کمک بگیرد. دولت لبنان با هر طرفی که میخواهد، میتواند همکاری کند و این تصمیم خودشان است.
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد: ما معتقدیم که نباید آمریکا آینده عراق را مشخص کند و ما به عراقیها قبل از انتخاب الکاظمی گفتیم از هر کسی حمایت کنید، ما نیز حمایت میکنیم. در رابطه با لبنان نیز همین است و از انتخاب ملت لبنان حمایت میکنیم. در انتخاب الکاظمی ما هیچ دخالتی نداشتیم و گفتیم حامی شخصی هستیم که شما انتخاب میکنید. ما با تمام دولتهایی که بعد از سال ۲۰۰۳ در عراق روی کار آمدند، همکاری و از آنها حمایت کردیم.
وی افزود: من امروز در دیدار با مسئولان لبنانی تأکید کردم که حامی هر شخصی هستیم که شما انتخاب میکنید. این در حالی است که برخی طرفهای خارجی زمانی که به بیروت آمدند، اسمهایی به همراه خود آورده بودند.
وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با محتوای گفتوگویش در دیدار با سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اظهار کرد: ابتدا به تفسیرها و تحلیلهای او از تحولات لبنان گوش دادیم و سپس در رابطه با کمکهای ایران به لبنان و شرایط منطقه و جهان و همچنین مسأله هستهای بحث و گفتوگو کردیم و این گفتوگو ثمربخش بود.
وی در رابطه با توافق اسرائیلی-اماراتی خاطرنشان کرد: این توافق بیفایده است. جای تأسف بسیار است که برخی حکام عرب با صهیونیستها همکاری میکنند و هدف آنها رضایت ترامپ است. این مسأله جدیدی نیست. حکام عربستان و حکام امارات - نه مردمشان - سابقه زیادی با نتانیاهو دارند و اگر به اظهارات آنها گوش کنید، متوجه خواهید شد که آنها صهیونیستها را دشمن نمیدانند بلکه همپیمان خود میدانند؛ در حالی که در تمامی دورهها و حتی در زمان حمله صدام ما در کنار آنها بودیم و دشمن صهیونیستی هر روز کشتارهایی علیه مردم فلسطین مرتکب میشود. اسرائیلیها و آمریکاییها این توهم را ایجاد کردند که آنها نیاز به ائتلاف برای مقابله با ایران دارند. ما آماده هستیم که تمام مسائل گذشته را فراموش کنیم و در کنار کشورهای عربی بایستیم و به آنها میگویم که آمریکاییها و اسرائیلیها در کنار شما نمیایستند؛ در حالی که ما همسایه و همتاریخ و همدین هستیم و آماده کمک کردن به شما هستیم. ما فاصله زیادی با هم نداریم؛ در حالی که آمریکاییها فاصله زیادی با شما دارند.
او در رابطه با خطر حضور رژیم صهیونیستی در امارت و منطقه تصریح کرد: حتما که وجود رژیم صهیونیستی در کشورهای منطقه خنجری به پهلوی فلسطین است. ما به این نتیجه رسیدیم که صهیونیستها تمام توان خود را به کار گرفتند، اما نتوانستند به ایران آسیب برسانند.
ظریف در رابطه با گفتوگوی اخیرش با عبدالله بن زاید، همتای اماراتی خود گفت: در رابطه با کرونا و همکاری دوجانبه و بهبود روابط میان کشورهای خلیج فارس گفتوگو و طرح صلح هرمز را مطرح کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در این مصاحبه اعلام کرد: من معتقدم که حکام ریاض امیدوار هستند که پای آمریکا به منطقه به صورت خصمانه کشیده شود و این آروزی جدیدی نیست. پیشتر زمانی که روابطمان بهتر از اکنون بود، باز سعودیها آمریکا را به جنگ با ایران تشویق میکردند، اما این مسأله رخ نخواهد داد. سعودیها از گروههای تجزیهطلب و تروریستی حمایت میکنند. من به آنها پیشنهاد میکنم که طرح صلح هرمز را بررسی کنند.
وی در رابطه با روابط ایران با ترکیه و عراق و سوریه و مشکلات میان این سه کشور، اظهار کرد: ما معتقد به همکاری منطقهای هستیم و بر این باوریم که کشورهای منطقه از طریق گفتوگو میتوانند مشکلات خود را حل کنند. ترکها میدانند ما موافق حضور آنها در سوریه نیستیم و این مشکلات از راههای دیگر قابل حل شدن است. در سفر اخیرم به عراق به مسئولان اقلیم کردستان گفتم که باید از توهمها دور شویم و نباید توهم دخالتهای خارجی را داشته باشیم.
ظریف در رابطه با توافقات ایران و روسیه و چین گفت: ما همواره خواهان روابط خوب با تمام دنیا به جز رژیم صهیونیستی هستیم و همه اینها به شرطی است که به حق حاکمیت ما احترام بگذارند و در امور ما دخالت نکنند. راه همکاری با ایران باز است. چین تا سال ۲۰۲۴ قویترین کشور اقتصادی خواهد بود و حتی کشورهای غربی خواهان روابط با چین هستند. ما روابط بسیار خوبی با روسیه و چین و دیگر کشورهای همسایه داریم و خواهان گسترش آن هستیم.
وی درباره اقدامات اخیر واشنگتن علیه ایران در شورای امنیت، تصریح کرد: اقدام آمریکا اقدامی غیرقانونی است. پیشنویس قبلی که آمریکا آماده کرده بود، حتی مورد تأیید دو کشور هم قرار نگرفت؛ در حالی که ۹ عضو باید آن را تأیید کنند تا تصویب شود؛ بنابراین تلاشهای آمریکا به نتیجه نخواهد رسید. خود بولتون در روز خروج ترامپ از برجام اعلام کرد که ما دیگر نمیتوانیم از مادههای این توافق استفاده کنیم.
وی درباره اظهارات ترامپ مبنی بر این که اگر در انتخابات پیروز شوم، ظرف ۳۰ روز با ایران به توافق میرسم، تأکید کرد: اگر او تصمیم دارد از تصمیمات اشتباهش برگردد و خسارتهای اقتصادی و ترور شهید سلیمانی را جبران کند، در آن زمان به پیشنهاد او فکر خواهیم کرد و موضع رسمی خود را اعلام خواهیم کرد.
ظریف در زمینه شبکههای جاسوسی که اخیرا در ایران کشف شدهاند، گفت: متأسفانه استفاده از جاسوسها واقعیتی است که در همه جا وجود دارد و بیشک اسرائیل و آمریکا تمام توان خود را در این راه به کار میگیرند، اما این جاسوسها نمیتوانند روابط ما با کشورهای دیگر را تغییر دهند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/19674 |