printlogo


انقلاب اسلامی شکل جدیدی از نظام سیاسی بود که محاسبات لبیرال دموکراسی را برهم زد
کد خبر: 3844
رئیس نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه های کشور گفت: اتفاقی که با انقلاب اسلامی رخ داد، یک شکل جدید از نظام سیاسی بود که محاسبات آمریکا و تمدن لبیرال دموکراسی را برهم زد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور، در نشست «انقلاب اسلامی، فرصت‌ها و تهدیدها» گفت: انقلاب به بلوغ خود رسیده و برای رسیدن به کمال سختی‌های مختلفی را پشت سر می‌گذارد. انقلاب اسلامی از ابتدای تأسیس با جریان‌های حاکم بر عالم دچار چالش بوده و این امر دلایل مختلفی داشته است.

وی به دلایل دشمنی آمریکا با ایران اشاره کرد و افزود: با وقوع انقلاب اسلامی، آمریکا مدیریت ایران را از دست داد؛ ایران امتیازهای زیادی می‌توانست برای آمریکا داشته باشد، مانند امتیازات ذخایر نفتی و ثروتی، جمعیتی و موقعیت جغرافیایی و با انقلاب اسلامی مدیریت همه این امتیازها از دست آمریکا خارج شد.

رستمی خاطرنشان کرد: آمریکا مثل یک موش مرده، شاه را از ایران خارج کرد، چراکه دیگر برای او کارایی نداشت. ایران قبل از انقلاب آنقدر مغلوب غرب بود که حتی دستورات نظامی‌اش را از آنها می‌گرفت. عَلَم نخست‌وزیر وقت، در خاطراتش آورده است که شاه آنقدر در برابر آمریکا ضعیف بود که حتی خبر نداشت هواپیماهای جنگی ایران را آمریکا به جنگ با ویتنام فرستاده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: شاه برای تغییر جایگاه‌های سیاسی کشور ازآمریکا اجازه می‌گرفت؛ حتی مجلس هم آزادی عمل نداشت. با توجه به لایحه کاپیتولاسیون حدود ۴هزار آمریکایی در ایران بودند و مقرارت دست آمریکایی‌ها بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی بیان داشت: دلیل پراهمیت دشمنی آمریکا با ایران جنبشی بود که توسط انقلاب در منطقه رخ داده بود و آن جنبش ایستادن در برابر حاکمان ظالم و برهم زدن فضای دوقطبی شرق و غرب و برهم زدن مناسبات آمریکا در منطقه بود و حرکت انقلاب اسلامی خروج سایر کشورها را از حاکمیت آمریکا تشدید کرد. این مسأله دیروز ما بود و امروز مسأله ما این است که آمریکا در منطقه باشد یاخیر.

وی گفت: جریان اسلام‌گرایی در منطقه قدرت را به‌دست گرفته و آمریکا برای اینکه اسلام قلابی را به دنیا معرفی کند، القاعده، طالبان و داعش را به‌وجود آورد است.

رستمی بیان داشت: دیگر دلیل مهم دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی این است که نظام غربی براساس تئوری لیبرال دموکراسی است. نظامی که در آن نمی‌شود پرسش و شک در لبیرال دموکراسی داشت؛ تمدنی که از دوران رنسانس جریان پیدا کرده و تابه‌حال ادامه دارد. فوکویاما نظریه‌پرداز غربی در این زمینه نظریه پایان تاریک را مطرح کرده بود و معتقد بود که همه جوامع باید در برابر نظام لبیرال دموکراسی تسلیم شوند، اما اتفاقی که با انقلاب اسلامی رخ داد، یک شکل جدید از نظام سیاسی بود که محاسبات آمریکا و تمدن لبیرال دموکراسی را برهم زد.

وی گفت: غرب به‌دنبال اثبات ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی است که به‌عنوان بدل لیبرال دموکراسی مطرح شده و معتقدند اگر این نظام شکست نخورد بزرگ‌ترین شکست برای لیبرال دموکراسی ایجاد می‌شود و در حال حاضر فوکویاما از نظریه خود بازگشته و معتقد به بازگشت به نظام سوسیالیسم شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد تمدن غرب که فرموده‌اند «امروزه تمدن غرب به بن‌بست رسیده است و فرسوده شده است و تمدن امروز غرب ترامپ آمریکا را تولید می‌کند»، گفت: مسأله اصلی امروز آمریکا مسأله هویتی و تمدنی است و برای مقابله با انقلاب اسلامی تلاش می‌کند و مسیرهای مختلف فشاری برای ما در نظر گرفته است و می‌داند تا زمانی که مردم حامی نظام هستند هیچ اتفاقی نمی‌افتد. به این دلیل به‌دنبال تغییر در سبک زندگی مردم و تغییر در نوع دین‌داری مردم می‌باشد.

وی درپایان افزود: تمام تلاش آمریکا این است که فاصله بین مردم و نظام ایجاد شود، اما به حول و قوه الهی این اتفاق نخواهد افتاد.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/3844