سجاد عمرانی گفت: به دلیل جمعیت بالای شهرک پردیسان همچنین نهاد کتابخانههای عمومی قم آمادگی دارد تا با راه اندازی کتابخانه سیار، بخشی از نیازهای موجود در این منطقه را جبران نماید.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
عمرانی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی به عنوان یک دستگاه فرهنگی و غیردولتی متولی اصلی ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور است.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان قم با اشاره به فعال بودن ۳ هزار کتابخانه در سطح کشور، گفت: در استان قم ۲۴ باب کتابخانه عمومی فعال است که از این بین ۱۵ باب در شهر قم، ۵ باب در روستاها و ۵ کتابخانه نیز در شهرستانها واقع شدهاست.
عمرانی با اشاره به فعالیت ۱۰۱ کتابدار در کتابخانههای عمومی استان، گفت: ۳۲ هزار نفر در کتابخانههای عمومی قم عضو هستند که ۳۷ درصد از آنها را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان قم با بیان اینکه، ۲۰۶ هزار جلد کتاب سال گذشته در کتابخانههای عمومی قم امانت داده شد، گفت: طی سال گذشته همچنین ۱۵ هزار جلد کتاب جدید و ۱۰۱ نشریه خریداری و در بین کتابخانههای عمومی توزیع شدهاست.
عمرانی با بیان اینکه قم از نظر سرانه مطالعه یکی از استانهای برتر کشور محسوب میشود، گفت: رابطه مستقیمی بین افزایش قیمت کتاب و وضعیت معیشتی با اقبال بیشتر مردم به نهاد کتابخانهها دارد.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان قم گفت: در سطح کتابخانههای عمومی قم ۴۰۰ عضو نابینا عضویت دارند و تاکنون ۱۶ هزار جلد کتاب بریل ویژه این افراد چاپ و در بین کتابخانهها توزیع شدهاست.
عمرانی گفت: طی سال گذشته برنامههای متنوع فرهنگی در سطح کتابخانههای عمومی قم برگزار و فعالیت این مراکز در طول دوران همه گیری کرونا با تغییر برخی شیوهها متوقف نشد.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان قم گفت: نهاد کتابخانههای عمومی قم تاکنون ۲۳ تفاهمنامه مشترک همکاری با نهادهای استان منعقد کرده که سازمان زندانها از جمله آنهاست.
عمرانی گفت: هم اکنون دو کتابخانه ویژه بانوان در سطح شهر قم فعال است و این نهاد جهت تجهیز مدارس و مساجد استان آمادگی دارد.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان قم با اشاره به وضعیت کتابخانه مرکزی قم گفت: هم اکنون فاز اول این کتابخانه با دربرگیری ۴۰ هزار عنوان کتاب آماده بهره برداری است و در فاز دوم آن شامل آمفی تئاتر بتدریج احداث خواهد شد.
حسن نادری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در ادامه گفت: وجود اینکه از ۶ سال گذشته تاکیداتی زیادی در خصوص راه اندازی کتابخانههای سیار در قم وجود داشته، اما هنوز هیچ کتابخانه سیاری راه اندازی نشدهاست.
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه گفت: در سطح روستاهای استان قم زمین جهت احداث کتابخانه عمومی وجود دارد و در صورت حمایتهای لازم امکان احداث این مراکز کاملا فراهم است.
ماشالله سعادتمند گفت: هم اکنون در شهرهای کوچک و روستاهای استان امکان واگذاری زمین و همچنین بهره گیری از ظرفیت مساجد و حسینیهها برای تبدیل به کتابخانه عمومی وجود دارد.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر قم نیز گفت: مجموعه مدیریت شهری قم در احداث کتابخانههای عمومی بیشترین همکاری و تعامل را دارد.
محمود مسگری گفت: شهرداری قم طی سالهای اخیر ۱۰ میلیارد تومان تخفیف در مباحث مربوط به آتشنشانی و سایر امور به کتابخانه عمومی آیت الله مرعشی نجفی اعمال کرد.
وی گفت: همچنین در احداث مساجد نیز شهرداری قم علاوه بر تسهیل در مباحث تجاری، در احداث کتابخانه در مساجد نیز هیچ گونه هزینهای در زمینه صدور پروانه و سایر خدمات دریافت نمیکند.
مسگری با اشاره به کمک نیم درصدی مجموعه مدیریت شهری در توسعه کتابخانههای عمومی، گفت: حجم کمکهای نقدی و غیرنقدی شهرداری قم در توسعه کتابخانههای شهری بسیار بیشتر از این مقدار است.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به کمبود کتابخانه عمومی در شهرک پردیسان گفت: هم اکنون ۴ هزار متر زمین در جنب دانشگاه شهاب دانش مستعد احداث کتابخانه است و مقدمات اولیه آن طی سالهای اخیر با دفتر آیت الله سیدعلی سیستانی از مراجع تقلید صورت گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز در ادامه جلسه گفت: تا زمانی که تربیت کتابخوان و علاقهمند در استان قم بصورت جدی مورد توجه قرار نگیرد؛ کتابخانههای عمومی مورد بی مهری قرار خواهد گرفت.
علی رضا رحیمی با انتقاد از عدم استفاده درست از ظرفیتهای فرهنگی موجود در سطح استان قم، گفت: در کتابخانه مدرسه امام صادق (ع) حدود ۱۵ هزار جلد برای یکهزار عضو آن در حال خدمت رسانی است و بدلیل ضعف زیرساختها، کتابهای ارزشمند آن در حال نابودی میباشد.
وی گفت: آموزش و پرورش قم آمادگی دارد تا در مدرسه ماندگار امام صادق (ع) و مجتمع شهید هندویان کتابخانههای عمومی دایر کند تا دانش آموزان و عموم مردم بتوانند از این فضاها استفاده نمایند.
مدیرکل آموزش و پرورش قم گفت: گرانی کتاب در چند سال اخیر سبب شده تا فرهنگ کتابخوانی در مدارس استان به خصوص مقطع ابتدایی از رونق افتاده و کتابهای موجود نیز بسیار قدیمی و فاقد جذابیت است.
۲۴ کتابخانه عمومی و ۴۰ کتابخانه تخصصی در استان قم فعال است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/33142 |