معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم افزود: مرکز کنترل هوشمند ترافیک شهرداری قم توانسته با هماهنگی با مدیریت امور اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور، ستاد معاینه فنی شهرداری قم، اداره کل محیطزیست و پلیس راهور، دوربینهای مرکز شهر را به سامانه سیمفا یعنی سامانه یکپارچه معاینه فنی خودرو ایران متصل کند.
طبیبی نزدیکی فصل سرما و مشکلات آلودگی هوا در شهر را یادآور شد و تأکید کرد: با توجه به اتصال دوربینها به سامانه سیمفا میتوانیم خودروهای فاقد معاینه فنی را جریمه کنیم، اما نه شهرداری و نه پلیس راهور به دنبال جریمه نبوده و امیدواریم شهروندان کمال همکاری را با ما داشته باشند تا زمستانی بدون آلودگی هوا را سپری کنیم.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم تصریح کرد: با راهاندازی این سامانه، خودروهایی که در مرکز شهر تردد میکنند و زمان معاینه فنی آنها تمامشده بدون جریمه، اخطار و تذکر دریافت میکنند تا به مراکز معاینه فنی خودروها مراجعه کرده و نسبت به دریافت گواهی معاینه فنی معتبر اقدام کنند.
طبیبی ادامه داد: خوشبختانه بعد از دو سال که این سامانه غیرفعال بوده و دوربینها اعمال قانون نمیکردند، سامانه راهاندازی شده و نسبت به موتورسیکلتها نیز این اخطار صادر میشود و شهر قم از جمله شهرهایی است که مرکز معاینه فنی موتورسیکلت نیز دارد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم تعداد موتورسیکلتهای در حال تردد در شهر قم را بالغ بر ۳۰۰ هزار دستگاه اعلام کرد و گفت: تردد این تعداد موتورسیکلت میتواند در آلودگی هوا بهخصوص در فصل سرما تأثیر زیادی داشته باشد، بنابراین به اخطارها نسبت به دریافت گواهی معاینه فنی توجه شود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم ادامه داد: ۶ دوربین مرکز شهر که دارای کد ثبت تخلف بوده به سامانه سیمفا متصل شده است، تاکسیهای فرسوده نیز به خاطر مشکلاتی که در کل کشور و مرکز وجود داشته و این افراد امکان نوسازی خودروی خود را ندارند اعمال قانون نمیشوند و این اخطار شامل آنها نیست.
طبیبی تعداد مراکز معاینه فنی در سطح شهر قم را چهار مرکز برشمرد و یادآورشد: سه مرکز معاینه فنی برای خودروهای سبک داریم که هرکدام به دو خط معاینه فنی برای خودروی سبک و یک خط برای موتورسیکلتها مجهز است، خودروهای صفرکیلومتر بعد از چهار سال و تاکسی بعد از یک سال جهت دریافت گواهی معاینه فنی باید به این مرکز مراجعه کنند.
رئیس پلیس راهور شهرستان قم نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت اتصال دوربینهای سطح شهر به سامانه سیمفا و اقدامهای شهرداری در ساماندهی ترافیک در شهر گفت: هدف از اجرا و اعمال قانون افزایش ضریب ایمنی در حوزه ترافیک است و شهرداری در این بخش برنامههای خوبی را اجرا کرده و در حال انجام است.
سرهنگ حمید عرب لاریمی عنوان کرد: سلامت خودرو ازنظر فنی در آلودگی هوا و سلامت شهروندان تأثیر زیادی داشته، اما متأسفانه به آن توجه کافی نمیشود و تا امروز بهصورت تصادفی توسط نیروهای پلیس در سطح شهر نسبت به خودروهایی که فاقد معاینه فنی معتبر بودند، اعمال قانون میشود.
او یکی از عوامل مؤثر در تصادفها را نقص فنی دانست و افزود: یکی از دلایل بالا بودن آمار تصادف ها، بیتوجهی به نقص فنی مستمر خودرو است که حتی در استفاده از بیمه نیز مشکلات زیادی را برای صاحبان خودرو ایجاد میکند.
وی نحوه اعمال قانون و مبلغ جریمه را یادآور شد و بیان کرد: جریمهای که همکاران برای عدم معاینه فنی اعمال میکنند، ۵۰ هزار تومان است، اما فعلاً سامانه فقط اخطار داده و اعمال قانون نمیکند تا تمام دوربینها به سامانه متصل شود و اعمال قانون بهصورت هوشمند انجام شود، در حال حاضر مأموران در سطح شهر جریمه صادر میکنند.
عرب لاریمی نحوه عملکرد سامانه را تشریح کرد و گفت: اعمال قانون سامانه مستمر بوده و با هر بار تردد خودروی فاقد معاینه فنی در روز این جریمه شامل آن میشود و از شهروندان درخواست داریم در اسرع وقت نسبت به دریافت معاینه فنی اقدام کنند.
سرهنگ عرب لاریمی در پایان تأکید کرد: هدف از اجرا و اعمال قانون افزایش ضریب ایمنی در حوزه ترافیک است و شهرداری در این بخش برنامههای خوبی را اجرا کرده و در حال انجام است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/37782 |