ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بازوان نظامی کشورمان همواره در سالهای گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و گذار از دفاع مقدس در تامین امنیت کشورمان نقش مهمی داشته اند. اگر بخواهیم نقش نیروی دریایی سپاه را در تاریخ کشورمان بررسی کنیم باید به دوران دفاع مقدس و حضور آن در مقابله با آمریکا در خلیج فارس برگردیم. این نیرو در آن دوران با قایقهای تندروی خود توانست کاری کند که آمریکا در خلیج فارس شکست بخورد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران در رشادتهای خود در خلیج فارس شهدای بسیاری به انقلاب و ایران اسلامی تقدیم کرد. این نیرو در دفاع مقدس با قایقهای تندرو در مقابل قدرتهای جهانی ایستادگی و آنها را به عقب نشینی وادار کرد. این نیرو در دفاع مقدس شهدای شاخصی همچون شهیدان نادر مهدوی، بیژن گرد، نصرالله شفیعی، غلامحسین توسلی، مجید مبارکی و بسیاری دیگر را تقدیم ایران اسلامی کرده است. رشادتهای نیروی دریایی سپاه پاسداران طی جنگ تحمیلی به اوج خود رسید که با یک فروند موشک انداز یک فروند بالگرد آمریکایی را سرنگون کرد. آن ها در دفاع مقدس نیز اسرا و جانبازان بسیاری را هم به انقلاب اسلامی و ایران تقدیم کرده اند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران پس از دفاع مقدس با استفاده از علم و تکنولوژی روز دنیا توانست تا به مرور از تک محصولی بودن رها شده و هر آنچه نیاز دارد به صورت بومی و خودکفا تولید کند. این نیرو قایقهای رزمی متنوع، موشکهای کروز، مینهای دریایی، رادارهای پیشرفته و بسیاری از تجهیزات و تسلیحات را طراحی کرده و ساخته است. جدیدترین دستاوردهای این نیرو شهرهای موشکی و شناور اقیانوس پیمای شهید رودکی است که توان عملیاتی این نیرو را تا حد بسیاری ارتقا بخشید.
سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره قابلیت های این نیرو گفت: در کشورمان شناورهای موشک اندازی داریم که در هیچ کجای دنیا شناورهایی با چنین سرعتهایی وجود ندارد. سرعت، کوچکی جسه و موشکهای نصب شده بر روی قایقهای تندرو ویژگی منحصر به فرد آنهاست و از کشورهای همسایه و دوست درخواست داریم که از این تجهیزات و موشکهای ما استفاده کنند.
وی ادامه داد: امروز موشک اندازهایی با سرعت ۷۲ نات داریم، سرعت ۸۰ نات را هم دست یافتهایم و در آینده نزدیک به سرعت ۹۰ نات خواهیم رسید. موشکهای ما منحصر به فرد هستند، موشکی داریم که بتواند روی شناوری با ۱۶ متر طول هدفی را در ۳۵ کیلومتری هدف قرار دهد و یا در آینده نزدیک انشالله به برد ۱۴۰ کیلومتر خواهیم رسید.
شناور شهید ناظری یکی از دستاوردهای نیروی دریایی سپاه پاسدران انقلاب اسلامی است که ۲۴ شهریورماه سال ۱۳۹۵ طی مراسمی با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی جانشین وقت کل سپاه، سردار فدوی فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه و جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بندرعباس رونمایی و به ناوگان نیروی دریایی سپاه الحاق شد. این شناور با طول ۵۵ متر، عرض ۱۴ متر و ارتفاع ۱۳ متری خود می تواند برد عملیاتی این نیرو را تا ۱۰ هزار کیلومتر افزایش دهد.
این شناور در طراحی خود یک شیوه خاص را در پیش گرفته است و طراحی دو کف برای شناور شهید ناظری در هنگام حضور در دریاست. این علم در طراحی دریایی SWATH یا «Small Waterplane Area Twin Hull» نام دارد که باعث می شود شناور طراحی شده از این طریق پایداری مناسبی داشته باشد و در سرعت های بالا واژگون نشود.
علت اصلی ساخت شناور شهید ناظری را میتوان در سخنان سردار فدوی فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه دانست که گفته بود این شناور امکان حضور قدرتمند نیروی دریایی سپاه را در آبهای آزاد و اقیانوسهای فراهم کرده و تعادل پایدار در امواج بلند، برد بلند دریانوردی، قابلیت حمل مسافر و بالگرد با سرعت بالا از ویژگیهای این شناور است. با نگاه به تصاویر منتشر شده از شناور شهید ناظری متوجه میشویم که این شناور در نقش گشتی و شناسایی عمل میکند و با پد بالگرد میتواند دریاهای مختلف را رصد و پایش کند.
شناور شهید ناظری را می توان نقطه عطفی در تاریخ نیروی دریایی سپاه پاسداران دانست، چراکه تا پیش از عملیاتی شدن آن سپاه در آب های آزاد حضور نداشت و صرفا در منطقه خلیج فارس و دریای عمان عملیاتی بود.
سردار تنگسیری درباره ویژگیهای منحصر به فرد شناور شهید ناظری، گفت: در کارخانجات نیروی دریایی سپاه شناورهایی را درست کردهایم با ۵۵ متر طول و ۱۴ متر عرض که بالگرد روی آن مینشیند و بالگردبر است. موشکها و اژدرهای متعدد را میتوانیم زیر بدنه این شناور نصب کنیم. طراحی، ساخت و تسلیح شناور شهید ناظری را کاملا در مجموعه کارخانجات نیروی دریای سپاه انجام میدهیم.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/25573 |