وی بیان کرد: از جمله این مسائل میتوان به مسائل فرهنگی اجتماعی و تغییر نگرشهای موجود در والدین جوان اشاره کرد به نوعی که متاسفانه حتی در بسیاری از زوجین جوان مشاهده میگردد فرزند آوری به عنوان اولویت زندگی آنان شناخته نمیشود؛ و حاضر به پذیرش مسئولیت خطیر نقش مادری و پدری نیستند.
کریمی تصریح کرد: میزان موالید در هفت ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۸ نزدیک ۶ درصد کاهش پیدا کرده و در تمامی استانها این کاهش مشاهده میشود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در ادامه بیان کرد: بیشترین کاهش موالید در استانهای البرز با منفی ۱۴ درصد، قم با منفی ۹ و نیم درصد، مازندران با منفی ۹ و دو درصد بوده است و غیر از استان سیستان و بلوچستان که با افزایش موالید تقریباً سه درصدی مواجه بوده؛ کمترین درصد تغییرات در این بازه زمانی مربوط به آذربایجان غربی با منفی ۲، کرمانشاه با منفی سه و هشت درصد و کردستان با منفی چهار و یک درصد بوده است.
وی تاکید کرد: روند موالید تا سال ۹۴ افزایشی بوده و پس از آن رو به کاهش گذاشته است و از سال ۹۷ و ۹۸ این روند با شیب تندتری رو به کاهش گذاشته است.
کریمی خاطرنشان کرد: به هر حال باید به این نکته توجه داشت که شاخصههای جمعیت شناختی بر روی یکدیگر تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم زیادی میگذارند موالید و ازدواج از این قاعده مستثنی نیست و بخشی از کاهش موالید مربوط به سیاستهای تحدید جمعیتی دهه هاى گذشته است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان افزود: یعنی کاهش موالید در آن سالها منجر به کاهش جمعت جوانان در سن باروری در حال حاضر شده است واین خود باعث کاهش موالید شده و همان گونه که اشاره شد چرخشهای فرهنگی و تغییرات ارزشی و بیماری کرونا و وضعیت اقتصادی جامعه همگی از عوامل ایجاد کننده این وضعیت میباشند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/27926 |