کارشناسان تغذیه بر اهمیت بیدار ماندن و انجام برخی از فعالیتها پیش از خواب تأکید میکنند تا بدن انسان دچار بسیاری از خسارتها و عوارض منفی که بر عملکردهای حیاتی بدن تأثیر میگذارد، نشوند.
ایمان فکری مشاور تغذیه و چاقی در گفتوگو با شبکه «اسکای نیوز عربی» میگوید سحری فواید فراوانی دارد؛ به شرط آنکه در خوردن زیاده روی نشود و وعدهای مختصر مانند ماست، پنیر وتخم مرغ مصرف شود؛ چرا که این وعده غذایی انرژی مورد نیاز بدن را در طول ساعات روزه داری در اختیار بدن قرار میدهد، اما در همین حال لازم است تا پس از خوردن وعده سحری، نخوابید؛ چرا که این مسأله بر سلامتی تأثیری منفی دارد و به افزایش وزن منجر میشود.
این مشاور تغذیه به مهمترین مضراتی که خوابیدن مستقیم پس از وعده سحری دارد اشاره کرده و میگوید از جمله این ضررها میتوان به بیماریهای قلب، کبد، روده بزرگ اشاره کرد. از این رو باید افراد پس از خوردن سحری مابین یک الی دو ساعت بیدار بمانند تا به بدن شان فرصت هضم غذا را بدهند؛ به خصوص افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر رنج میبرند، باید برای جلوگیری از التهاب یا نفخ این چنین کنند.
این مشاور تغذیه و چاقی همچنین در خصوص خوردن غذاهای سرخ شده در وعده سحری هشدار داد و اعلام کرد این مسأله سبب نفخ و سوء هاضمه شده و به همین سبب فرد احساس نفخ و ناراحتی در تمامی مدت روزه داری میکند.
او با اشاره به یکی از آسیبهای ناشی از خواب مستقیم پس از وعده سحری گفت یکی از مضرات آن «اضافه وزن» است؛ مشکلی که بسیاری از افراد در ماه رمضان با آن دست به گریبان هستند. چرا که خون بعد از غذا با انرژی لازم اشباع میشود و استفاده نکردن از این انرژی سبب میشود تا در بدن به شکل چربی ذخیره شود و همین امر به افزایش سریع وزن در مدت کوتاهی منجر میشود.
این متخصص تغذیه همچنین گفت: معده پر بر ریه و روند تنفس تأثیر میگذارد؛ مسألهای که به دشوار شدن تنفس به هنگام خواب منجر میشود. از این رو وعده سحری دو ساعت قبل از خواب سرو شود؛ همچنانکه توصیه میشود پس از خوردن وعده سحری حرکتی داشته باشید تا به سرعت هضم غذا کمک کند.
این متخصص تغذیه همچنین اعلام کرد برای کاهش احساس تشنگی توصیه میشود تا از غذاهایی که دارای میزان بالایی نمک هستند و سبب میشوند تا آب درون سلولها خارج شوند، خودداری شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/25326 |