این روزها در کنار چهره جنجالی سیاست دو دهه گذشته ایران، محمود احمدی نژاد، بیگی را در میان ۲۹۰ نماینده مجلس در تیتر رسانهها قرار داده است.
بیگی کیست؟
احمد علیرضا بیگی زاده شبستر است که با وقوع انقلاب به کمیتههای انقلاب میپیوندد و در روزهای پر التهاب ابتدایی انقلاب مسئولیت کمیتههای انقلاب در شاهین دژ و پیرانشهر ومقابله با گروهک تروریستی کومله و دمکرات را برعهده میگیرد. همین آغاز راه بیگی برای پیشرفت و ارتقا در سازمان انتظامیکشور شد که در سالهای ابتدایی دهه ۷۰ با ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیتههای انقلاب به نیروی انتظامیتغییر نام داد.
بیگی در نیمه ابتدایی دهه ۷۰ فرمانده انتظامیاردبیل شد، در روزهایی که محمود احمدی نژاد به عنوان اولین استاندار در استان تازه تاسیس اردبیل در دولت راستگرای تکنوکرات هاشمیرفسنجانی معرفی شده بود و مسیر بیگی فرمانده انتظامیدر این مقطع به احمدی نژاد گره میخورد. با تغییر دولت در خرداد ۷۶، احمدی نژاد هم از استانداری اردبیل کنار میرود و مسیر این دو از هم جدا میشود.
بیگی فرماندهی انتظامیآذربایجان شرقی، اصفهان، فارس و راهنمایی و رانندگی کشور در سالهای پس از دوم خرداد عهده دار میشود، در سال ۸۳ زمانی که وی عهده دار فرمانده انتظامیاستان فارس بود از حادثه سقوط بالگرد جان سالم به در میبرد.
ورود به دنیای سیاست
با پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات سال ۸۴، زلزلهای در مدیریت کشور رقم میخورد و طیف همیشگی مدیران کشور کنار میروند و جای خود را به چهرههای تازه میدهند، در سالهای ابتدایی دولت، بیگی همچنان به عنوان یک چهره نظامیمشغول به فعالیت است.
عدم مدیریت صحیح و استعفا معمارزاده استاندار وقت آذربایجان شرقی در سالهای اولیه دولت نهم سبب میشود، دولت برای فرار از چالشها در آذربایجان شرقی، سراغ یک گزینه نظامیرود و قرعه کار به دوستی و ارتباط احمدی نژاد و بیگی میخورد.
بیگی در شهریور ماه سال ۱۳۸۷ به عنوان والی آذربایجان شرقی معرفی و این طلیعه مسیر وی در دنیای سیاست است. بیگی تا آبان ۱۳۹۲ و روی کارآمدن دولت روحانی استاندار آذربایجان شرقی میماند.
بیگی درمدت ۵ سال تصدی استانداری آذربایجان شرقی وفاداری خود را به رئیس دولت نهم و دهم علیرغم حواشی پس از انتخابات ۸۸، جریان انحرافی و در نهایت نامزدی اسفندیار رحیم مشایی یار جنجالی احمدی نژاد در انتخابات ۹۲ اثبات میکند.
میتینگ انتخاباتی فروردین ۹۲ برای رحیم مشایی با شعارهای مکتب ایرانی به بهانه سفر احمدی نژاد به تبریز در روزهایی که جریان اصلی حامیدولت در انتخابات ۸۴ و ۸۸ به منتقد وی مبدل شده اتفاق بزرگی از سوی بیگی بود، جالب اینجاست که بیگی حتی خود را برای این عرض ارادت به احمدی نژاد فدا کرد. بیگی در سالها اخیر خود را با شعارهایی که رگ و ریشههای هویت طلبی ترکی آذربایجانی در محافل عمومیو رسانهای دارد معرفی کرده، شعارهایی که در تضاد با خواستههای مشایی و تیمش بود.
سفر عبدالله گل به تبریز و سیل کالاهای ترکیه
در روزهایی که احمدی نژاد برای دور زدن تحریمهای هستهای به سراغ برزیل و ترکیه رفت تا با تفاهم با این کشورها مسیر تجارت با دنیا را باز کند، عبدالله گل در سفری به ایران، بازدیدی از تبریز هم داشت، پس از این سفر بود که توسعه روابط تجار ترکیهای با ایران خصوصا در تبریز در دستور کار قرار گرفت، سیل پوشاک و اجناس تولیدی به سوی آذربایجان روانه شد، ساخت لاله پارک و هتل کایا با سرمایه گذاری ترکیهای ها، افزایش فعالیتهای فرهنگی علی پولاد سرمایه گذار ترکیه ای تبریزی لاله پارک، توسعه پروازها به مقصد ترکیه در همین دوره اتفاق افتاد تا آنجا که هواپیمایی آتا توسط زنوزی با وامهای کلان دولتی در همین مقطع تاسیس شد.
این سیل و واگذاری بازار به ترکیه عملا بازار تولیدات تبریز به عنوان قطب تجاری و تولیدی شمال غرب را در معرض تهدید قرار داد. این در حالی است که در این سالها که سیاست اصلی دولت عمرانی و بهسازی توسعه زیر ساختها بود هیچ کدام از معضلات زیر ساختی استانی نظیر قطار تبریز میانه، اتوبان تبریز اهر، تبریز سراب و حتی تبریز سهند حل نشد.
برخی تجار در تبریز هم فرصت را غنیمت شمردند و با بیگی همراه شدند و برای تصدی کارخانههای نیمه تعطیل وارد شدند، واگذاری بنیان دیزل، ماشین آلات تراکتور سازی و بلبرینگ سازی و … که در سالهای بعد منبع چالشهای کارگری بود از این جمله است. جالب اینجاست برای زخم سر بسته ماشین سازی هیچ کاری بجز واگذاری به یک بانک دولتی صورت نگرفت.
زلزله ارسباران
زلزله ورزقان در حیات سیاسی بیگی یک نقطه عطف است.با وقوع زلزله ارسباران تجربیات میدانی بیگی و بسیج امکانات توسط سپاه و حضور پر رنگ بسیج اتفاق تلخ برای مردم به یک خاطره متفاوت مبدل کرد.
حضور میدانی بیگی و مسئولین سپاه علیرغم تاخیر حضور احمدی نژاد رئیس جمهور وقت در مناطق زلزله زده باعث شد که خاطره خوبی از نظام و دولت در مدیریت این رخداد غم انگیز که با بیش از ۳۰۰ کشته و تخریب بسیاری از روستاها در ورزقان، اهر و هریس همراه بود در اذهان بماند و سرمایه ذهنیت مثبت افکار عمومیرا برای فعالیت انتخاباتی بیگیدر سال ۹۴ فراهم آورد.
در حاشیه سفر رهبر انقلاب به مناطق زلزله زده قاب عکس لباس امدادی وی در کنار رهبر انقلاب و درخواست برای حل مشکل تحصیل وی در دانشگاه ملی دفاع در تیتر اخبار زلزله ارسباران در سال ۹۱ قرار گرفت.
بیگی نماینده میشود
در سال ۹۴ بیگی به عنوان نفر دوم از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو وارد بهارستان شد، وی در تبلیغات انتخاباتی و نطقهای خود در مجلس به عنوان تیغ تیز انتقادات را علیه دولت روحانی و مسعود پزشکیان دیگر نماینده تبریز به کار برد.
مچ اندازی بیگی با پزشکیان در این سالها تنها در موضوعات ملی محدود شد و علیرغم تفاوت ظاهری دیدگاه سیاسی حمایت هر دو از افرادی چون دبیری، زنوزی، ژائله و … در موضوعات مختلف جای تامل داشت.هر چند وی در روند پرونده احکام شورای شهر تبریز به نوعی خواست پزشکیان را در برابر افکار عمومیبه عنوان حامیمتهمین پرونده قرار دهد.
تلاش ناکام بیگی و برخی نمایندههای تبریز برای استیضاح آخوندی در پی حادثه قطار تبریز مشهد و نطق سراسر احساسی وی از برجسته ترین فعالیتهای وی در کرسی نمایندگی بود. البته وی در این سالها سعی کرد ارادت خود را به احمدی نژاد کمرنگ نکند تا آنجا که در دو سفر سال ۹۳ (مراسم ختم مادر احمدی نژاد در تبریز) و سال ۹۷ علیرغم مخالفت و کارشکنی مسئولین استانی وقت، سفر رئیس دولت نهم و دهم به تبریز را ترتیب داد، احمدی نژادی که در انتخابات سال ۹۶ نتوانست از فیلتر شورای نگهبان به عنوان نامزد حائز شرایط تایید صلاحیت بگیرد و انتقادهای وی از دولت وقت به سمت شعارهای ساختار شکنانه از حاکمیت نشانه رفته بود.
انتخاب مجدد به عنوان نماینده مردم تبریز با کاهش ۵۰ درصدی محبوبیت وی همراه بود. بیگی تصور میکرد در مجلس جدید بتواند جایگاهی بالا به دست بیاورد اما حمایتهای پیدا و پنهان وی از احمدی نژاد سبب شد همچون مجلس دهم به حاشیه رود.
ریاست ستاد انتخاباتی احمدی نژاد و حمله به شورای نگهبان
با پر رنگ شدن حضور احمدی نژاد در انتخابات، بیگی دست به یک انتحار سیاسی زد و ریاست ستاد انتخاباتی رئیس قدیمیخود را عهده دار شد و چند سفر انتخاباتی به غرب و جنوب کشور برای تبلیغ احمدی نژاد داشت، با توجه به رفتارهای احمدی نژاد پیش از انتخابات و نطق ساختار شکنانه وی تقریبا محرز بود این بار هم احمدی نژاد تایید صلاحیت نخواهد شد. بیگی برای حمایت از احمدی نژاد در صحن مجلس علیه شورای نگهبان نطق کرد، نطقی جنجالی که با بازخورد منفی صحن مجلس همراه بود. علیرغم تحریم عملی انتخابات از سوی احمدی نژاد و تشویق به رای سفید، بیگی در گفتگویی اظهار داشت در انتخابات به کاندیداها تایید صلاحیت شده رای خواهد داد؛ موضعی که سریعا توسط اطرافیان احمدی نژاد به عنوان موضع شخصی بیگی معرفی شد!
بیگی این روزها با کرسی نمایندگی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو به عنوان تنها چهره سیاسی مشغول به کار در ارکان نظام سیاسی کشورهمراه با احمدی نژاد به سفر میرود، سفر جنجالی به اکسپوی دوبی، شیراز و سفر اخیر به استانبول از این جمله است. اولویت نشناسی وی صدای نخبگان و رسانهها را در آورده است.
آفتاب یزد از رسانههای اصلاح طلب در گزارشی با طعنه به همراهی بیگی با احمدی نژاد در سفر به استانبول در زوهای بررسی بودجه در مجلس، وظیفه نمایندگی را به وی یادآوری کرده است.
از سوی دیگر حجت الاسلام سرایی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا روز پنج شنبه در حاشیه مراسم یادواره شهدا در تبریز با انتقاد شدید از سفر نابهنگام بیگی و همراهی با احمدی نژاد اظهار داشت: این نماینده بجای پیگیری مشکلات مردم و انجام وظایف نمایندگی مجلس، خود را بخدمت جریان انحرافی درآورده است. آیا روا نیست نخبگان جریان انقلابی از وی درباره این مسائل سوال و مطالبه کنند؟
این سفرها در حالی است که افکار عمومیرا با این سوال مواجه کرده است بیگی نماینده تبریز است یا احمدی نژاد؟
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/30773 |