اما باز این بار بانک مرکزی با جدیدترین آماری مسکنی که ارائه کرده نگرانی برای متقاضیان این بازار ایجاد کرده است.
به طوری که بانک مرکزی اعلام کرده در اسفند سال گذشته ۵ هزار و ۲۷۳ فقره معامله مسکن به ثبت رسید که نسبت به ماه قبل از آن (بهمن ۹۹) که ۳ هزار و ۹۱۷ معامله مسکن انجام شده بود، رشد ۳۴.۶ درصدی داشته است.
این در حالی است که در مقایسه میان اسفند سال گذشته با ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۸)، تعداد معاملات مسکن ۱۰ هزار و ۲۱۴ فقره بود، کاهش ۴۸.۴ درصدی را نشان میدهد.
متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در اسفند سال گذشته ۳۰ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود که نسبت به ماه قبل از آن (بهمن ۹۹) که این شاخص متری ۲۸ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۱۰۰ تومان بود، افزایش ۶.۶ درصدی و نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۸) که متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۱۵ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود، افزایش ۹۳.۷ درصدی داشته است.
گرانترین منطقه تهران در اسفند ۹۹، منطقه ۱ با متوسط متری ۶۸ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شده است. پس از آن، منطقه ۳ با متوسط متری ۶۲ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۳۰۰ تومان و منطقه ۲ با متوسط متری ۴۸ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۶۰۰ تومان قرار دارد.
ارزانترین مناطق تهران طبق ۱۲ ماه سال گذشته، منطقه ۱۸ با متوسط متری ۱۲ میلیون و ۱۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود، پس از آن، منطقه ۱۷ با متوسط متری ۱۵ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۷۰۰ تومان و سپس منطقه ۱۵ با متوسط متری ۱۵ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد.
در اسفند سال گذشته ۸ منطقه ۱۰، ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ با کمتر از متوسط متری ۲۰ میلیون تومان به عنوان ارزانترین مناطق پایتخت در معاملات مسکن قرار داشتهاند.
همچنین ۷ منطقه ۷، ۸، ۹، ۱۱، ۱۳، ۱۴ و ۲۱ در فاصله قیمتی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و ۳ منطقه ۴، ۵ و ۲۲ در بازه قیمتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان در هر مترمربع و ۴ منطقه ۱، ۲، ۳ و ۶ در بالاتر از هر متر ۴۰ میلیون تومان قرار داشتهاند.
گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن اسفند سال گذشته درباره تحولات اجارهبهای مسکن حاکی از رشد ۳۱.۴ درصدی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و ۳۵.۲ درصدی در کل مناطق شهری است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، در سال ۹۹ مجموعاً ۸۳ هزار و ۳۳ فقره معامله مسکن انجام شده است درحالیکه در سال ۹۸، ۸۳ هزار و ۵۷۳ فقره معامله مسکن به ثبت رسید که تعداد معاملات در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، کاهش ۰.۳ درصدی داشته است.
همچنین تعداد معاملات مسکن در سال ۹۷ به تعداد ۱۲۶ هزار و ۷۹۵ فقره رسیده بود که مقایسه بازار مسکن ۹۹ نسبت به ۹۷ از کاهش ۳۴.۱ درصدی تعداد معاملات حکایت دارد.
متوسط قیمت مسکن در سال ۹۹ معادل ۲۳ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۹۰۰ تومان برآورد شد، درحالیکه در سال قبل آن (سال ۹۸) متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۱۳ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که مقایسه این دو سال، رشد ۶۱ درصدی قیمت مسکن را نشان میدهد.
از سوی دیگر، در سال ۹۷ متوسط قیمت هر مترمربع ۸ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان بود که مقایسه این شاخص با متوسط قیمت مسکن در سال ۹۹ نشاندهنده افزایش ۸۰.۳ درصدی قیمت مسکن در سال گذشته نسبت به دو سال قبل از آن است.
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برخلاف این آمار معتقد است که بازار مسکن از اسفند ماه سال گذشته با کاهش چشم گیر قیمت روبرو بوده و این کاهش قیمت همچنان ادامه خواهد داشت.
او با بیان اینکه دادهها و آمارهای بانک مرکزی در رابطه با قیمت مسکن کاملا غلط و اشتباه است، گفت: آمارهایی که این دو بخش در رابطه با قیمت و نرخهای مسکن منتشر میکنند با نرخهای کف بازار متفاوت است و همین آمار غلط، بازار را آشفته میکند.
او ادامه داد: آمارها و تحلیلهای من از کف بازار حاکی از آن است که نرخ و قیمت مسکن به ثبات رسیده و در آینده هم بازار به سمت ثبات و تثبیت قیمتی میرود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: برخی از رسانههای خارجی و همچنین تعدادی از سوداگران تلاش میکنند که بازار را نا به سامان جلوه دهند اما من همین جا اعلام میکنم که بازار آرام شده و تا چند ماه آینده هم همین آرامش و ثبات قیمتی ادامه خواهد داشت.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه دادههای مرکز آمار و بانک مرکزی درباره بازار مسکن اشتباه است و منتج به ارائه اطلاعات اشتباه میشود، اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی از کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن طبق آمار و دادههای کف بازار خبر داده است اما شاهد آن هستیم که برخی آمارها خبر از رشد قیمت می دهند.
او با بیان اینکه واقعیت این است که سال گذشته بازار مسکن به طور متوسط با کاهش قیمت ۱۲ درصدی و در نهایت ۱۵ درصدی مواجه شد، در حالی که عدهای این کاهش قیمت را قبول نداشتند و همواره آن را انکار میکردند، افزود: چه کسانی کاهش قیمت مسکن را نمیپذیرفتند؟ کسانی که ذینفع هستند و از کاهش قیمتها ضرر میکنند.
اسلامی وزیر راه وشهرسازی هم با رییس اتحادیه مشاوران املاک هم عقیده بود و اعلام کرد که من آمار بانک مرکزی را قبول ندارم و طبق آماری که از کد رهگیری استعلام کرده ایم بازار مسکن به ثبات رسیده است.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه ملاک ما برای بررسی وضعیت بازار مسکن آمار واقعی است که از کد رهگیری اخذ می شود، گفت: ما در سال گذشته هم اولین آمار قیمتی مسکن در کشور منتشر کرده ایم و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته این آمار به صورت فصلی منتشر می شود.
او بیان کرد: ما آمار بانک مرکزی و افزایش ۶ درصدی را قبول نداریم چراکه این آمار مربوط به تنها چند منطقه و نقطه است و ارائه این آمار در بازار التهاب ایجاد می کند.
اواخر سال گذشته دعوای بین وزارت راه وشهرسازی و بانک مرکزی درباره این آمارها رخ داده و وزارت راه وشهرسازی به بانک مرکزی اعلام کرد که این آمارهای که منتشر می شود تنها مربوط به شهر تهران و چند نقطه کلان کشور است و نمی تواند مبنای قیمت در بازار مسکن محسوب شود و انتشار این امارها که همواره با رشد مواجه است خود زمینه ساز التهاب بازار مسکن می شود.
در همین رابطه در بهمن ماه سال گذشته برای اولین بار امار مسکن کشور منتشر شد که خود نشان دهنده کاهش قیمت ها بود اما بعد از انتشار آن آمار دیگری منتشر نشد که به گفته وزیر راه وشهرسازی مقرر شده این آمار هر فصل منتشر خواهد شد.
حال در همین خصوص بانک مرکزی هم اعلام کرد که ما طبق اساسنامه آمار را منتشر می کنیم و دخل و تصرفی در داده ها نداریم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/24960 |