printlogo


آمریکا و اروپا در شوک حرکت سپاه در تنگه هرمز / واکنش آمریکا، فرانسه و اتحادیه اروپا
کد خبر: 33857
ضرب شست سپاه به آمریکا در تنگه هرمز، به‌قدری حساب‌شده، بدیع و غیرمنتظره بود که ورق را برگرداند و آمریکا و اروپا را در بهت و حیرت فرو برد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،

پس از توقیف و ضبط محموله نفت ایران از سوی یونان و انتقال غیرقانونی آن به آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای مقابله‌ به‌ مثل، دو نفتکش یونانی در خلیج‌فارس را متوقف کرد.

ضرب شست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آمریکا در تنگه هرمز به‌قدری حساب‌شده، بدیع و غیرمنتظره بود که ورق را برگرداند و آمریکا و اروپا را در بهت و حیرت فرو برد.

بازتاب گسترده ماجرا در افکار عمومی و برانگیختن تحسین و تمجید همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی داخلی و همچنین واکنش منفعلانه آمریکا و اروپا به اقدام سپاه پاسداران، ماجرای توقیف نفتکش را در سطحی دیگر و با خوانشی متفاوت‌تر از مواضع طلبکارانه و تهدیدآمیز گذشته غرب، قابل ارزیابی کرده است.

 

 

نکته حائز اهمیت آن است که مواضع منفعلانه غربی‌ها در قبال این ماجرا و همچنین سکوت و همراهی ضمنی برخی پادوهای داخلی غرب حاکی از آن است که آنها شست‌شان خبردار شده و به این تحلیل رسیده‌اند که جمهوری اسلامی درخصوص منافع ملی و حقوق قانونی ملت ایران با کسی شوخی ندارد.

پس‌ از آنکه روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از توقیف نفتکش‌های یونانی خبر داد و وزارت خارجه و مقامات ایرانی نسبت به راهزنی دریایی آمریکا واکنش نشان دادند و اعلام کردند که «در صورت ادامه شیطنت‌ها توسط یونان احتمال توقیف سایر کشتی‌های آنها توسط سپاه وجود خواهد داشت» و موضوع به خبر اول رسانه‌های داخل و خارج تبدیل شد آمریکا و اروپا هم که هنوز از شوک اقدام جمهوری اسلامی ایران خارج نشده، به بیانیه نویسی و ابراز نگرانی روی آوردند.

 

 

جالب آنکه آنها بدون اشاره به اقدام خصمانه چند ماه پیش یونان در توقیف نفتکش ایرانی و تحویل آن به آمریکا و همچنین بدون توجه به اصول و قواعد حقوق بین‌الملل، خواستار آزادسازی دو نفتکش توقیف‌شده یونانی شدند!

درخواست فرانسه از ایران

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه دیروز دوشنبه و بعد از گذشت سه روز از ماجرا در بیانیه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد تا دو نفتکش یونانی توقیف‌شده در آب‌های خلیج‌فارس را آزاد 
کنند.

در بیانیه وزارت خارجه فرانسه با بیان اینکه «ما از ایران درخواست می‌کنیم که فوراً خدمه و کشتی‌ها را آزاد کنند.» آمده است: «فرانسه تعهد خود را به قواعد حقوق بین‌الملل در حمایت از آزادی دریانوردی و ایمنی دریایی تکرار می‌کند. ما از ایران می‌خواهیم فوراً اقدامات خود را که مغایر با این قوانین است، متوقف کند».

واکنش اتحادیه اروپا

«پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در بیانیه‌ای به توقیف دو نفتکش یونانی در آب‌های خلیج‌فارس توسط ایران واکنش نشان داد و اعلام کرد: «ما با نگرانی زیاد توقیف غیرقابل‌قبول دو کشتی یونانی توسط ایران در خلیج‌فارس را پیگیری می‌کنیم.»

وی در این بیانیه افزود: «ما بلافاصله نگرانی شدید خود را با مقام‌های ایرانی در مورد این اقدامات ابراز کرده و خواستار شفاف‌سازی، حل‌وفصل و کاهش سریع تنش شدیم.»

این مقام اتحادیه اروپا با بیان اینکه «آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجارت، اصل اساسی اتحادیه اروپا است» اضافه کرد: «ما در ارتباط بسیار نزدیک با مقام‌های یونانی درباره وضعیت کشتی پگاسوس که در توقیف یونان قرار دارد، هستیم».

واکنش آمریکا

خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» هم همان روز (جمعه ۶ خردادماه) گزارش داد: نیروی دریایی آمریکا می‌گوید در حال بررسی گزارش‌ها درخصوص توقیف دو نفتکش یونانی توسط ایران است.

این رسانه آمریکایی مدعی شد تهران پس از تهدید به «اقدام تنبیهی» این دو کشتی یونانی را توقیف کرده است.

«تیموتی‌ هاوکینز» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به آسوشیتدپرس گفت که نیروی دریایی به تحقیقات خود در این زمینه ادامه می‌دهد. او توضیح بیشتری نداد.

وزارت خارجه یونان هم روز جمعه اعتراض خود را نسبت به توقیف ۲ فروند کشتی یونانی در آب‌های خلیج‌فارس توسط نیروی دریایی سپاه به سفیر ایران در آتن ابراز کرد.

وزارت خارجه یونان همچنین خواستار رهاسازی فوری کشتی‌ها و خدمه آنها شده و عنوان کرده است که این‌گونه اقدامات «تبعات منفی» بر روابط دوجانبه و رابطه ایران و اتحادیه اروپا خواهد گذاشت.

این وزارتخانه با اشاره به اینکه یک بالگرد ایرانی در روز جمعه بر روی عرشه کشتی «پوزیدون» فرود آمده، مدعی شد: افراد مسلح خدمه را گروگان گرفتند.

وزارت‌ خارجه یونان تأیید کرد که دو یونانی در میان خدمه کشتی توقیف شده بودند.

این وزارتخانه در ادامه مدعی شد: اتفاق مشابهی نیز برای یک کشتی دیگر با پرچم یونان گزارش شده که حامل ۷ شهروند یونان بوده است.

گفتنی است سازمان بنادر و دریانوردی ایران چهارشنبه گذشته (۴ خردادماه سال‌جاری) نسبت به اقدام دولت یونان در رابطه با نگه‌داشتن کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران و توقیف بار آن واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای از دولت یونان خواست که فوراً به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند.

این بیانیه افزود: «یک فروند کشتی تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران از سوی دولت یونان در سواحل این کشور نگه داشته و بار آن با حکم دادگاه و با هماهنگی دولت آمریکا، توقیف شد درحالی‌که این کشتی به‌منظور حفظ ایمنی پرسنل و کشتی به سواحل یونان پناه برده است اما متأسفانه هیچ‌گونه همکاری و کمک‌رسانی با کشتی مدنظر قرار نگرفته و توسط نیروهای نظامی، تخلیه بار صورت گرفته که این اقدام، مصداق بارز دزدی دریایی است.»

در این بیانیه آمده بود: «از سوی سازمان بین‌المللی دریانوردی و وزارت امور خارجه از دولت یونان مکرراً و مؤکدا درخواست شد که پس از رفع خطر، کشتی مذکور به مسیر بین‌المللی خود ادامه دهد اما علی‌رغم پیگیری‌های صورت‌گرفته، این امر مدنظر قرار نگرفته است.»

 وزارت خارجه کشورمان همان روز (۴ خردادماه) از احضار کاردار یونان به این وزارتخانه در پی توقیف محموله نفتکش تحت پرچم ایران در آب‌های یونان و اعتراض شدید به وی 
خبر داد.

کاردار سوئیس نیز به‌عنوان حافظ منافع آمریکا روز جمعه گذشته (۶ خردادماه سال جاری) به وزارت خارجه ایران  احضار شد.

در پی این اقدامات و بی‌توجهی مقامات یونانی و انتشار اخباری مبنی بر انتقال محموله نفت ایران به آمریکا بود که روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «نیروی دریایی سپاه روز جمعه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام‌گرفته در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد.  این دو کشتی در خلیج‌فارس، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شده‌اند. هر دو کشتی با نام‌های 
Prudent Warrior و  Delta Poseidon و تحت پرچم یونان حرکت می‌کرده‌اند که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شدند.»



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/33857