بر اساس تحقیقاتی که در مجله علمی «JAMA Otolaryngology» منتشر شده، حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در آمریکا که به کرونا مبتلا شده اند، حس بویایی خود را از دست داده اند و یا دچار تغییر در حس بویایی خود شده اند که این تغییر بیش از ۶ ماه به طول انجامیده است.
این پژوهش نشان میدهد که بیشتر افراد در نهایت حس بویایی خود را بدست میآوردند؛ اما برخی افراد ممکن است هرگز حس بویایی خود را بدست نیاورند. نویسندگان این پژوهش این مسئله را به عنوان نگرانی تلقی کرده اند؛ چرا که در حالت مقایسه ای، پیش از همه گیری، تنها ۱۳.۳ میلیون بزرگسال ۴۰ سال یا بیشتر به آنچه که دانشمندان «اختلال عملکرد بویایی» (OD) و یا اختلال عملکرد بویایی مزمن (COD) مبتلا بودند.
طبق این گزارش، این دادهها نشانگر ظهور یک نگرانی عمومی در زمینه اختلال عملکرد بویایی بوده و نیاز به تحقیقاتی فوری است که بر درمان اختلال عملکرد بویایی ناشی از کرونا تمرکز داشته باشد.
این در حالی است که بر اساس یک پژوهشی که سال گذشته به انجام رسیده بود، ۷۲ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا شده بودند، حس بویایی خود را پس از یک ماه بدست آورده بودند؛ اما برای برخی از افراد این روند کندتر بود.
بر پایه گزارش سی ان ان، جان هیز، مدیر مرکز ارزیابی حسی در کالج علوم کشاورزی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در این زمینه بر ایپن باور است که شمار اعلام شده در این پژوهش محافظه کارانه بیان شده است و این مسأله احتمال دارد برای میلیونها نفر دیگر اتفاق افتاده باشد.
گرچه شاید مسئله تاز دست رفتن حسبویایی در مقایسهبا دیگر علائم طولانی مدت کرونا ناچیز به نظر برسد، اما باید توجه داشت که طبق مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ انجام گرفت، افرادی که حس بویایی خود را از دست میدهند، بیش از دو برابر بیشتر در معرض خطراتی مانند مصرف غذاهای فاسد قرار دارند. همچنین بر اساس مطالعاتی دیگر، از دست رفتن حس بویایی با بیماریهایی نظیر افسردگی نیز مرتبط است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/29764 |