وی ادامه داد: امسال چهار نرم افزار تخصصی به صورت آفلاین تولید کردیم از جمله نور السیره ۳ مشتمل از تمامی منابع تاریخی اسلام با بیش از سه هزار جلد کتاب، کتابخانه جامعه رجال و درایه شامل مجموعه ای از آثار رجالی علمای جهان اسلام اعم از شیعه و اهل سنت با بیش از هزار جلد کتاب که برای اولین بار تولد شده است.
راشدی نیا معجم موضوعی آثار فلسفی ملاصدرا از دیگر نرم افزار های آفلاین دانست و گفت: پژوهشگران ابتدا آثار ملاصدرا را به صورت سه لایه خلاصه نویسی کردند و برای خلاصه ها نمایه نوشتند و از آن ها کلید واژه ها را انتخاب کردند لذا دسترسی پژوهشگران به منابع تسریع شده است.
وی یادآور شد: یکی از مهم ترین نرم افزاری هایی که بعد از سال ها تولید می شود نرم افزار تخصصی درایه النور در حوزه اسناد، روایات و رجال است که برای اولین بار انجام شده و رونمایی این نرم افزار را در هفته پژوهش خواهیم داشت.
راشدی نیا سه نرم افزار تجمیع احادیث شیعه و اهل سنت برای اولین بار، کتابخانه قواعد ادبیات عربی شامل مجموعه کتاب های صرف و نحو، عروض و قافیه، املاء و نرمافزار قاموس نور را از جمله نرم افزار های در آستانه تولید عنوان کرد.
معاون پژوهش مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، در حوزه تولید اپ های موبایلی، اپ جامع قرآن کریم را به لحاظ محتوا از دیگر اپ های قرآنی متمایز دانست و گفت: جامع قرآن کریم بیش از ۳۰ ترجمه به زبان های مختلف، تفاسیر شیعه و سنت و تفاسیر کهن از قرن سوم تا تفاسیر امروزی، مباحث موضوعی و ادبیات قرآن، ترجمه و تفاسیر گویا را در بردارد لذا می توان آن را یک کلان اپ معرفی کرد.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار اپ صحیفه سجادیه را تولید کردیم، افزود: اپ کاربردی دعا نیز تا پایان سال جاری تولید می شود و همه آنچه را یک فرد برای انجام اعمال و عبادات و زیارات نیاز دارد را دربرمی گیرد.
راشدی نیا تصریح کرد: امسال پایگاه جامع امیر المومنین(ع) را به عنوان پایگاه جامع اطلاعاتی شامل نهج البلاغه و شرح ها و ترجمه های مختلف آن، جامع کلمات حضرت، سیره و فضائل اخلاقی ایشان و... راه اندازی کردیم.
وی افزود: دومین پایگاهی که امسال راه اندازی شد پایگاه پایان نامه ها به عنوان یکی از محتواهای علمی کشور است و بیش از ۱۲۰ هزار پایان نامه در این پایگاه قرار گرفته است.
راشدی نیا مهم ترین دستاورد مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی را بانک محتوای علوم اسلامی انسانی دانست و گفت: این مرکز حائز بزرگترین بانک محتوای علوم اسلامی انسانی است و ۱۰۰ هزار جلد کتاب تخصصی علوم اسلامی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار مقاله و ۱۲۰ هزار پایان نامه ارشد و دکتری علوم اسلامی انسانی داریم لذا این حجم از اطلاعات بزرگترین دستاورد مرکز نور است.
معاون پژوهش مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی دومین دستاورد مرکز نور را کاربران معرفی کرد و گفت: نزدیک به ۴ میلیون کاربر در هر ماه داریم این حجم از مراجعه کننده نشان از اعتماد و توجهی دارد که کاربران به این مجموعه دارند.
راشدی نیا از برگزاری چهار نشست علمی به مناسبت هفته پژوهش با عناوین مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی راه رفته و راه پیش رو، نقش فناوریهای نوین در توسعه و تعمیق پژوهشهای اسلامی و انسانی، نشر دیجیتال و چالش مالکیت معنوی، نقش هوش مصنوعی در پژوهشهای علوم انسانی و اسلامی خبر داد.
وی در پایان رونمایی از دو محصول نور الدرایه و کتابخانه رجال، برپایی نمایشگاه و عرضه دستاوردهای این مرکز و تجلیل از پژوهشگران را از دیگر برنامه های هفته پژوهش عنوان کرد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/38533 |