printlogo


امکان باز طراحی واکسن پاستوکووک پلاس برای مقابله با کرونای امیکرون
کد خبر: 29966
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: امکان باز طراحی واکسن پاستوکووک پلاس برای مقابله با کرونای امیکرون ظرف ۲ تا ۴ ماه وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،علیرضا بیگلری رئیس انستیتو  پاستور ایران  درباره امکان تغییر واکسن «پاستوکووک پلاس» مطابق با کرونای امیکرون که به عنوان دوز یادآور همه واکسن‌ها استفاده می‌شود، اظهار کرد: طراحی دوز یادآور واکسن پاستوکووک به گونه‌ای انجام شده است که بتوانیم به راحتی آن را تغییر بدهیم و این واکسن اکنون به صورتی است که به راحتی با دو جهش دیگر بتواند سازگار باشد.

رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این سوال که چه مدت طول می‌کشد تا واکسن مطابق کرونای امیکرون تولید شود، اظهار کرد: با توجه به طراحی واکسن‌ها این تغییر ممکن است از دو ماه تا حدود پنج ماه طول بکشد، ولی در این بازه زمانی تغییر واکسن جهت پوشش جهش‌های جدید امکانپذیر خواهد بود.

بیگلری در مورد تاثیر واکسن‌ها بر کرونای امیکرون اظهار کرد: نظرات علمی به طور کامل نشان می‌دهد، حتی در جهش‌های جدید ممکن است که تاثیر واکسن کاهش پیدا کند ولی کسانی که واکسن تزریق کرده اند در حاشیه امن بیشتری قرار می گیرند و به طور قطع یقین با شیوع جهش‌های جدید توانایی تشخیص جهش در دنیا بیشتر خواهد شد و اگر هم نیاز به تغییر واکسن‌ها باشد در جهت تقابل و ایجاد آمادگی برای پوشش جهش‌های جدید اقدام خواهد شد.

رئیس انستیتو پاستور ایران بیان کرد: باید دانست سرعت شیوع واریانت های جدید مانند کرونای امیکرون در کشورهایی بیشتر خواهد بود که درصد واکسیناسیون پایین است زیرا یک راه مهم برای پیشگیری از جهش‌ها، تزریق واکسن است اما باید دانست که بعد از مدتی اثر ایمنی زایی واکسن کاهش پیدا می‌کند، به همین دلیل باز دوزهای بوستر یا تقویت کننده پس از ۶ تا ۹ ماه یا حتی کمتر استفاده می کنیم و باید توجه داشت نکته مهم این است که در طراحی دوزهای یادآور دقت کنیم تا واکسن‌هایی تولید شوند که بتواند جهش های جدید را هم پوشش دهند.

آماده باش شبکه آزمایشگاهی ایران در تشخیص کرونای امیکرون 

بیگلری اظهار کرد: در اوج تحریم‌ها و در دل یک تهدید بزرگ و عالم گیر کووید۱۹ انستیتو پاستور ایران اقدام به راه اندازی شبکه ملی تشخیص آزمایشگاهی کرد و در حال حاضر ۵۰۰ آزمایشگاه تشخیصی در سراسر کشور با محوریت انستیتو پاستور ایران کار تشخیص آزمایشگاهی کووید ۱۹ را انجام می‌دهند و وجود این شبکه یک فرصت خوب است تا علاوه بر اینکه کارهای معمول تشخیص کووید ۱۹ را انجام دهیم و بتوانیم جهش‌های کرونا را هم شناسایی کنیم.

رئیس انستیتو  پاستور ایران در پاسخ به سوال دیگری باشگاه خبرنگاران درباره آماده باش شبکه آزمایشگاهی ایران در تشخیص کرونای امیکرون بیان کرد: در مورد سویه کرونای امیکرون هم در سایر جهش‌های قبلی، همیشه اقدامات لازم جهت شناسایی هرچه زودتر جهش‌ها و پایش آنها در کشور در دست اقدام بوده و اکنون شبکه آزمایشگاهی تشخیص کووید ۱۹ آماده تشخیص کرونای امیکرون است. باید دانست که کرونای امیکرون به زودی در تمام کشورها مشاهده خواهد شد و اکنون با توجه به تدابیری که برای شناسایی امیکرون داریم با اقدامات و نمونه‌گیری هایی مختلف از استان‌ها داریم می‌توانیم بیشتر شانس یافتن ویروس جهش یافته جدید را داشته باشیم.

رئیس انستیتو  پاستور ایران  با تشریح نحوه تشخیص کرونای سویه جهش یافته جدید امیکرون در ایران بیان کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که وجود دارد این است که نمونه های آزمایش‌های کرونا از استان‌ها به صورت کاملا دوره ای و معمول جمع آوری می شود و این نمونه ها برای مراکزی ارسال می‌شوند که کار توالی‌یابی و سکانسینگ را انجام می‌دهند.

وی درباره اینکه چگونه شک بر وجود کرونای امیکرون در یک استان می کنید، افزود: اگر در یک استانی  به یکباره تعداد مبتلایان به کرونا افزایش پیدا کرد یا فرم شدید بیماری بروز کرد یا به شرایطی رسیدیم که دیدیم علائم بیماری تغییر کرده است شک می‌کنیم که ویروس در آن استان در حال تغییر است و در نتیجه این احتمال وجود دارد که با یک ویروس جهش یافته جدید مواجه باشیم که در این صورت حتی اگر نوبت نمونه‌گیری آن استان برای توالی یابی و پیدا کردن جهش نباشد، اقدام  برای اخذ نمونه کووید ۱۹ از آن استان صورت می گیرد تا جهش جدید را شناسایی کنیم.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/29966