او افزود: محصولات تولیدی این شرکتها معمولا در حوزه تولید داروهای گیاهی یا مکملهایی بر اساس داروی گیاهی است.
افتخاری با اشاره به اینکه مهمترین مسئله شرکتهای دانش بنیان حوزه تولید داروی گیاهان توجه به پژوهشهایی است که باید در این حوزه انجام شود، گفت: این شرکتها برای پیشبرد فعالیتهای تحقیقاتی نیاز به منابع مالی بسیاری دارند که تنها از طریق دولت تامین نخواهد شد و باید نهادهای دیگر هم برای تامین مالی این پژوهشها و تحقیقات وارد عمل شوند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بیان کرد: برنامههای متعددی را در همکاری با نهادهای پژوهشی در چین شروع کردهایم که به شکل مطلوبی درحال اجراست.
او تصریح کرد: در این طرح که با همکاری بنیاد ملی علوم طبیعی چین در حال انجام است، پژوهشگران تراز اول ایرانی و چینی در بهترین دانشگاههای هر دو کشور در حوزه تولید داروی گیاهی دورهم گردآمده اند تا فعالیتهای پژوهشی مشترکی را انجام دهند.
افتخاری افزود: یکی از فراخوانهایی که در ابتدای شیوع ویروس کرونا آغاز شد همکاری پژوهشگران ایرانی با چینی در حوزههای پزشکی و فناوری مرتبط با بیماری کرونا بود که در آنجا تعدادی از گروههای پژوهشی انتخاب شدند و ۵ طرح مورد حمایت قرار گرفت.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: ایران علاوه بر چین با روسیه، ژاپن و حتی آلمان برنامههای تحقیقاتی مشترکی را در دست اجرا دارد.
او با اشاره به تولید برخی مکملهای گیاهی برای درمان ویروس کرونا تصریح کرد: برخی از مکملهای دارویی که برای کمک به بهبود درمان کرونا با فرمولاسیون گیاهی در کشور تولید شده اند؛ در بازار قابل دسترس هستند.
افتخاری افزود: داروهای گیاهی، به عنوان مکمل استفاده میشوند و جزو داروهای اصلی نیست؛ در واقع از این داروهای برای بهبود شرایط عمومی بیمار و بهتر طی شدن دوره درمان استفاده میشود.
او یادآوری کرد: علاوه بر فعالیتهای پژوهشی، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نگاه جدی به ترویج علوم و فناوریهای حوزه گیاهان دارویی دارد و در تلاش است تا نسلهای بعدی را برای ورود به فعالیتهای علمی و فناوری تشویق کند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/26944 |