وی در ادامه با انتقاد از جایگزین کردن طرح غیرحضوری خرید کتاب به جای طرحهای فصلی خرید حضوری کتاب، اظهار کرد: بسیاری از کتابفروشیها از جمله این مجموعه فرهنگی از اجرای این طرح غیرکارشناسی استقبال نکردند چرا که موجب قطع ارتباط مخاطبان با کتابفروشیها میشود.
وی با بیان اینکه کتابفروشان و اهالی کتابخوانی از طرحهای فصلی خرید حضوری کتاب از کتابفروشیها رضایت داشتند، تصریح کرد: مجموعه دنیای کتاب همواره پرفروشترین کتابفروشی کشور در طرحهای فصلی بود.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب»، حضور مردم در فضای کتابفروشیها را حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: زمانی که مردم به شکل حضوری خرید میکنند، هم میتوانند از مشورت کارشناسان مجموعه استفاده کرده و خرید آگاهانه داشته باشند و هم امکان تورق کتاب را دارند و تشویق به خرید تعداد عناوین بیشتری از کتابها میشوند که این مسئله سرانه مطالعه را نیز تقویت میکند.
قوامیان افزود: از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست میکنیم تا طرحهای فصلی را مثل گذشته به صورت حضوری اجرا کنند و هزینۀ پستی با بودجه دولتی جهت ارسال کتابها را در جهت تشویق و ترغیب مخاطبان کتاب صرف کنند.
*برگزاری بیش از یکصد نشست تخصصی با محوریت کتاب
وی در بخش دیگری از این نشست به تشریح بخشی از فعالیتهای دنیای کتاب در پنج سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۶۴ هزار عنوان کتاب از ۱۵۰۰ ناشر برتر کشور در ۲۰۰ موضوع در این مجموعه فرهنگی عرضه شده است.
قوامیان تأکید کرد: بیش از یکصد نشست تخصصی در حوزه کتاب و کتابخوانی با حضور نویسندگان، شاعران و هنرمندان در این مجموعه برگزار شده است.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» تصریح کرد: سروش صحت و علیرضا خمسه و کیومرث پوراحمد از هنرمندان؛ مصطفی مستور و رضا امیرخانی از داستاننویسان؛ مصطفی رحماندوست، سعید بیابانکی، علیرضا بدیع، ناصر فیض، حامد عسکری و عبدالجبار کاکایی از میان شاعران و منصور ضابطیان از روزنامهنگاران، از جمله مهمانان دنیای کتاب در این مدت بودند.
*دهه هشتادیها کتابخوان هستند
قوامیان از دهه هشتادیها و دهه نودیها به عنوان بیشترین مخاطب کتابفروشی «دنیای کتاب» یاد کرد و گفت: خوشبختانه دهه هشتادیها اهل کتاب هستند و کتابهای کودک و نوجوان بیشترین فروش را در این مجموعه فرهنگی دارد.
وی تصریح کرد: از آنجا که بیشتر اقشار متوسط و ضعیف جامعه کتابخوان هستند، افزایش تورم و نرخ کاغذ که منجر به بالا رفتن هزینه تمام شده کتاب میشود، در خرید کتاب و سرانه مطالعه تأثیر منفی میگذارد.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» با بیان اینکه بیشترین فروش این مجموعه به کتابهای کودکونوجوان، رمانها، روانشناسی و کسبوکار اختصاص دارد، گفت: خوشبختانه شاهد استقبال مخاطبان از کتابهای تألیفی هستیم که جای امیدواری دارد.
قوامیان در خصوص افزایش کتابفروشیهای بزرگ در سطح شهر قم، گفت: این اتفاق برای حوزه فرهنگ و مجموعه ما یک فرصت است بویژه آنکه «دنیای کتاب» در این سالها به عنوان مرجع کتابفروشی در قم شناخته شده و بسیاری از مجموعههای جدید به دلیل دارا بودن نگاه دولتی نمیتوانند تنوع زیادی در آثارشان داشته باشند و مشتریان خود را به مجموعه ما معرفی میکنند.
*ضرورت حمایت دولت از کتابفروشیها
وی در ادامه با اشاره به تعطیلی تعدادی از کتابفروشیهای مطرح در سراسر کشور بر ضرورت حمایت دولتی از کتابفروشیها تأکید کرد و گفت: در مجتمعهای مطرح حوزه نشر و کتاب قم هر روز کتابفروشیها جای خود را به کامپیوتریها میدهند، در حالی که در تمام دنیا با پرداخت تسهیلات ارزان و بلند مدت از کتابفروشیها حمایت میکنند.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» تصریح کرد: البته خوشبختانه مالیات کتابفروشان صفر است اما بسیاری از هزینههای جانبی نظیر افزایش اجاره و دستمزد و بیثباتی اقتصادی فشار سنگینی بر کتابفروشان وارد میکند.
*انتقاد از هزینه سرسامآور تبلیغات شهری و رسانه ملی
قوامیان تصریح کرد: امروز هزینه تبلیغات شهری و صداوسیما بسیار سنگین است در حالی که مدیریت شهری و رسانه ملی هم میتوانند با مساعدت در هزینه تبلیغات کتابفروشیها نقش چشمگیری در گسترش فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه داشته باشند، بویژه صداوسیما که از بودجههای دولتی نیز برخوردار است.
وی در بخش دیگری از این نشست، راهاندازی کافه در مجموعه کتابفروشیها را مؤثر دانست و گفت: بیشترین کسانی که مخاطب کافهها هستند، کتابخوان هم هستند و این مسئله در فروش کتاب نیز تأثیرگذار است.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» در خصوص اینکه آیا برنامهای برای افزایش شعبه در سطح شهر و بویژه در پردیسان دارید، گفت: شرایط ایجاد کتابفروشی با فروشگاه فرق میکند و نمیشود به سادگی شعبه زیاد کرد، در حال حاضر هم کارشناس خبره و متخصص در حوزه فروش کتاب زیاد نیست و هم ریسکهای اقتصادی وجود دارد.
*استقبال پاساژها از کتابفروشیها
قوامیان با اشاره به اقبال مجموعههای تجاری سطح شهر به راهاندازی کتابفروشی، گفت: بعد از اینکه محیط فعلی مجموعه یعنی طبقه سوم مجتمع صفائیه شامل سی مغازه لباسفروشی و لوازم آرایشی و … تخریب شد و به ۱۳۰۰ متر فضای مفید کاری برای کتابفروشی دنیای کتاب تبدیل شد، بسیاری از پاساژها نیز الگو گرفته و این ابتکار را اجرایی میکنند.
وی افزود: فعالیت مجموعه کتابفروشی در رونق پاساژها مؤثر است و در حال حاضر نیز دو سه پیشنهاد مشابه روی میز داریم که در حال تأمل هستیم.
*انتقاد از کتابسازی و تولید کتابهای زرد در قم
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» در بخش دیگری از این نشست از کتابسازی و تولید کتابهای زرد در قم انتقاد کرد و گفت: متأسفانه کتابهای زرد در قم زیاد تولید میشود، کتابهای سفارشی بیمحتوا که ترجمه و ویراستاری باکیفیتی ندارند و بسیاری از آنها در خارج از چرخه کتابفروشیها به فروش میرسد.
قوامیان افزود: هرکسی که لیسانس مترجمی زبان انگلیسی دارد، نمیتواند مترجم خوبی باشد. متأسفانه بسیاری از آثار ترجمهای که در قم تولید میشود، چاپ کپی دستچندم و ضعیف از یک اثر پرمخاطب است که باعث بیمیلی مخاطب به کتاب میشود.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههای آینده دنیای کتاب، برگزاری نشستهای تخصصی با مشارکت انجمن صنفی مترجمان ایران و انجمن ویراستاران به منظور تقویت کیفی مترجمین و ویراستاران برای تولید و تألیف آثار باکیفیت است.
مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» در بخش پایانی این نشست بر ضرورت تقویت دانش مدیران کتابفروشیها تأکید کرد و گفت: پیشتر کارگاههای آموزشی به همت اتحادیه ناشران و کتابفروشان استان تهران با حضور اساتیدی از آلمان و فرانسه برگزار شد اما این نیاز احساس میشود که «مدیریت کتابفروشی» به عنوان یک رشته تحصیلی در دانشگاه علمی کاربردی راهاندازی شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/39364 |