این روانشناس افزود: زوجی که نه تنها در سختیها از همسرش حمایت نمیکند بلکه گاهی خود فرد با عملکرد و رفتاری که نشان میدهد عاملی برای حال بد و حتی افسردگی همسرش است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اختلالات شایع خلقی افسردگی است که در میان خانمها درصد بالاتری دارد، ادامه داد: چقدر در طی روز با همسرانی مواجه میشویم که از حال بد و افسردگی همسر خود ناراحت هستند و برای درمان مراجعه کردند در صورتی که باید قبل از وقوع اقدامات لازم را انجام داد.
ناظرى با بیان اینکه زوجی که دارای مهارت کافی در زندگی خود باشند همسر خود و حتی فرزندان خود را در برابر اختلالات روانشناختی از جمله افسردگی بیمه میکنند، گفت: متاسفانه آن چیزی که در این روزها بسیار رواج پیدا کرده این موضوع است که همسران تصور میکنند تنها با هزینه کرد و قدرت مالی میتوانند از همسر خود حمایت کنند و عامل حال خوب وی باشند در صورتی که خیلی از تکنیکهای رفتاری وجود دارد که بدون صرف هزینه میتوانیم در روحیه همسر تفاوت ایجاد کنیم.
این روانشناس بیان کرد: زوجین عزیز به ویژه زوجین جوان به این نکته توجه کنند که صرف اینکه بگوییم همسر خود را دوست داریم برای خوشبختی کافی نیست این تنها شروع یک راه پر فراز و نشیب است، ادعای عشق بدون اقدام عملی، اگر امروز از بین نرود منتظر فردایی باید بود که قطعا از بین خواهد رفت، اما چند اقدام عملی و مهارت رفتاری برای آنکه زن و شوهر بتوانند یکدیگر را در برابر افسردگی ایمن کنند را مطرح می کنیم.
پذیرش
وی گفت: خانم و آقایی که همسر خود را بدون قید و شرط با همه نقاط ضعف و قوت پذیرفته اند و این حس را به طرف مقابل نشان میدهند به همسر خود حس عزت میدهند، زوجی که عزت نفس داشته باشند احتمال کمتری دارد که دچار اختلال افسردگی شوند.
گوش شنوا
ناظرى تصریح کرد: زوج توانمند و پویا با فکر و تامل گوش شنوای خوبی دارد و با جان و دل پای درد و دل همسر خود مینشیند؛ و چقدر تلخ که بخشی از افسردگی، خیانتها و... به خاطر همین موضع است. خانهای که برای فرد گوش شنوا نداشته باشه، خانه نیست محلی برای اقامت موقت است و تا دلتان بخواهد بیرون پر از گوش شنوا است.
حمایت و توجه
این روانشناس با اشاره به اینکه زوج آگاه بالغانه به همسر خود توجه میکنند و به ویژه در مشکلات همسر را تنها نمیگذارند به گونهای که طرف مقابل این حس حمایت را درک کند، ادامه داد: یادتان باشد این حس حمایت باید محسوس و مستقیم باشد تا فرد مقابل آن را لمس کند وگرنه این حس حمایت از سمت مقابل باور نمیشود.
چشم پوشی و گذشت
وی اظهار کرد: اگر میخواهید همسر خود را وارد چرخه اختلالات از جمله افسردگی کنید از امشب هر روز خطاها و مشکلات رفتاری وی را دائم بیان کنید. زوج پویا و بالغ به جای ابراز بدون راهکار و هر روزه ضعفهای طرف مقابل، گاهی نمیبیند و رد میشود، چرا مشکلات چندساله را پتک میکنیم؟ به چه نتیجهای رسیدیم؟ زوجین لباس یکدیگر هستند نه مچ گیر ضعفها.
تسهیلگر و بسترساز برای اهداف همسر
ناظرى اضافه کرد: زوج بالغ و پویا، برای اهداف همسر خود سرعت گیر و مانع نیستند بلکه زمینه رشد و شکوفایی را فراهم میکنند و اتفاقا با همین سبک رفتار همسر خود را عزت میدهند. هر زوجی که مانع شکوفایی همسر خود باشد، دیر یا زود تبعات آن را مشاهده خواهد کرد. یادمان باشد ارتقای همسر، ارتقای خود ماست.
محبت
این روانشناس با بیان اینکه محبت کلامی و عملی شاخصه خوشبختی و آرامش زوجین است، خاطرنشان کرد: وقتی همسری این نکته را نداشته باشد از درون حس تهی بودن و طرد شدگی را حس میکند و متاسفانه دچار حجم زیادی از افکار و باورهای منفی شده و در نهایت به افسردگی منجر میشود. پس از امروز روزانه چند دقیقه برای حال خوب همسر فکر کنیم و به جای تنها توصیه کردن به دیگران، خود عامل نشاط همسر باشیم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/21653 |