وی افزود: کیفیت آردهای تولید شده در استان قم به دلیل یکسان بودن گندمهای مصرفی، بسیار بالا و مطلوب است و به همین دلیل نانی که از این آرد به دست مردم میرسد نیز دارای سطح قابل قبولی از استانداردهای تعیینشدهاست.
وی ادامه داد: همچنین طی روزهای اخیر برای تامین هرچه بهتر نیاز مردم به نان، برای مدتی آرد یارانهای به تمام نانواییهای سنتی دارای پروانه آزاد پز در قم اختصاص مییابد تا شاهد نرخ یکسان نان در سطح استان باشیم.
محمدی با اشاره به این که نانواییهای استان باید اطلاعات فعالیت خود را در قالب بنر در معرض دید مردم قرار دهند، گفت: تمام نانواییهای استان موظف هستند به صورت تمام وقت و بدون تعطیلی به فعالیت ادامه دهند و آرد مورد نیازشان نیز بهموقع تامین خواهد شد.
وی با اشاره به تشدید نظارتها بر نانواییهای استان برای مقابله با هرگونه تخلف احتمالی، افزود: حدود ۳۰ واحد نانوایی نیز در سطح استان با همکاری اتحادیه نانوایان در مناطق مختلف جانمایی شدند و این واحدها موظف هستند تا ساعت ۱۲ شب به پخت نان ادامه دهند.
گفتنی است کیفیت گندم تولیدشده در قم مطلوب است، همچنین کشت گندم بیشتر در جعفرآباد این استان صورت میگیرد و کشاورزان بومی منطقه در این زمینه مهارت خاصی دارند.
بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره میشود؛ این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.
تعداد ۸۸۸ نانوایی دریافت کننده آرد یارانهای در استان قم نان مورد نیاز مردم را تأمین می کنند، همچنین پنج کارخانه تولید آرد در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/33512 |