وی افزود: نزدیک به یکصدهزار طلبه، اعم از حوزه علمیه خواهران، جامعهالمصطفی و جامعهالزهرا در قم پرونده علمی و آموزشی دارند که در طول عمر حوزههای علمیه بیسابقه است.
وی با اشاره به تنوع کارکردی این مؤسسات در زمینههای آموزشی، پژوهشی، تبلیغ، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ابراز کرد: این مؤسسهها از نظر سطح به لحاظ کمی و کیفی در سطوح مختلف فعالیت میکنند و بیش از ۲۰۰ رشته و گرایش در علوم اسلامی در مجموعه این نهادها عرضه میشود که برخی از آنها دارای مجوز حوزوی و برخی دیگر دارای مجوز وزارت علوم است.
مدیر حوزههای علمیه، یادآور شد: بیش از ۱۷۰ نشریه حوزوی دارای مجوز از حوزه علمیه و وزارت علوم و تعداد زیادی کتاب منتشر میشود که مدیریت حوزههای علمیه بخشی از اینها را مستقیم هدایت میکند.
وی بیان کرد: قم در واقع یک مقر ارتباط و فرماندهی برای حدود ۲ هزار واحد کوچک و بزرگ در ایران و جهان است و حوزه علمیه برادران خواهران امتداد کشوری و جامعهالمصطفی امتداد بینالمللی دارد.
این عضو شورای نگهبان، اعلام داشت: در طرحی با عنوان گفتمان علمی انقلاب اسلامی، در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، آثار تولید شده در قلمرو علوم انسانی و مباحث جدید در قم جمعآوری کردند، بیش از ۱۰ هزار کتاب و بیش از ۶۰ هزار مقاله جمعآوری شد که محصول اندیشهورزی و تولید علمی حوزه در چهار دهه گذشته در قلمرو جدید است.
وی ادامه داد: در قم روزانه بیش از ۲ درس خارج و سطوح عالی و فلسفه و کلام و غیره برگزار میَشود و بیش از ۶۰ مدرسه در سطح یک فعال هستند که هشت هزار طلبه در سطح یک تحصیل میکنند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به طرحها و اقدامهای انجام شده در مدیریت جدید حوزه گفت: بهرهمند از بیش ۱۰ سند راهبردی بلند مدت در چشمانداز و نظامها هستیم و برای نخستین بار حوزه دارای سند شده است.
وی ادامه داد: برای نخستین بار برنامه پنجساله حوزه را شروع کردهایم که امسال نخستین سال از برنامه پنجساله حوزه است و در ذیل این برنامه پنجساله برای تمامی حوزههای استانها و شهرستانها برنامه داریم.
وی بیان کرد: در طرحها و برنامههای جدید به یک معنا ۳۰۰ طرح آماده شده که برخی از رسالتها و کار ویژههای حوزه در دوره معاصر که به چهار گروه درون حوزه، نظام اسلامی، جامعه ایران و بینالملل دویست کار ویژه و کارکرد تأیید و بر اساس آن آمایشی تهیه شد.
مدیرحوزهها ادامه داد: در بحث توافقنامه حوزه با سایر نهادها، توافقنامه و تفاهمنامههایی که دبیرخانه مشترک داشته باشد و برنامه پنج ساله از آن بیرون بیاید دارای اولویت است؛ مثل تفاهمنامهای که با آموزش و پرورش داریم.
وی با بیان اینکه منظومه جامعی از تجارب نهادهای حوزوی گردآوری شدهاست، در پایان گفت: درختواره رشتهها، در یک کار چهار ساله با حضور ۸۰۰ تَن استاد انجام شده که ۱۶ حوزه دانشی در آن پیشبینی شده و بیش از ۴۰۰ رشته، گرایش و مقطع در آن طراحی شدهاست.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/30348 |