وی افزود: لاک زدن ناخن و استفاده از لاک پاککنها و مواد پاک کننده بر فولیکول یا پوست اطراف و صفحه ناخن اثر نامطلوب دارد؛ برای کاشت ناخن، لایه ناخن یا همان فولیکول برداشته میشود و ناخن روی صفحه ناخن طبیعی با چسبهای مخصوصی قرار میگیرد؛ برداشتن لایه محافظ اولیه باعث میشود میکروب، ویروس و قارچ به داخل ناخن نفوذ کند و از سوی دیگر چسبهای ناخن به دلیل خاصیت شیمیایی باعث التهاب، شکستگی و چندلایه شدن ناخن میشود.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: برخی بیماریها مثل کم کاری تیروئید، فقر مواد غذایی مثل منیزیوم، ویتامین D، سلنیوم، کلسیوم و فسفر میتواند در چند لایه شدن و شکستگی ناخن اثر داشته باشد. گروههای تایپیست و عوامل دفتری بیشتر با شکستگی ناخن مواجه هستند. نحوهی کوتاهی ناخن باعث میشود هنگام رشد بدفرم و شکننده شود.
وی در ادامه گفت: اگر در حفظ سلامت ناخنها دقت کنید با عوارض جانبی رو به رو نخواهید شد پس برای داشتن ناخنی سالم قد آنها نباید بیش از ۲ میلی متر باشد و اگر در این صورت ناخن شکست باید به پزشک مراجعه و با آزمایشات بالینی نسبت به درمان آن اقدام کنید.
دائر در ادامه تصریح کرد: راه درمان بیماریهای مربوط به ناخن استفاده از روغنهای گیاهی تلخ یا شیرین مثل روغن بادام است، برای این امر ۲ مرتبه در هفته روغنهای مذکور را دور و اطراف ریشه ناخن بزنید زیرا به بهبود شکل ظاهری آن کمک میکند؛ همیشه ناخنهای خود را کوتاه نگه دارید و آنها را به صورت چهارگوش بچینید. ناخن و پوسته اطراف آن را چرب نگه دارید و با کرم مرطوب کننده چند نوبت در روز مخصوصا در هوای سرد و خشک، ناخن ها را مرطوب نگه دارید؛ همچنین نوشیدن ۸ لیوان آب در طول شبانه روز توصیه میشود. مصرف مواد غذایی و گیاهی مثل ماهی غزل آلا، میگو، مرغ و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، سبوس، آجیل و سویا ضروری است.
وی برای درمان با طب سنتی اضافه کرد: استفاده از مخلوط عسل، روغن بادام، زرده تخم مرغ و نمک دریا یا مخلوط دو قاشق سوپ خوری آب آناناس تازه، دو قاشق غذا خوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور به مدت نیم ساعت برای ناخن ضروری است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/2620 |