این کارشناس مذهبی در بیان عظمت وجودی حضرت ام البنین (س) گفت: در روایات نقل شده که حضرت ام البنین (س) هنگام بازگشت کاروان اسرا از کربلا به بشیر گفتند: ای بشیر از اباعبدالله (ع) برایم بگو، بشیر نیز خبر شهادت چهار فرزندشان را به او داد، آنگاه ام البنین (س) به جای اینکه از داغ فرزندانش سخن به میان آورند، پیگیر احوال امام حسین (ع) شدند و گفتند :«بندهای دلم را پاره کردی از حسین (ع) برایم خبر بده؛ فرزندانم و هر آنچه در زیر آسمان کبود است فدای اباعبدالله باد».
حجت الاسلام عسگری با توجه به روایت فوق ادامه داد: این سخنان حضرت ام البنین (س)، نیروی ایمان قلبی ایشان به امام حسین (ع) را نشان می دهد. همچنین این کلام امالبنین (س) که «اگر حسین زنده باشد، کشته شدن چهار فرزندم اهمیت ندارد»، درجه بالای دیانت او را آشکار می سازد.
وی افزود : محبت بیش از اندازه ام البنین (س) در حق اولاد رسول خدا (ص) و فداکاری های بی نظیر فرزندان او در راه سید الشهدا (ع) بود که اهل بیت عصمت و طهارت در احترام و بزرگداشت این بانوی با کمالات و فرزندانشان کوشیدند و از قدردانی نسبت به آنان چیزی فروگذار نکردند.
این پژوهشگر مذهبی به ویژگی دیگر حضرت ام البنین (س) اشاره کرد و گفت: ویژگی دیگر این بانوی با عظمت مادری کردن برای فرزندان حضرت زهرا (س) است؛ حضرت ام البنین (س) تمام عمر خود در خانه امیرالمومنین (ع) تلاش کرد تا جای خالی مادر در زندگی فرزندان فاطمه (س) احساس نشود تا جایی که فرزندان رسول خدا (ص) در وجود این بانوی پارسا، مادر خود را دیدند و فقدان او را کمتر احساس کردند.
حجت الاسلام عسگری توضیح داد: حضرت ام البنین (س)، فرزندان رسول خدا (ص) را به فرزندان خود مقدم می شمارد و نسبت به آنان چیزی فروگذار نمی کرد؛ ایشان با درک عظمت آنان به خدمتشان قیام کرد و در این راه از بذل آنچه در توان داشت دریغ نورزید.
وی گفت: در روزی که این بانوی با عظمت به خانه امام علی (ع) قدم نهاد، فرزندان رسول خدا (ص) در بستر بیماری بودند؛ اما نوعروس خاندان ابوطالب (ع) به محض ورود به خانه اهل بیت علیهم السلام، خود را به بالین آن دو فرزند رساند و همچون مادری مهربان به دلجویی و مهربانی و پرستاری آنان پرداخت .
این کارشناس مذهبی افزود: در کتاب ها و روایات معتبر نقل شده که حضرت ام البنین (س) هنگامی که به خانه امیرالمومنین (ع) وارد شدند به آن حضرت پیشنهاد کردند که به جای نام فاطمه (س) که نام اصلی ایشان بود با کنیه اش ام البنین (س) او را صدا کنند تا فرزندان امیرالمومنین (س) با شنیدن نام ایشان یاد و خاطره مادرشان فاطمه زهرا (س) و در نتیجه خاطرات تلخ گذشته در ذهنشان تداعی نشود .
حجت الاسلام عسگری ادامه داد: ویژگی دیگر حضرت ام البنین (س) تربیت فرزندان صالح بود، ایشان در خانه امام علی (ع) دارای چهار فرزند پسر شدند که سرور تمام آنان حضرت ابوالفضل (ع) بود. هر یک از این فرزندان تربیت یافته مکتب ام البنین (س) هستند که هر کدام به تنهایی اسوه رشادت و مردانگی بودند .
وی افزود : ویژگی دیگر حضرت ام البنین (س) صبر بینظیر ایشان است؛ هنگامی که امیرالمومنین (ع) خبر از چگونگی شهادت حضرت ابوالفضل (ع) به ایشان می دهند در آن لحظه حضرت ام البنین (س) عظمت و عمق ایمان خود را نشان داده و به ریسمان صبر و بردباری چنگ می زند و خدای را شکر می کند که فرزندش فدای فرزند رسول خدا (ص) خواهد شد .
حجت الاسلام عسگری در پایان گفت: سرانجام زندگی سراسر با فضیلت حضرت ام البنین (س)، حدود ۱۰ سال پس از واقعه کربلا به پایان رسید. ایشان در طول زندگی خویش پیام رسان شهیدان راه حقیقت بودند. آن بانوی بزرگوار پس از واقعه جانسوز کربلا بار رسالت سیاسی و اجتماعی در زنده نگهداشتن حماسه جاویدان عاشورای حسینی به زیباترین شکل ممکن به انجام رساندند و در سال ۶۹ هجری قمری دار فانی را وداع گفتند و در قبرستان بقیع در کنار چهار امام معصوم به خاک سپرده شدند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/23741 |