او ادامه داد: از مهر ماه تاکنون هزینه های تولید در این حوزه از جمله نرخ ذرت و کنجاله، جوجه ریزی ، ریزمغذی ها و واکسن افزایش یافته که بر اساس آن دوباره قیمت مصوب مرغ بررسی شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: دو هفته پیش قیمت جدید پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی را به سازمان حمایت اعلام کردیم تا به ستاد تنظیم بازار اعلام و مصوب شود.
او در خصوص چرایی افزایش مکرر قیمت مرغ که کالای پرمصرف خانوار است، تصریح کرد: بیشتر نهاده ها وارداتی است و در این مدت قیمت جهانی نهاده ها به دلیل شرایط کرونایی تغییر کرده است.
ملک نیا بیان کرد: در ۶ ماه اول سال مشکلاتی در تامین نهاده ها داشتیم که باعث تغییر قیمت در مهر ماه شد. در حال حاضر خیلی درصد بالایی افزایش قیمت مرغ نداریم و حداکثر ۵ درصد خواهد بود.
او افزود: الان مرغداران مشکل خاصی در تامین نهاده ندارند و بخش زیادی از مشکلات توزیع نهاده رفع شده است.
این مقام مسئول در واکنش به صحبت رئیس سازمان حمایت مبنی بر گرانی مرغ به دلیل کمبود عرضه گفت: هیچ کمبودی در تولید و عرضه مرغ نداریم. در آبان ماه ۱۱۰ میلیون قطعه، در آذر ۱۱۳ میلیون و در دی ماه ۱۲۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است و برای دو ماه آخر سال پیش بینی شده ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام گیرد.
ملک نیا گفت: حدود ۹۰ درصد مرغداران از نحوه کنونی توزیع نهادههای دامی رضایت دارند.
در ادامه برنامه اسفنانی، معاون سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: قیمت مرغ در روزهای اخیر تغییر چندانی نداشته و ما هم گزارشی مبنی بر افزایش قیمت مرغ در بازار نداشتیم.
او ادامه داد: ممکن است برخی فروشندگان بصورت محدود تخلف کرده باشند اما گرانی مرغ محسوس نبوده است.
در ادامه کمالی سروستانی مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در خصوص مشکلات این بخش گفت: قیمت نهادهها ، انواع واکسن و ریزمغذی ها ، هزینه حمل و نقل گران شده و این عوامل در افزایش قیمت مرغ موثر است. قیمت کنجاله سویا از دو هزار تومان به سه هزار و ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است.
او افزود: سامانه بازارگاه بخش زیادی از مشکلات تامین نهاده را برطرف کرد اما چون برخی مرغداران، نهاده دیر به دستشان میرسد، مجبور میشوند که بخشی از نهادهها را از بازار آزاد تهیه کنند.
این مقام مسئول بیان کرد: در سالهای گذشته مرغدار قبل از جوجه ریزی نهاده هایش را تامین میکرد، اما امسال اینگونه نیست. مرغدار با هزینه چند برابر نهادهها را تامین میکند.
مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: مهرماه هم قیمت مصوب مرغ مصلحتی اعلام شده بود که مرغداران به این معترض بودند.
او ادامه داد: به طور متوسط امسال هر کیلو مرغ زنده به قیمت ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شده است .
کمالی سروستانی تاکید کرد: اگر ۱۰۰ درصد نهاده ها از بازارگاه تامین شود باز هم با احتساب ۱۲ درصد سود مرغدار، قیمت هرکیلو مرغ زنده ۱۷ هزار تومان است.
او در واکنش به صحبت رئیس سازمان حمایت مبنی بر گرانی مرغ به دلیل کمبود گفت: در حال حاضر هیچ کمبودی در تولید و عرضه مرغ نداریم و برخی واحدها حتی مرغ مازاد هم دارند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/23698 |