printlogo


۷ ایراد اساسی استانی شدن انتخابات
کد خبر: 2810
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،
 

عضو کمیسیون شورا‌های مجلس، ورود اسپانسر‌های مالی قوی، بی توجهی نمایندگان به مناطق محروم و مغایرت با سیاست‌های کلی انتخابات را از جمله ایرادات طرح استانی شدن انتخابات عنوان کرد.

احمد علیرضابیگی در خصوص طرح استانی شدن انتخابات گفت: طراحان این طرح معتقدند به واسطه این طرح امکان حضور نخبگان با مقبولیت بالا در مجلس شورای اسلامی فراهم می‌شود و نمایندگانی در مجلس حضور می‌یابند که فارغ از موضوعات خرد شهرستان‌ها به موضوعات کلان کشور ورود کرده و عمده وقت خود را بر نظارت و قانونگذاری اختصاص خواهند داد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طراحان طرح استانی شدن انتخابات معتقدند شرایط موجود موجب شده است که عمده وقت نمایندگان صرف حل مشکلات خرد حوزه‌های انتخابیه گردد و این موضوع تصمیم گیری‌های اساسی برای حل مشکلات عموم مردم را تحت تاثیر قرار داده است که موجب شده رویکرد مجلس تضعیف شود.

وی با تاکید بر لزوم بررسی تبعات اجرای این طرح و بررسی میزان تحقق اهداف مورد نظر طراحان گفت: مشکلات مردم طبق قانون باید از سوی فرمانداری ها، استانداری‌ها و شورا‌های شهر و روستا حل شود، اما شورا‌های شهر و روستا دارای چنین قابلیتی نیستند که این امر موجب انتقال مشکلات مردم به سمت نمایندگان می‌شود. طبیعتاً با استانی شدن انتخابات نیز نمایندگان با مشکلات تعداد کثیری از مردم مواجه خواهند شد که زیرساخت‌های لازم برای حل این مشکلات فراهم نشده است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تاکید کرد: بدین ترتیب نماینده‌ای که فقط پاسخگوی مشکلات مردم شهرستان بود، امروز باید پاسخگوی مشکلات مردم استان باشد؛ لذا استانی شدن انتخابات بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم امکان پذیر نیست.

عضو کمیسیون شورا‌ها و سیاست داخلی مجلس گفت: استانی شدن انتخابات موجب می‌شود که هزینه‌های حضور در انتخابات برای نامزد‌ها در مقیاس استانی نسبت به مقیاس استانی افزایش قابل توجهی یابد و بدین ترتیب کسانی می‌توانند در رقابت‌های انتخاباتی حضور یابند که استطاعت مالی داشته و دارای پشتوانه و اسپانسر مالی برای تبلیغات در سطح استان باشند.

علیرضا بیگی اظهارداشت: استانی شدن انتخابات موجب خواهد شد آرای نمایندگان به صورت اکثریتی مورد سنجش قرار گیرد. این مدل در تهران اجرا شده است.

وی ادامه داد: در تهران افرادی بر اساس رویکرد حزبی و سیاسی توانسته اند رای قابل توجهی را جلب کنند. به عنوان مثال نمایندگان تهران با متوسط آرا ۲ میلیون نفر به مجلس راه یافته اند و نفر ۳۱ که بیش از یک میلیون رای داشته است، نتوانسته به مجلس راه یابد. بدین ترتیب، برای یک میلیون نفر از مردم تهران فرد که افکار آن‌ها را نمایندگی کند، در مجلس وجود ندارد.

علیرضا بیگی گفت: در انتخابات مجلس نهم نیز چنین اتفاقی برای اصلاح طلبان افتاد و اصولگرایان با اکثریت آرا به مجلس راه یافتند و آقای محجوب علی رغم اینکه بیش از ۹۰۰ هزار رای داشت نتوانست به مجلس راه یابد.

وی تصریح کرد: رای اکثریتی موجب می‌شود که ترکیب مجلس از جامعیت لازم برخوردار نباشد و اگر این الگو در سطح کشور گسترش یابد، تعداد قابل توجهی از مردم در مجلس شورای اسلامی نماینده‌ای که مشکلات و افکار آن‌ها را پیگیری کند، نخواهند داشت.

استانی شدن انتخابات موجب بی توجهی نمایندگان به مناطق محروم می‌شود

علیرضا بیگی اظهارداشت: استانی شدن انتخابات موجب می‌شود عمده توجه و نگاه نمایندگان به مراکز استان‌ها که عمده رای آن‌ها را تامین می‌کند، معطوف باشد و نقاط محروم و دورافتاده که جمعیت کمتری دارند، مورد بی توجهی بیشتری قرار گیرند.

وی گفت::در این صورت مردم نقاط محروم احساس خواهند کرد که از سوی آن‌ها نماینده‌ای در مجلس حضور ندارد که مشکلاتشان را بررسی کند. امروز ساکنین نقاط مختلف کشور می‌دانند که دارای نماینده‌ای هستند که آخر هفته در حوزه انتخابیه حضور یافته و به مشکلات مردم رسیدگی می‌کند.

استانی شدن انتخابات موجب قطع حلقه اتصال مردم و نظام می‌شود

عضو کمیسیون شورا‌ها تصریح کرد: در شرایطی که دولتی‌ها از حضور بین مردم و تلاش برای حل مشکلاتشان اِبا دارند یا غفلت می‌ورزند، نمایندگان حلقه ارتباط مردم و حکومت را برقرار می‌کنند. اگر این حلقه ارتباط قطع شود، مردم و حکومت ارتباطی نخواهند داشت.

علیرضا بیگی گفت: در صورت استانی شدن انتخابات، اقلیت‌های قومی و مذهبی که دارای وحدت هستند در انتخابات به پیروزی می‌رسند، اما اکثریت ساکنین مناطق به دلیل اینکه دارای تشدد هستند، نمی‌توانند نماینده‌ای را به مجلس بفرستند، در این صورت گروهی از اقلیت قومی و مذهبی بر اکثریت مردم استیلا می‌یابد که این امر در مغایرت با منافع ملی است.

وی در تشریح مدل برگزاری انتخابات استانی مجلس، اظهارداشت: در این مدل استان، حوزه اصلی و شهرستانی که نماینده از آن ثبت نام کرده است حوزه فرعی خواهد بود؛ اگر نامزدی ۱۰ درصد حوزه آرای فرعی را کسب کند می‌تواند در رقابت استان حضور یابد، اما برنده کسی است که اکثریت آراء را در سطح استان به دست آورد.

طرح استانی شدن انتخابات با سیاست‌های کلی انتخابات مغایرت دارد

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی تصریح کرد: این طرح در مغایرت با سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری درباره انتخابات است. ایشان تاکید دارند که مردم در هر جغرافیایی باید احساس کنند یک نفر به نمایندگی از آن‌ها در مجلس شورای اسلامی حضور دارد.

وی تاکید کرد: انتخابات تهران معلول یک فرایند سیاسی بود که این فرایند سیاسی در حال انتشار به تمام کشور است و به این ترتیب انتخابات مجلس در همه استان‌ها تابع فضای سیاسی کشور خواهد بود.

وی با اشاره به بررسی ایرادات این طرح با حضور قائم مقام وزیر کشور، گفت: در طرح نمایندگان آمده است که افرادی می‌توانند برای حضور در انتخابات نامزد شوند که متولد حوزه انتخابیه باشند و ۵ سال در حوزه مورد نظر ساکن باشند. این ماده دایره ورود به انتخابات را تعیین می‌کند که مورد ایراد وزارت کشور قرار گرفت.


انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/2810