printlogo


استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفتگو با قم فردا:
عملیاتی کردن سیاست‌های کلی خانواده در جامعه فراموش شده است
کد خبر: 34793
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مسئولین و متولیان زمینه ازدواج آسان جوانان را فراهم کنند، گفت: مسئولین سیاست های کلی خانواده را که رهبرمعظم انقلاب ابلاغ کردند را در جامعه عملیاتی کنند.
حجت الاسلام حسین بنیادی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به مسئله ازدواج اظهار داشت: ازدواج مبارک امیرالمؤمنین امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را یک ازدواج مبتنی بر اصول و ارزش‌های انسانی و اسلامی می‌باشد، چنان که الگوسازی این پیوند مبارک در جوامع و زمان‌های مختلف باید با تکیه بر همین اصول باشد.
وی ادامه داد:  ایمان، اخلاق، شناخت و اعتماد، عزم و جدیت برای تشکیل خانواده، تلاش و همیاری در جهت ساماندهی امور زندگی از اصول تشکیل دهنده الگوی روزآمدِ ازدواج موفق است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم بیان کرد: درک روحیات طرفین، شناخت موقعیت‌های زندگی مشترک، لحاظ روحیات مردانگی و زنانگی همسران و توجه به حقوق و نیازهای زوجین از یکدیگر، تطابق و همانندی حداکثری همسران در شئون مختلف، فهم مشترک از موضوعات عقلانی و عاطفی مرتبط با زندگی مشترک، تحلیل شرائط خاص زندگی و تدبیر و تصمیم‌های مرتبط با تکامل زوجین در کنار یکدیگر، از اموری است که آیات قران کریم و روایات بر آنها دلالت دارد.
وی در ادامه با اشاره به آثار و برکات مهم ازدواج، عنوان کرد: در آیات و روایات آثار متعددی درباره ازدواج بیان گردیده که به یک روایت پر معنا از رسول اکرم(ص) اشاره می‌کنم: «عذب‌ها را همسر دهید، زیرا خداوند در پرتو ازدواج، اخلاق آنها را نیک می‌گرداند و بر روزی آنها وسعت می‌بخشد و بر مروت آنها می‌افزاید».
حجت الاسلام بنیادی ابراز کرد: آنچه از کلام نورانی رسول خدا (ص) به روشنی پیداست، ازدواج مخصوصا ازدواج جوانان سه اثر مهم را با خود همراه دارد که به تجربه ثابت گردیده؛ اول اخلاق نیک که مهم‌ترین سرمایه هر انسانی است، دوم وسعت روزی که وعده پروردگار است و سوم، مروت و جوانمردی که شاکله اجتماعی و رشد شخصیتی انسان‌ها را در بر دارد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ایجاد زمینه های ازدواج آسان در کشور، گفت:  نکته مهم در تحقق و فراگیری ازدواج جوانان، ایجاد زمینه‌ها و شرائط آسان ازدواج می‌باشد البته این مسئله به همت جوانان و تلاش مسئولین برای برپایی اسباب ازدواج بستگی دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: قوت و قدرت جوانی بعلاوه درک بالای جوانان، مهم‌ترین عامل در شکل‌گیری زندگی‌ مشترک و تشکیل خانواده می‌باشد، این عامل سرآمد تمامی عوامل دیگر است که نشأت گرفته از تعلیم و تربیت صحیح خانوادگی و فرهنگ بالای جوانان ایران اسلامی دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر چند در این رابطه نباید از هجوم و سیطره مرئی و نامرئی افکار و فرهنگ‌های ناهمگون و نامتناسب با سبک زندگی اسلامی ایرانی و تخریبِ افکار و تصمیم‌های جوانان غفلت کرد.
حجت الاسلام بنیادی در ادامه با اشاره به غفلت مسئولین از ازدواج آسان ، گفت: برخی از آمارهای مانند تعداد جوانان مجرد، رشد منفی جمعیت، سقط های جنین و.... نشانگر کوتاهی عامدانه یا جاهلانه مسئولین در ادوار مختلف دارد. امروز این غفلت ها تا جایی رخ داده است که که ازدواج‌های آسان نیز سخت و دشوار گردید است.
وی در ادامه با اشاره به فراموشی عملیاتی کردن سیاست‌های کلی خانواده در جامعه، تاکید کرد:  این سوالی جدی از مسئولین است که چرا به «سیاست‌های کلی خانواده» و بندهای شانزده گانه و فروعات آن که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردید، عمل نشده است؟ آیا عملی شدن سرفصل‌های جامع آن، راه را برای برون رفت از این معضل ملی، هموار نمی‌کرد؟


انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/34793