باقری مقدم ادامه داد: در گروهی از افراد که مجبور یا علاقمند هستند که در شب ورزش کنند؛ همواره این سوال مطرح است که آیا ورزش در شب مناسب است یا خیر. در منابع علمی، کمتر به این موضوع پرداخته شده و تحقیقات به عمل آمده هم ضد و نقیض است.
این متخصص پزشکی ورزشی افزود: برخی ورزش در شب را برای کاهش وزن، ایده آل و برخی دیگر آن را نامناسب میدانند. در رابطه با بهبود وضعیت خواب نیز بعضی از مطالعات، ورزش در شب را توصیه و برخی از مطالعات ورزش در شب را باعث اختلال در خواب شبانه گزارش کرده اند. در تعداد اندکی از مطالعات، ورزش را به طور شبانه در پارکها به علت افزایش دی اکسید کربن و کمبود اکسیژن توصیه نمیکنند؛ اما این موضوع تایید نشده است.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان تصریح کرد: اگر بخواهیم تعدادی از فواید ورزش در شب را نام ببریم، عبارتند از اینکه در شب عضلات بدن نرمتر و آمادهتر از صبح هستند و معمولا در شب کمتر شاهد سفتی عضلات هستیم. فرصت ورزش و امکان استفاده از مکانهای مناسب در شب بیش از صبح است.
او گفت: به علت افزایش سطح هورمونهای استرس مثل کورتیزول و نوراپی نفرین در طی ورزش و طبیعی شدن آن پس از چند ساعت، خواب پس از ورزش مختل خواهد شد؛ بنابراین بین فعالیت ورزشی تا زمان خواب باید حداقل ۳ ساعت فاصله باشد. به علت کاهش سطح متابولیسم بدن در شبها به نظر میرسد ورزش در شب تاثیر کمتری در کاهش وزن نسبت به سایر ساعتهای روز داشته باشد.
باقری مقدم گفت: در مجموع اگر افراد جزو کسانی هستند که فقط شبها فرصت ورزش دارند، فراموش نکنند که ورزش در شب بهتر از ورزش نکردن است. البته در اجرای ورزش شبانه نیاز به انگیزه و نظم بیشتر است، زیرا به علت ایجاد خستگی ممکن است فرد از ادامه فعالیت ورزشی در شب امتناع کند؛ بنابراین اگر به دلیل مشغله کاری روز نمیتوانید ورزش کنید در شب این کار را انجام دهید. در غیر این صورت، ساعاتی از روز را به این کار اختصاص دهید.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/20065 |