وی با بیان اینکه فقط یک چهارم بودجه در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان بررسی میشود و در حقیقت خانه ملت در خصوص بودجه سر کار است افزود: بسیاری از ارقامی که توسط نمایندگان مردم تصویب میشود تخصیص پیدا نمیکند این در حالی است که سهم بودجه شرکتهای دولتی در لایحه دولت سه چهارم است.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اولین و آخرین تصمیمگیر بودجه شرکتهای دولتی، خود دولت است و نمایندگان در این خصوص دخل و تصرفی ندارند. ضمن اینکه نمایندگان ملت فقط میتوانند در مورد حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال ۹۸ ورود کنند ولی حدود۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر یعنی سه چهارم از بودجه توسط دولت تصمیمگیری شده و در حقیقت پنهان باقی مانده است.
جعفری اظهار داشت: بودجه شرکتهای دولتی، راز مگویی است که فقط دولت از آن اطلاع دارد لذا بهتر است که نمایندگان مجلس به جای بررسی فقط یک چهارم بودجه یعنی۴۰۰ هزار میلیارد تومان به سراغ سه چهارم دیگر آن یعنی ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان بروند.
این نماینده سابق مجلس با انتقاد از روند تصمیمگیری نمایندگان مجلس در خصوص بودجههای سالیانه خاطرنشان کرد: نمایندگان ملت در خصوص بودجه کارهای نیستند و دولت با آنکه شعار شفافیت بودجه سر میدهد اما اجازه بررسی سه چهارم بودجه را به نمایندگان مجلس نمیدهد. ضمت اینکه بهتر است رسانهها هم در این خصوص ورود کرده و به بخش پنهان و غیرشفاف بودجه شرکتهای دولتی بپردازند.
جعفری افزود: اگر افکار عمومی در زمینه بودجه شرکتهای دولتی و افزایش آن در سالهای اخیر حساسیت نشان دهند و دولت را مکلف به شفافسازی کنند میتوان نتایج خوبی را در این خصوص بدست آورد همچنین متاسفانه در حکمرانی قوه مجریه شفافیت لازم از صدر تا ذیل وجود ندارد و با آن که دولت بارها در خصوص شفاف سازی شعارهای متعددی داده اما در عمل چنین چیزی را شاهد نیستیم.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حدود دو تا سه هزار نفر از اعضای هیئت مدیره و مدیران بخشهای مختلف وابسته به ایران خودرو، حقوقهای میلیونی که شاید کمتر از ۲۰ میلیون نباشد دریافت میکنند و در حقیقت این ارقام دریافتی بخشی از همان بودجه شرکتهای دولتی یعنی جزئی از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است ضمن اینکه اخیراً هم یکی از مدیران بنیاد مستضعفان که باید برای مردم فقیر و مستضعف کار کند از حقوق ۱۹ میلیون تومانی خود سخن گفته که باز هم بخش دیگری از بودجه شرکتهای دولتی است.
جعفری با تاکید بر اینکه باید دولت پاسخگوی بودجه شرکتهای دولتی باشد تصریح کرد: اگر این بخش اصلاح نشود میتواند پاشنه آشیل بسیاری از اقدامات کشور باشد.
وی گفت: نابسامانیها و عدم تدبیر مدیران در کشور بیش از تحریمهای ظالمانه به ما ضربه زده است چرا که تحریمها فقط بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تاثیر دارند.
این نماینده ادوار مجلس افزود: بهتر است نمایندگان به جای پرداختن به موضوعاتی مانند استانی شدن انتخابات مجلس به موضوع بودجه شرکتهای دولتی ورود کنند چرا که نیازمند تصویب قانون نیست فقط باید به بخش پنهان و خفته بودجه که تاکنون کسی به آن ورود نکرده بپردازند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/2667 |