printlogo


داستان قم از پرچمداران داستان در کشور محسوب می‌شود
کد خبر: 41513
مسئول واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قم گفت: امروز داستان قم از پرچمداران داستان در کشور محسوب می‌شود و افتخار است که امسال در بخش داستان نویسنده اهل قم به عنوان چهره سال هنر انقلاب در بخش داستان معرفی شده‌ است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، شب داستان حوزه هنری قم با حضور و استقبال نویسندگان پیشکسوت و جوان شهر قم برگزار شد.

 این مراسم  با حضور سید مهدی حسینی، رئیس حوزه هنری استان قم و جمعی از نویسندگان شناخته شده شهر قم از جمله مسلم ناصری، علی مهر، سمیه عالمی، مهدی فیروزجایی، حامد جلالی، مرضیه نفری، احمد مدقق و سیدمحسن امامیان همراه بود.

در ابتدای شب داستان، رئیس حوزه هنری قم با عرض خیر مقدم به حاضران گفت: این جلسات باعث انس و الفت بیشتر بین اهالی هنر به‌ویژه دوستان داستان‌نویس می‌شود.

وی افزود: ما آمادگی این را داریم که برای این‌گونه جلسات همکاری داشته باشیم تا داستان‌نویسان قم بیشتر باهم آشنا شوند.

 همچنین سید علی نقیب، مسئول واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قم بیان کرد: تمام تلاش واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قم رشد و تعالی ادبیات در قمچه در بخش شعر و چه داستان است.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد در سال جدید با برنامه‌هایی  که در بحث داستان در حوزه هنری قم برگزار خواهد شد، شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر داستان قم باشیم.

مسئول واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قم همچنین اضافه کرد: امروز داستان قم از پرچمداران داستان در کشور محسوب می‌شود و برای ما باعث افتخار است که امسال در بخش داستان نویسنده اهل قم جناب آقای عزتی پاک به عنوان چهره سال هنر انقلاب در بخش داستان معرفی شده‌است.

در ادامه حاضران در شب شعر داستان که با اجرای سمیه سلطان‌پور برگزار شد به بیان خاطرات و تجربیات خود در عرصه نویسندگی پرداختند.

داستان نویسی را در قم پیدا کردم

زهره شریعتی از داستان نویسان شهر قم، تصریح کرد: مدتی است در حوزه جستار‌نویسی و روایت‌نویسی کار می‌کنم و در این حوزه هیچ گریزی از استفاده درست از تکنیک‌های داستان نداریم.

شریعتی افزود: داستان‌نویسی نجات‌بخش است و بسیاری از زندگی‌ها را نجات داده است. مثلا برنامه «زندگی‌پس‌از‌زندگی» برای خیلی از افراد تلنگر ایجاد می‌کند و همین موضوع مسیر زندگی آن‌ها را تغییر می‌دهد.

وی گفت: داستان‌نویسی هم می‌تواند این روزنه امید را فراهم کند، وقتی شما از تجربه‌ی زیسته خودتان استفاده می‌کنید در کلمه‌ها روح می‌دمید و این می‌تواند نجات بخش باشد.

دربخش دیگری از این نشست یونس عزیزی در پاسخ به سوال رابطه داستان‌نویسی و کار در مطبوعات گفت: ما می‌توانیم از گزارش‌های خبری ایده‌ها و سوژه‌های داستانی بیابیم و با تکنیک‌های داستانی گزارش‌ها را جذاب کنیم و در یک بسته‌بندی و قالب مناسب به مخاطب عرضه کنیم.

وی اضافه کرد: روزنامه‌نگاری برای نویسنده حسن و قبح‌هایی دارد. کار در مطبوعات باعث می‌شود نویسنده‌ ابعاد مختلف زندگی و مسائل اجتماعی را با حساسیت بیشتری دنبال کنند و بتواند آن مسائل را وارد رمان یا داستانش کند. اما قبح آن برای من این خطر وجود دارد که به سبب هم‌جواری با سوژه‌های تکراری و روزمره کارم در حوزه داستان سطحی و از عمق ادبیات کاسته شود.

این داستان‌نویس افزود: موضوع دیگر، تحلیل رفتن خلاقیت در همین فضای تکراری و بعضاً کلیشه‌ای روزانه است.

 مهدی کرد فیروزجایی دیگر مهمان این برنامه نیز گفت: من ابتدای راه نویسندگی به یکی از دوستان گفتم من می‌خواهم نویسنده شوم. دوستم تهران را معرفی کرد اما من این ظرفیت را در قم پیدا کردم و این از محاسن قم در حوزه داستان‌نویسی است.

کلمه و داستان است که ما را نجات می‌دهد

مرضیه نفری هم تصریح کرد: این دیدن‌ها و انس گرفتن‌‌ها خیلی خوب است و اگر داستان‌نویس‌ها دور هم باشند اتفاق خوبی رقم می‌خورد.

وی با تاکید بر اینکه تنها چیزی که ما را نجات می‌دهد کلمه و داستان است، افزود: چهرهای جوانی در این جمع می‌بینم و امیدوارم این جوانان جریان ادبی درستس را در قم رقم بزند و آینده ادبیات داستانی قم به واسطه آن‌ها متفاوت شود.

حاتم ابتسام به موضوع روش‌های جدید نشر اشاره کرد و گفت:  نشر از نظر مادی افول کرده در جهان مدل‌های جدیدی برای عرضه کتاب شکل گرفته است و باید به این سمت حرکت کنیم.

ابتسام افزود: نویسنده‌ها باید کیفیت خودشان را بالا ببرند. بسیاری از افرادی که کتاب نوشته‌اند نیاز به آموزش دارند و اگر خود را از آموزش مکفی بدانند، به مرگ نویسنده ختم می‌شود.

سمیه عالمی نیز در بخش دیگری از این برنامه، گفت: سفر و مواجهه با تفاوت‌های فرهنگی و جغرافیایی متنوع نگاه نویسنده را نزدیک، دقیق و چندوجهی خواهد کرد، از این جهت نویسنده باید خودش را در معرض سفر قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: آن‌جایی که نیاز داریم در داستان شخصیت متفاوت ببینیم باید آدم‌های متنوعی را ببینیم و با آن‌ها گفت‌وگو کنیم در این صورت شخصیت داستان چندوجهی خواهد شد.

شب داستان حوزه هنری قم به همت واحد آفرینش‌های ادبی این حوزه در مجتمع فرهنگی هدایت قم برگزار شد.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/41513