وی در ادامه به تشریح خواسته های نوجوان به عنوان یکی از لبه های تماس وی با حاکمیت پرداخت و خاطرنشان کرد: از جمله خواسته های آنی نوجوان، تحصیل بوده که آن را با دماسنج فرصت برابر، یادگیری نرمال و کاربردی می سنجد.
مدیر عامل خانه خلاق و نوآوری اشراق افزود: یکی دیگر از خواسته های نوجوان موضوع اشتغال و درآمد است و متاسفانه در کتاب های درسی مطالبی درباره موضوع مهمی مثل آشنایی با شغل های مختلف دیده نمی شود.
وی بیان داشت: شاخص سنجش نوجوان در زمینه شغل و درآمد سهولت، درآمد منطقی و مشاغل نوپدید می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی تصریح کرد: می توان گفت از جمله احساسات بدی که در زمینه شغل و درآمد، ذهن نوجوان را به خود درگیر می کند، موضوعاتی همچون رفیق بازی، سختی راه اندازی، نبود ظرفیت های نوین، ناپایداری اقتصاد و اختلاس است.
وی ازدواج را یکی دیگر از میدان های تماس نوجوان و حاکمیت دانست و گفت: لبه دیگر تماس نوجوان و حاکمیت ازدواج و زندگی است.
مدیر عامل خانه خلاق و نوآوری اشراق اضافه کرد: باید توجه داشت که شاخص های زندگی و ازدواج نوجوان با دیگر گروه های سنی متفاوت است.
وی اظهار کرد: شاخص و معیار نوجوان برای سنجش ازدواج و زندگی به عنوان یک خواسته و نیاز شامل مواردی چون دل گزینی، همواری زندگی، خود تصمیمی و سبک باری است.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی به تشریح اهمیت سبک باری در میسر ازدواج نوجوانان پرداخت و خاطرنشان کرد: گاهی متاسفانه قالب زندگی را چنان برای نوجوان سخت می کنند که وی را از اندیشدن حول ازدواج و زندگی سالم باز می دارد.
وی بیان داشت: عادت واره هایی که زندگی را دچار سختی می کند و فاقد خاطره سازی است، باید کنار گذاشته شود.
مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق در ادامه به برشمردن برخی از عوامل ایجاد کننده احساسات بد و منفی که نوجوان را در زمینه ازدواج و زندگی درگیر می کند، پرداخت و بیان کرد: تحمیل، مداخله، تعهدهای مضاعف، سختی اداره زندگی و مغایرت با لذت از عوامل ایجاد کننده احساس منفی در نوجوان بوده که مانع ازدواج و تشکیل زندگی برای وی است.
وی گفت: یکی دیگر از میدان های تماس نوجوان و حاکمیت هویت اجتماعی است؛ دماسنج نوجوان در این حوزه نقش مندی، دیده شدن، شنیده شدن، مدارا و آزادی عمل می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی تفریح و نشاط را از دیگر خواسته های نوجوان دانست و تصریح کرد: از جمله خواسته ها و نیازهای نوجوان امروز تفریح و نشاط است؛ معیار سنجش این لبه از تماس نوجوان و حاکمیت، لذت، سرزندگی، هیجان و رقابت است.
وی در ادامه بحث به بیان احساسات منفی نوجوان در حوزه تفریح و نشاط پرداخت و گفت: می توان کمبود امکانات، محدودیت اجتماعی، نبود الگوهای ملی و بین المللی را از جمله عوامل ایجاد احساسات منفی نوجوان عصر امروز در زمینه تفریح و نشاط دانست.
مدیر عامل خانه خلاق و نوآوری اشراق اضافه کرد: لذا نوجوان حاکمیت را براساس عملکردش در این زمینه ها می سنجد.
وی به برشمردن عوامل هسته مرکزی خواسته های نوجوان پرداخت و تأکید کرد: در یک نگاه کلی می توان گفت سرزندگی، سرعت، سهولت و دل نشینی از جمله خواسته های مرکزی نوجوان عصر حاضر است که خود به عواملی برای قضاوت و داوری حاکمیت از سوی نوجوان منجر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی عنوان داشت: یکی از نیازهای نوجوان بُعد جامعه پذیری او است؛ نوجوان با ورود به سن نوجوانی در واقع از حالت انفرادی فاصله گرفته و وارد بعد جامعه پذیری می شود.
وی در ادامه به ارائه راهکار جهت حل معضلات ناشی از وضعیت فعلی نوجوانان پرداخت و خاطرنشان کرد: راه حل جهانی که برای رفع و حل مشکلات نوجوان در وضعیت منفرد و خانگی که در آن به سر می برد، شبکه های اجتماعی حسی است.
مدیر عامل خانه خلاق و نوآوری اشراق با اشاره به بعد آینده نگری به عنوان یکی دیگر از نیازهای نوجوانان افزود: بخشی از ذهن نوجوان درگیر آینده و مسائل مربوط به آن است.
وی بیان داشت: اما معضل آنی و در لحظه بودن مانع پرداختن وی به نیازش می شود؛ یکی از روش های جهانی که برای حل این مشکل در نظر گرفته شده، موفقیت های کوچک و قدم به قدم بوده که با عنوان کایزن شناخته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی تأکید کرد: نوجوان باید همه جانبه نگر باشد و تنها به لذت ها و زیبایی ها نپردازد؛ بلکه هم زمان می بایست به همه ی ابعاد و نیازهای انسان توجه کافی را داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه فضای مجازی یکی از مهم ترین نیازهای نوجوان بوده که به بستری برای زندگی او تبدیل شده است خاطرنشان کرد: لکن می بایست فضای مجازی محیطی برای رشد، کار و ارتباط انسان باشد؛ در حالیکه امروز نوجوانان بیشتر به وب گردی در آن مشغول هستند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/38307 |