خاکی صدیق درباره دروسی که به صورت حضوری مجازی ارائه خواهند شد، توضیح داد: دروسی که ترکیبی ارائه میشوند به ترتیب اولویت دروس آزمایشگاهی، کارگاهها و دروسی هستند که بحث تجربی دارند. پس از آن دروس تحصیلات تکمیلی دانشگاهها در اولویت ارائه ترکیبی «حضوری مجازی» هستند.
او افزود: اینکه چه تعدادی از دروس به صورت حضوری، مجازی و یا کاملا الکترونیکی خواهد بود در اختیار خود دانشگاهها است، چون شرایط دانشگاه ها، امکانات خوابگاهی، زیر ساختهای رفاهی دانشگاهها و درصد جمعیت بومی و غیر بومی دانشگاهها با هم متفاوت است و نحوه سرویس دهی به همین دلیل متفاوت خواهد بود.
ظرفیت خوابگاهی پذیرش دانشجو در این ترم کاهش پیدا کرده است
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی که انجام شده در هر اتاق خوابگاه تعداد ۱ تا ۲ نفر اسکان داده خواهند شد، تا مسائل بهداشتی رعایت شود به همین دلیل ظرفیت خوابگاهی پذیرش دانشجو در این ترم به شدت کاهش پیدا کرده است، به همین دلیل امکان حضور دانشجویان در دانشگاهها کمتر خواهد شد. در بسیاری از دانشگاهها اتاقهای خوابگاهی در برخی موارد تا ۷ و ۸ نفر هم بوده است اما در شرایط فعلی انجام این کار امکان پذیر نیست.
او اضافه کرد: از یک طرف دانشجویانی را داریم که مشغول انجام پروژههای خودشان در مقاطع تحصیلات تکمیلی «ارشد و دکتری» هستند، دانشجویانی را داریم که در حال آماده شدن برای امتحان جامع و یا دفاع پایان نامه خود هستند، این دانشجویان در اولویت دریافت خوابگاه قرار دارند. در شرایطی که ظرفیت خوابگاهها کم است، این ظرفیت به دلیل شیوع کرونا بیشتر کاهش پیدا کرده است.
خاکی صدیق افزود: اگر بخواهیم به تعداد دانشجویانی که در کلاسها حضور پیدا کنند، خوابگاه داده شود، ظرفیت پذیرش کم خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت علوم درباره شیوه آموزش دانشجویان جدید الورود گفت: دانشجویان جدید الورود پس از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش و انجام ثبت نام مجازی، ارائه دروس این دانشجویان هم همانند سایرین مجازی خواهد بود. به این دلیل که دروس دانشجویان جدید الورود از آبان شروع میشود و زمان پایان ترم به مشکل نخورند و این وقفه در ترمهای بعد نیز اتفاق نیفتد.
او ادامه داد: طبیعتا اولویت همه دانشگاهها این است که در همان ترم اول دروس این ترم را به پایان برسانند، اما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تعداد واحدها کمتر خواهد بود تا بتوانند ترم را سر موعد مقرر تمام کنند اما اجباری به حضور این دانشجویان در دانشگاه نیست.
خاکی صدیق بیان کرد: وزارت علوم فقط به دانشگاهها توصیه کرده است که این دانشجویان را در اولویت حضور قرار دهند که حداقل دو یا سه هفته فضای دانشگاه را درک کنند، اگر امکان حضور فیزیکی در کلاسها وجود داشته باشند با فضای کلاسهای دانشگاهی و استادان و فضای دانشگاه آشنا شوند. حضور فیزیکی دانشجویان جدید الورود فقط در حد یک توصیه به دانشگاهها بوده است.
او در پایان گفت: دانشگاههایی که بتوانند این شرایط را فراهم کنند دانشجویان جدید الورود امکان حضور کوتاهی در دانشگاه خواهند داشت و آن دسته از دانشگاههایی که نتوانند شرایط حضور را فراهم کنند، آموزش ترم اولی ها، به صورت الکترونیکی ادامه پیدا خواهد کرد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/20351 |