کنکور موضوع است که حذف یا تداوم آن همچنان برای نوجوانان و جوانان چالشی بزرگ محسوب میشود و اغلب آنها باید بهترین سالهای زندگی که فرصتی مناسب برای یادگیری وجود دارد با اضطراب کنکور و کسب کرسیهای دانشگاهی بگذرانند تا شاید بتوانند یکی از کرسیهای دانشگاههای مطرح را نصیب خود کنند و پس از آن از این طریق جایگاهی خوب از نظر اشتغال داشته باشند.
هرچند اشتغال پس از دانشگاه و به صرف مدرک دانشگاهی بیشتر به عنوان یک تفکر نوستالژی مطرح است، اما همچنان همین حال و هوا در بسیاری از خانوادهها و داوطلبان کنکور وجود دارد و همین موضوع باعث شده است تا کنکور و مافیای آن هم چنان رونق داشته باشند.
علیرغم وجود رشتههای بدون آزمون بازهم داوطلبان برای ورود به دانشگاه رقابت سنگین کنکور را که میتوان آن را بزرگترین ماراتون علمی کشور برشمرد، دنبال میکنند.
وزرای علوم و آموزش و پرورش از چندی پیش در پیامهای مختلف توییتری و اخبار خبر از حذف کنکور و خداحافظی با آن داده بودند هرچند این موضوع به طور کامل محقق نشد، اما بسیاری از رشتههای دانشگاهی بدون آزمون برای داوطلبان ورود به دانشگاه در نظر گرفته شد و برخی دیگر از رشتهها باز هم با برگزاری آزمون دانشجویان منتخب را برمیگزینند.
جدا از اما و اگرهای بسیاری که برای رشتههای بدون آزمون و با آزمون کنکور وجود داشت و اغلب داوطلبان معتقدند که همچنان هم حذف کنکور رونق چندانی ندارد و صرفاً رشتههای با تقاضای کم به عنوان رشتههای بدون کنکور معرفی شدند؛ با وجود این شرایط دفترچه آزمون رشتههای بدونکنکور چندی پیش توزیع شده و داوطلبان خواهان شرکت این رشتهها انتخاب رشته خود را انجام دادند و از روز ۲۴ بهمن تا دوم اسفند هم ثبت نام برای رشتههای با آزمون آغاز شده است.
داوطلبان برای شرکت در این آزمون باید ضوابط و شرایطی را داشته باشند و رعایت کنند تا امکان حضور در جلسه کنکور برای آنها وجود داشته باشد که از جمله مهمترین این موارد داشتن مدرک دیپلم از قبیل: دیپلم فنی و حرفهای، نظری و کاردانش است و داوطلبان نظام آموزشی جدید باید حداکثر تا ۳۱ مرداد ۹۸ مدرک خود را اخذ کرده باشند یا اخذ مدرک سال چهارم حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۹۸ انجام شود.
دانشجویان دوره روزانه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هم در صورتی که تا ۲۵ اسفند ۹۷ انصراف قطعی از تحصیل داده باشند امکان شرکت در کنکور سال ۹۸ را دارند و عدم انصراف از تحصیل تا تاریخ تعیین شده باعث میشود تا افراد در صورت پذیرش در دانشگاه امکان حضور و شرکت در رشته قبول شده را نداشته باشند.
برخی از داوطلبان هم که مشمول سوابق تحصیلی نیستند اجازه ویرایش اطلاعات ثبت نامی خود را دارند، اما اجازه ویرایش اطلاعات سوابق تحصیلی به هیچ عنوان وجود ندارد.
داوطلبان برای شرکت در برخی رشتههای خاص باید ضوابط دیگری را هم مد نظر قرار دهند و صرفاً پذیرش در کنکور به منزله جذب آنها در دانشگاههای مورد نظر نیست یکی از این دانشگاهها که طی چند سال اخیر به تدریج و به سبب شرایط اشتغال جایگاه خوبی میان داوطلبان کنکور داشته دانشگاه فرهنگیان است.
بنا بر ضوابط درنظر گرفته شده دارا بودن حداقل نمره علمی کل ۶۵۰۰ و بالاتر در زیرگروه مربوطه برای مجاز شدن به انتخاب رشته، داشتن حداکثر سن ۲۲ سال تمام در بدو ورود به دانشگاه، بومی بودن داوطلب در کد رشته محل مربوط بر اساس ملاکهای تعیین شده در دفترچه شماره ۲ آزمون، موفقیت در مصاحبه اختصاصی و بررسیهای صلاحیتهای عمومی و برخورداری از سلامت کامل جسم و روان برای حسن انجام وظیفه معلمی از جمله معیارهای اولیه برای انتخاب دانشگاه فرهنگیان مورد نیاز است.
همچنین دیگر دانشگاه های با شرایط خاص همچون دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی و غیره هم ضوابطی را مطابق شوابط مندرج در دفترچه برای جذب دانشجو در نظر گرفته اند.
هرچند در این میان داوطلبانی که در رشتههای نیمه متمرکز هنر شرکت میکنند امسال با تغییراتی مواجه هستند و ۱۷ رشته هنر همچنین رشتههای علوم ورزشی و آموزش علوم ورزشی به صورت متمرکز و با شرایط خاص جذب دانشجو خواهند داشت.
هزینه ثبت نام ۲۷۵ هزار ریال (۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان) است که پس از پرداخت شماره سریال اعتباری ۱۲ رقمی به داوطلب داده میشود همچنین در صورتی که داوطلب در گروه های آزمایشی دوم و یا سوم شرکت کند موظف است ۲۷۵ هزار ریال دیگر به عنوان وجه ثبت نام در گروه آزمایشی دوم و ۲۷۵ هزار ریال دیگر به عنوان وجه ثبت نام در گروه آزمایشی سوم پرداخت کند.
کسانی که علاقه دارند در زمان انتخاب رشته (پس از اعلام نتیجه اولیه) رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی را انتخاب کنند باید مبلغ ۱۳۸ هزار ریال دیگر به عنوان هزینه ثبت نام پرداخت کنند و شماره سریال ۱۰ رقمی دریافت کنند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/3930 |