از دیرباز، سرقت جزء با سابقهترین جرایم بشری بوده است که در جوامع مختلف به شیوههای گوناگون دیده میشود، این پدیده در طول زمان دستخوش دگرگونیها و تغییرات زیادی شده است، اما تنها چیزی که از بدو پیدایش و شکلگیری آن تاکنون ثابت مانده زشتی و ناپسند بودن ماهیت آن است.
سرقت اقلام داخل وسایل نقلیه، از شایعترین سرقتهای موجود در عصر حاضر است که پلیس در خصوص این موضوع باید روشها و شگردهای سارقان را شناسایی و در ادامه تدابیر و روشهای جدیدی را برای مقابله با آن اتخاذ کند تا جرم سرقت وسایل داخل خودروها کاهش یابد و افراد جامعه در این رابطه احساس امنیت کنند.
امروزه به لحاظ گستردگی و پیچیدگی روابط اجتماعی در زندگی افراد سرقت نه تنها شخص مالباخته، بلکه به موازات آن امنیت جامعه را نیز متزلزل میکند و انگیزه کار و تلاش و سرمایهگذاری را از بین میبرد.
وقوع سرقت موجب افزایش هزینههای تولید میشود و در ادامه نیز بخشهای زیادی از بیت المال و سایر امکانات کشور باید صرف پیشگیری از سرقت، مبارزه با تبهکاران و سارقان، اداره زندانها، تأمین زندگی زندانیان و ... شود.
برقراری نظم و امنیت عمومی و ارتقاء احساس امنیت در بین شهروندان از مقولههای بنیادین حقوق شهروندی است که پلیس وظیفه ایجاد و حفظ آن را بر عهده دارد، اما باید توجه داشت که حقوق شهروندی حقوقی است که هم برای دولت تعهد ایجاد میکند و هم برای شهروندان تکالیف مشخص کرده است.
ایجاد امنیت در عین حال که برای پلیس وظیفه تعیین میکند، از طرفی نیز شهروندان هم باید تکالیف خود را در قبال آن انجام دهند، لذا ایجاد و حفظ امنیت بدون همکاری دو طرفه بین نیروی انتظامی و مردم امکان پذیر نیست و مشارکت هرچه بیشتر مردم را در همکاری با پلیس میطلبد تا نوع بهتری از امنیت در جامعه؛ به نام امنیت اجتماعی شکل گیرد.
متأسفانه اخیراً پروندههایی در دستگاه قضایی تشکیل میشود که حاکی از جرایم مربوط به سرقت وسایل نقلیه و لوازم داخل خودروها است، بر این اساس همواره رعایت نکات مهم و قابل توجه توسط شهروندان لازم است تا از وقوع سرقت خودرو و لوازم داخل وسایل نقلیه جلوگیری شود.
شهروندان باید خودروی خود را به دزدگیر، سوئیچ مخفی، قفل فرمان و قفل پدال تجهیز کنند و همچنین هنگام دور شدن از خودرو سیستم ایمنی آن را فعال کنند. عدم پارک خودرو در محلهای خلوت، استفاده از پارکینگهای عمومی برای پارک خودرو و ... مواردی است که باید در انجام آنها دقت شود.
خودداری از جا گذاشتن اشیای قابل توجه و گران قیمت و همچنین اسناد و مدارک مهم در خودروها، یکی دیگر از مواردی است که افراد باید آن را جدی بگیرند، اگر خودروی شما دچار نقص فنی شد و مجبور شدید آن را هول بدهید، به هیچ وجه اجازه ندهید تا افراد غریبه و ناشناس پشت فرمان بنشینند.
متأسفانه در برخی از پروندههای انتظامی که منجر به سرقت لوازم داخل خودرو و یا حتی خود خودروها شده، مشاهده شده که سارقان با ترفند دادن نوشیدنی و خوراکیهای مسموم به رانندگان از فرصت مناسب استفاده کرده و اقدام به سرقت کردهاند، لذا به هیچ عنوان از افراد غریبه که به عنوان مسافر وارد خودرو شدهاند، خوراکی و نوشیدنی نگیرید.
به منظور کاهش آسیب پذیری از نصب تزیینات اضافی در خارج یا داخل خودرو خودداری کنید، همچنین به محض احساس خطر از خیابانهای فرعی به خیابانهای اصلی تغییر مسیر داده و در محل شلوغ تردد کنید.
در صورت مشکوک شدن به حرکات، رفتار و برخورد سرنشینان خودرو ابتدا سعی کنید مشخصات فیزیکی، سن، لهجه، علائم خاص و ... مسافران را به طور دقیق به خاطر بسپارید تا در صورت نیاز در جهت کشف و شناسایی مجرمان از این موارد استفاده کنید.
رعایت همین موارد به ظاهر ساده و پیش پا افتاده میتواند از وقوع سرقتها در حوزه خودرو و لوازم آن تا حد قابل توجهی جلوگیری کند، طبیعی است که ابتدا باید خود مالکان و صاحبان اموال از داراییهای خود به خوبی محافظت کنند تا در ادامه دچار گرفتاریهای پس از وقوع سرقتها نشوند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/21384 |