ویژگیهای فوق که تنها بخشی از ظرفیتهای شهرک صنعتی شکوهیه برای توسعه فعالیتهای اقتصادی در استان قم است، موجب شده تا این شهرک به یکی از پرمتقاضیترین شهرکهای صنعتی ایران برای دریافت زمین و ایجاد واحد تولیدی تبدیل شود و این روند تا جایی پیشرفتهاست که اکنون مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان به دلیل افزایش تقاضای دریافت زمین در مقابل عرضه زمینهای قابل واگذاری از اولویتبندی طرحهای صنعتی برای تخصیص زمین در شهرک صنعتی شکوهیه سخن به میان میآورد.
امروز مسئولان استان قم، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان همگی به ظرفیتهای شهرک صنعتی شکوهیه برای افزایش سطح تولید محصولات مورد نیاز کشور، اشتغالزایی برای جوانان، صادرات کالاهای تولید شده توسط واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک و کسب درآمد ارزی از این طریق آگاهی دارند و به همین دلیل است که بر اساس سند آمایش سرزمین ایجاد فازهای توسعه این شهرک با اولویت استقرار صنایع پاک، پیشرفته، کمآببر و مطابق ظرفیتهای زیست محیطی استان قم در دستور کار قرار گرفتهاست.
شکوهیه بزرگترین شهرک صنعتی استان قم است
در همین رابطه خبرنگار ایرنا برای شناخت بهتر ظرفیتهای شهرک صنعتی شکوهیه با مسئولان دستگاههای متولی در این بخش به گفتوگو پرداخت، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم در این خصوص گفت: عمده درخواست سرمایهگذاران برای ایجاد واحدهای صنعتی در قم مربوط به شهرک صنعتی شکوهیه است، چرا که این شهرک به دلایل مختلف همچون موقعیت جغرافیایی و داشتن زیرساختهای لازم برای فعالیتهای تولیدی جز شهرکهای صنعتی برتر کشور بهشمار میرود.
روح الله ابراهیمی بیان کرد: بهمنظور استفاده هرچه بهتر از سرمایهگذاری بخش خصوصی در طرحهای تولیدی استان، تا حد امکان فرآیند اعطای زمین در شهرکهای صنعتی قم به متقاضیان را تسهیل کردیم و در مناطقی که با کمبود زمین نسبت به تقاضای موجود مواجه هستیم اولویت تخصیص زمین را برای طرحهای پیشرفته، غیر آلاینده، کمآببر و مناسب با اقلیم قم، تعیین کردیم.
وی با اشاره به اهمیت رعایت نکات ایمنی از سوی بهرهبرداران طرحهای تولیدی در شهرکهای صنعتی قم، ادامه داد: در استقرار واحدهای صنعتی جدید به دنبال جلوگیری از فعالیت طرحهایی هستیم که هم مخاطرات طبیعی و زیست محیطی زیادی دارند و هم در موضوع ایمنی با تهدیدهای متعدد مواجه هستند.
ابراهیمی همچنین در خصوص اقدامهای صورت گرفته برای تامین ایمنی شهرک صنعتی شکوهیه، گفت: هماکنون ۲ ایستگاه آتشنشانی در شهرک صنعتی شکوهیه قم فعال است و بهمنظور افزایش سطح ایمنی تا پایان سالجاری یک ایستگاه آتشنشانی دیگر هم در این شهرک احداث میشود.
وی بیان داشت: رسالت اصلی شهرکهای صنعتی خدمترسانی بهتر به واحدهای صنعتی، حفظ محیط زیست و تامین ایمنی فعالیتهای صنعتی است و شهرکهای صنعتی قم نیز با این هدف احداث شدهاند.
وی افزود: راهبری ایستگاه آتش نشانی شکوهیه به خود واحدهای صنعتی سپردهشدهاست، بر اساس قانون وقتی شهرک صنعتی به یک حدی از زیرساختها میرسد و واحدهای صنعتی در آن مستقر میشوند اداره امور جاری آن در قالب شرکت خدماتی صنعتگران آن شهرک به خود واحدهای مستقر سپرده میشود.
ابراهیمی با اشاره به برخی اقدامهای صورت گرفته در راستای افزایش ایمنی شهرک صنعتی شکوهیه، گفت: در سالهای اخیر به دلیل اتفاقهای ناگواری که رخ دادهاست به خصوص در منطقه شیمیایی شهرک صنعتی شکوهیه که واحدهای پرخطر در آن مستقر هستند، تعداد شیرهای هیدرانت آتش نشانی را بیشتر کردیم که در زمان وقوع حادثه بهتر بشود عملیات اطفاء حریق را انجام داد.
وی افزود: چهار دستگاه خودرو آتش نشانی به همراه ۱۶ آتش نشان که در دو نوبت شیفت فعالیت میکنند، در ایستگاه آتشنشانی شهرک صنعتی شکوهیه فعال است که تا پایان سال تعداد خودرو و نیروهای اتشنشان مستقر در این شهرک صنعتی افزایش مییابد.
ابراهیمی گفت: هر دو سال یکبار همه واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان به ویژه شکوهیه توسط یک گروه متخصص مورد پایش قرار میگیرند و از نظر مسائل ایمنی، مشکلهای آنها شناسایی میشود و به بهرهبرداران اعلام میشود که در راستای رفع مشکل و افزایش ایمنی چه کارهایی باید انجام دهند، اطلاعات این گزارش را نیز برای اطلاع به نهادهای متولی در این حوزه همچون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان صنعت، معدن و تجارت وسایر دستگاههای مسئول استان ارسال میکنیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم تاکید کرد: پرداختن به موضوع لزوم افزایش ایمنی در شهرکهای صنعتی استان علاوه بر اقدامهای شرکت شهرکهای صنعتی نیازمند مشارکت همه بخشهای اجرایی، نظارتی و قضایی استان و استفاده از ظرفیتهای رسانهای برای توجه بیشتر به این موضوع مهم است.
وی با اشاره به لزوم برخورد قانونی توسط دستگاههای ذیصلاح با بهرهبرداران واحدهای صنعتی که مسائل ایمنی را رعایت نمیکنند، بیان داشت: ما حامی بخش صنعت هستیم اما باید رعایت نکات ایمنی در دستور کار بهرهبرداران واحدهای تولیدی باشد تا فعالیتهای صنعتی در استان قم در شرایطی ایمن و مناسب دنبال شود.
شکوهیه کانون اشتغال صنعتی قم
مدیرعامل شهرک صنعتی شکوهیه قم نیز به ایرنا گفت: ظرفیت اشتغالزایی واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک صنعتی بر اساس پروانههای بهرهبرداری صادر شده بیش از ۲۸ هزار نفر است که این موضوع نشان دهنده جایگاه مهم شهرک صنعتی شکوهیه در زمینه تولید و اشتغال استان است.
نبی الله آمرهای بیان داشت: شکوهیه بزرگترین شهرک صنعتی استان قم و یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور بهشمار میآید، مساحت شهرک از نظر اراضی در اختیار یک هزار و ۶۹۱ هکتار است که از این میان یکهزار و ۲۶۵ هکتار فاز عملیاتی است یعنی بسترهای لازم برای استقرار واحدهای صنعتی در آن وجود دارد و همچنین این روند ادامه مییابد.
وی افزود: مساحت زمین واحدهای صنعتی ایجاد شده در فاز عملیاتی شهرک، ۷۹۵ هکتار است، عمده این اراضی صنعتی واگذار شده که در نتیجه آن یکهزار و ۶۸۱ قرارداد تا پایان شهریورماه امسال منعقد شدهاست.
وی ادامه داد: از میان این قراردادها، یکهزار و ۱۷۵ طرح صنعتی بهبهرهبرداری رسیده و به واحد صنعتی تبدیل شدهاست.
آمرهای تاکید کرد: انواع فعالیتهای تولیدی در شهرک صنعتی شکوهیه قم جریان دارد و این شهرک به دلیل برخورداری از امکانات زیرساختی مورد نیاز صنعتگران، همواره در معرض توجه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی قرار دارد.
وی بیان داشت: علاوه بر امکانات زیرساختی، شهرک صنعتی شکوهیه قم در موقعیت جغرافیایی مناسبی قرار گرفته و به عمده راههای ارتباطی کشور و همچنین بزرگترین بازارهای مصرف داخلی، دسترسی دارد.
بیشترین سرمایهگذاری صنعتی قم در شهرک شکوهیه است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز با اشاره به این که بیشترین حجم سرمایهگذاری انجام شده در بخش صنعت قم در شهرک صنعتی شکوهیه است، گفت: حجم سرمایه گذاری انجام شده در بخش صنعت استان به ۱۱۲ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال رسید که در همین ارتباط ۲ هزار و ۳۳۵ واحد صنعتی دارای پروانه در قم فعال است و ۶۳ هزار و ۱۲۱ نفر بهصورت مستقیم در این بخش مشغول فعالیت هستند.
اکبر ابدالی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: صنعتگران قمی که بیشتر در شهرک صنعتی شکوهیه مستقر هستند در زمینه تولید انواع محصولات همچون لاستیک و پلاستیک و صنایع پایین دستی پتروشیمی، چسب، کفش و دمپایی، مبلمان، سوهان، لامپهای کممصرف، انواع موتور سیکلت، لوازم خانگی، قطعات خودرو، صنایع بستهبندی، صنایع معدنی، صنایع غذایی، نساجی، شمش فولادی و دیگر کالاهای مورد نیاز مردم فعالیت میکنند.
وی افزود: صنعت قم طیسالهای اخیر روند رو به رشدی را طی کردهاست و اکنون تعداد قابل توجهی از واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای صنعتی استان به خصوص شکوهیه، دانش بنیان بوده و بهرهبردارن آنها با استفاده از فناوریهای روز جهان، کالاهای مورد نیاز کشور را تولید و به بازار مصرف ارائه میکنند.
وی ادامه داد: سهم ارزش افزوده بخش صنعت از کل ارزش افزوده استان ۲۵ درصد است و این بخش به عنوان یکی از موتورهای محرک اقتصاد و توسعه قم با رسیدن به هدفگذاریهای کمی، تقویت هرچه بیشتر رویکردهای کیفی و عمق بخشی به فعالیتهای تولیدی استان را مطابق برنامههای راهبردی تعیین شده دنبال میکند.
ابدالی با اشاره به این که استقبال از سرمایهگذاری در بخش صنعت استان رو به افزایش است، تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان و همچنین طرحهای صنعتی پیشرفته، کمآببر و دارای سازگاری بیشتر با محیط زیست قم در اولویت دریافت زمین و راهاندازی واحد تولیدی در شهرک صنعتی شکوهیه و سایر شهرکهای صنعتی استان هستند.
اولویت توسعه شهرک صنعتی شکوهیه با صنایع پاک است
رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز پیرامون این موضوع گفت: توسعه فعالیتهای صنعتی در شهرک صنعتی شکوهیه مطابق سند آمایش سرزمین استان و همچنین اسناد ملی بالا دستی با اولویت ایجاد واحدهای پاک پیگری میشود.
جواد ناطق در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در همین رابطه به دنبال استقرار صنایع پاک، کمآببر و با فناوری پیشرفه و برتر در شهرک صنعتی شکوهیه هستیم تا علاوه بر دستاوردهای اقتصادی همچون افزایش سطح تولید محصولات و اشتغالزایی برای استان، ملاحظههای محیط زیستی نیز در این خصوص رعایت شود.
وی با اشاره به برنامههای اقتصادی استان درحوزه صنعت، افزود: راهبرد سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عمق بخشیدن به فعالیتهای صنعتی در استان است و در این ارتباط افزایش سطح کیفیت تولید محصولات با نگاه به شرایط زیست محیطی خاص قم در اولویت قرار دارد.
وی با بیان این که سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در کنار محیط زیست است، ادامه داد: پروانه بهرهبرداری برای انجام فعالیتهای صنعتی در قم با اجازه محیط زیست استان صادر خواهد شد و حتی برای صدور جواز صنعتی نیز با نظر محیط زیست اقدام میشود.
ناطق گفت: حساسیت بالایی نسبت به استقرار صنایع پاک در شهرک صنعتی شکوهیه داریم و در جذب سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در حوزه تولید محصولات صنعتی و حمایت از آنان ، این نکته را ملاک عمل قرار دادیم.
وی در ادامه با اشاره به برنامهریزیهای دقیق برای توسعه فعالیتهای صنعتی دانشبنیان در شهرک صنعتی شکوهیه، افزود: برای حمایت مادی و معنوی از صنعتگران و استقرار صنایع پیشرفته در قم از همه ظرفیتهای استان استفاده خواهیم کرد.
در پایان باید توجه داشت قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد، اما در این میان شهرک صنعتی شکوهیه به عنوان مهمترین کانون انجام فعالیتهای صنعتی در قم شناخته میشود و به همین دلیل مورد توجه ویژه مسئولان دستگاههای اجرایی، سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی برای اجرای طرحهای تولیدی بهمنظور توسعه اقتصادی استان است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/37613 |