رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه و مورد تقدم قرار دادن بانوان، گفت: هنوز هم در تصمیمات خود مردسالارانه عمل میکنیم. زمانی که توفیق خدمت در شهرداری را داشتم بسیار تلاش میکردم بتوانم در بخشهایی که جبهه انقلاب، لکنت زبان داشته و در تصمیمگیری تردید دارد، تصمیمات شجاعانه، دقیق و محکم برای حضور زنان و جوانان در عرصههای مختلف گرفته شود و همه این تصمیمات مبتنی بر اندیشههای سیاسی حضرت امام خمینی (ره) و نگاه مقام معظم رهبری در حوزههای اجتماعی و فرهنگی بوده است.
وی در ادامه با اشاره نقش زنان در انقلاب عنوان کرد: غرب با نگاه ابزاری و کالایی به زن و علیرغم اینکه همه حرفش این بود که به زن آزادی بدهد، با نگاههای مختلف در عمل او را به اسارت کشید. غربگرایان داخلی نیز در اتفاقی که سال گذشته در کشور افتاد و شعار «زن، زندگی، آزادی» داده شد به هیچ کدام از مبانی فرهنگ دینی، اخلاقی، انسانی و آزادی پایبند نبودند. فقط کافیاست به بیادبی زبان و کلامی که به کار گرفتند و توهینی که به همه نمادهای ملی کشور صورت گرفت، بنگرید.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه آنها پا روی همه باورهای دینی، اخلاقی، سنتها و عرف جامعه از جمله قرآن، مسجد و هویت گذاشته و بر آنها تاختند، اظهار داشت: جالب است که باز هم شعار «زن، زندگی، آزادی» میدهند، اما اقدامات آنها هیچ نسبتی با آن ندارد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: کارنامه و نگاه انقلاب اسلامی و فرصتهایی که به معنای واقعی کلمه برای زنان در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد را بنگرید که در آن موضوعات اساسی و اصلی زنان مورد توجه بوده است. در این حوزه نقدهایی داشته و داریم، اما موضوعات اصلی ما این نیست و موضوعات فرعی است که روی کارهای اساسی، دقیق و اصلی ما که در حوزه زنان انجام پذیرفت، سایه افکند.
وی افزود: انصاف این است که انقلاب اسلامی هم توانست زن را در محوریت خانواده در ابعاد مختلف خود قرار دهد و هم توانست زن را بهعنوان یک فعال حوزه اجتماعی در عرصههای مختلف در میدان مسائل اجتماعی و جامعه به میدان بیاورد، اما برخی نگاهها، صحبتها، روشها و اظهارات در جاهایی بر این موضوع سایه انداخت.
قالیباف ادامه داد: امروز ۴۰ درصد اعضای هیأت علمی را بانوان تشکیل میدهند و حدود ۲۰ درصد مدیران در سطوح مختلف از زنان هستند و در برخی گرایشها تا ۶۰ درصد دانشجویان دختران هستند؛ البته برخی نقدهای ما همین است که در برنامهریزی دچار اشکالاتی میشویم که ۶۰ درصد بانوان در دانشگاه هستند، اما چاره اندیشی نمیشود که با ظرفیتها و توقعات موجود چه برنامهای برای خروجی آن داریم.
رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه بانوان باید عضو فعال جامعه باشند، ابراز داشت: در این شرایط نمیتوان سازوکار، خدمات و حتی مبلمان شهر را مردسالارانه طراحی کرد که برخی این برداشت را میکنند که انقلاب اسلامی با حضور زنان در عرصه اجتماعی مخالف است در حالی که بدون شک انقلاب اسلامی نشان داده و این فرصت را فراهم کرده است تا زنان در عرصههای مختلف حضور داشته باشند.
وی تأکید کرد: در کنار آن نگاه، این باور را داریم که زن رکن رکین خانواده است و خانواده اساس پیشرفت جامعه در همه ابعاد خود است و مهمترین بحث پیشرفت در جامعه بدون شک منابع انسانی است و در تربیت این منابع انسانی نقش مادران و زنان بینظیر است و کس دیگری نمیتواند آن را انجام دهد البته این به این معنا نیست که کار مادران صرفا فرزندآوری باشد؛ این صحبتها متناقض نیست بلکه شاید در ظاهر در تضاد باشند، اما همان دوگانههایی هستند که مکمل هم هستند.
قالیباف در ادامه با اشاره به اهمیت نقش تربیت ابراز داشت: بیشک آموزش و پرورش نیز در تربیت بسیار موثر است. در حال حاضر حدود ۱۸ سال است که شاهد حضور ۸ وزیر در آموزش و پرورش بوده ایم که هم اکنون نیز این وزارتخانه با سرپرست اداره میشود که به نظرمن این موضوع اتفاقی نیست. در این مدت زمان، دو نسل از فرزندان ما از آموزش و پرورش بیرون آمدهاند و امروز فارغ التحصیلان این دوره از آموزش عالی نیز فارغالتحصیل شده اند و بسیاری از چالشهای امروز کشور نیز به دلیل همین اتفاق است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: همواره روی این موضوع تأکید داشته ام که فرد انقلابی کسی است که کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برساند، اما روزی که این حرف را زدم خیلی به آن توجه نشد و امروز شاهد آثار برخی از این ناکارآمدیها هستیم و پاسخ روشن و قاطعی نیز برای آن نداریم.
وی همچنین با ابراز تأسف از اینکه جرأت عذرخواهی نیز نداریم، افزود: این عذرخواهی باید به زبان و عمل باشد، اما متأسفانه در این حوزه لکنت داریم و اینجاست که زنان، مردان، جوانان و پیشکسوتان جبهه انقلاب باید به صورت جدی به این مباحث بپردازند و از هر بحث حاشیهای فاصله بگیرند.
قالیباف با اشاره به سخنرانی خود در راهپیمایی روز قدس، گفت: امروز اسرائیل واقعا منفعل است و جبهه اسلام در مقابل غرب و رژیم صهیونیستی به همراه تودههای مردم توانسته است رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیستی را منفعل و زمینگیر کند. شعار مبارزه با اسرائیل و صهیونیستها در این موضوع خلاصه میشود که ما مسئولان با مشکلات اقتصادی مبارزه کنیم. تحول در اقتصاد یعنی مبارزه با صهیونیستها.
رئیس قوه مقننه همچنین با بیان اینکه اگر با این نگاه اقدام کنیم همه جوانان ما ضد صهیونیست هستند لذا باید درک درستی از مسائل اجتماعی و فرهنگی داشته و نیاز جامعه را به وقت متوجه شویم، گفت: ما این افتخار را در مجلس یازدهم داریم که موضوعی در رابطه با حقوق زنان را که بیش از ۲ دهه روی زمین مانده بود را پیگیری کنیم. این موضوع در رابطه با نگاه مقابله با ظلم به زنان در محیط خانواده و جامعه است که حضرت آقا نسبت به آن مطالبه داشتند که با همت مجلس و غیرت بانوان مجلس آن را به سرانجام رساندیم.
وی افزود:، اما ببینید این موضوع با چه مخالفتها و مقاومتهایی روبرو بود و هماکنون نیز چه اظهاراتی درباره آن میشود که آن هم از درون جبهه انقلاب است. ما باید بسیار شجاعانه و مدبرانه زیر سایه مکتب امام راحل (ره) با عناصر عقلانیت و انقلابی گری پیش ببریم، اما متأسفانه گاهی عقلانیت تعطیل میشود و درک درستی از آن نداریم. نباید تسلیم واقعیت تلخی شویم که میخواهد انقلاب را زمین بزند، اما تا خوب این واقعیت را نشناسیم نمیتوانیم قدرت حل مسأله داشته باشیم و آن را حل کنیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه امروز جهاد تبیین مهمترین موضوع و رسالتی است که باید به آن پرداخت، اذعان داشت: ما در یک جنگ ترکیبی قرار داریم که از هر طرف بنگرید، موضوع تبیین موضوع بسیار جدی و اساسی در مسائل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، محیطزیستی، تربیت و اقتصادی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به این مطلب که جهاد تصمیم، برای ما مسئولان به اندازه جهاد تبیین مهم است، گفت: ما مسئولان در بخشهای قابل توجهی در جهاد تصمیم مردد هستیم چرا که تصمیم سخت است و هزینه دارد و زحمت برمیدارد، اما بدون شک کارهای برزمینمانده امروز ما نیازمند شجاعت در تصمیمگیری و هزینهدادن آبرو، جان و زمان است و طبیعتا یک تصمیم درست توأم با خرد جمعی که مبتنی بر سنتهای الهی و مردمی سازی باشد، میتواند راهگشا باشد.
وی افزود: زمانی که از جهاد تبیین سخن میگوییم یعنی وقتی کلیات قانون حمایت از زنان در مقابل سوءرفتارها تصویب شد، تبیین آن در جامعه بسیار مهم است و زنان انقلابی در جبهه انقلاب باید این موضوع را سر دست گرفته و درباره آن سخن گفته و از آن دفاع کنند که اندیشه و منطق انقلاب و نگاه دقیق و آگاهانه برخاسته از اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) و فرمان و مطالبه مقام معظم رهبری نسبت به زنان جامعه است.
رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه دست نیاز به سمت شما بانوان برای تبیین این موضوع دراز میکنم، اظهار داشت: بعد از تصویب کلیات این طرح، موضوع در حال بررسی در کمیسیونهای تخصصی مربوطه است که اگر اشکالات و ایراداتی دارد باید از این فرصت استفاده کرده و ایرادات آن را با ارائه پیشنهادات برطرف کنیم، اما متأسفانه گاهی نقدهای غیرمنصفانهای از آن صورت میگیرد که رنگ و بوی خدایی ندارد؛ این منطق که فقط کار خود را کار بدانیم و به کار دیگران اهمیت ندهیم کار جبهه انقلاب نیست.
وی افزود: این اقدام مجلس، به امنیت کشور کمک میکند و به ظرفیتسازی از استعدادهایی که واقعا در بخش بانوان در کشور مورد خفقان قرار گرفته است، کمک میکند؛ این لایحه این ظرفیت و فرصت را دارد که حرفی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دینی و برخاسته از انقلاب باشد. اگر افراد دیگری این کار را انجام میدادند، این روزها تمام رسانهها و فضای مجازی بهعنوان یک فتحالفتوح از آن یاد میکردند، اما افسوس از اینکه چند یادداشت و میزگرد و جلسه در رسانهها و صداوسیما داشته باشیم. آیا اینگونه میخواهیم نقش زنان را دنبال کنیم؟!
قالیباف در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم عماد افروغ که نقد درون گفتمانی را مطرح کرد و پای آن ایستاد، گفت: ما باید خود را نقد کنیم و مخالف نقد نیستیم، اما حتما تخریب خوب نیست و ایجاد اختلاف در جبهه انقلاب درست نیست. در حالیکه امروز همه مردم این توقع را دارند که جبهه انقلاب بر مشکلات فائق آید نباید اجازه دهیم تقابل در این جبهه ایجاد شود که گناه نابخشودنی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به جهاد تصمیم که نیازمند گذشت، شجاعت، محبت، سینه فراخ، صبر، تحمل و وقت گذاشتن است، عنوان کرد: ما برای انقلاب، ایران، ملت و فرزندان عزیزمان باید وقت بگذاریم. شهید سلیمانی میگفت وقتی ما حزباللهیها همه چیز را برای خودمان و حزب، مسجد، هیأت، کوچه و محله خودمان میخواهیم، کار به درستی پیش نمیرود. او میگفت وقتی در فرصتی که در هواپیما هستیم به جای اینکه کنار هم بنشینیم و حرف بزنیم، دوست دارم کنار کسانی بنشینم و حرف بزنم که گویا هیچ نسبتی با آنها نداریم چرا که باید حرف آنها را نیز شنید.
وی در ادامه با بیان اینکه ما حتما در ارتباط با همین موضوعات مثل حجاب و عفاف با نگاه درست و منطقی و با روشهای ایجابی و درسگرفتن از همه روشهای غلطی که در گذشته داشتیم یک بار بازنگری کرده و برای آن فکر کنیم، اظهار داشت: ما باید بتوانیم با تصمیمات مهم و شجاعانه در همه عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بهویژه با اولویت مسائل اقتصادی را حل کنیم و مطمئن باشیم که موضوع اقتصاد موضوع مهمی است که باید بهعنوان اولویت به آن نگاه شود که اگر بر آن فائق آییم راحتتر میتوانیم در حوزههای دیگر صحبت کنیم چرا که اکنون سایه ناکارآمدی آن بر سایر حوزهها نیز افتاده است.
قالیباف ادامه داد: رهبری راهبرد امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت را برای انتخابات برشمردند که ما انقلابیها نمیتوانیم هیچ کدام از این راهبردها را نبینیم و همینقدر که امنیت و سلامت آن برای ما مهم است مشارکت و رقابت آن نیز برای ما مهم است و همه دستگاههایی که مسئولیت برگزاری انتخابات را دارند باید این ۴ راهبرد را در سازوکار خود تدوین کنند و همه اعضای جبهه انقلاب نیز باید این ۴ راهبرد را در کنار هم ببینند و منسجم شده و در کنار هم بایستند و با افتخار از اندیشه سیاسی امام (ره) و شهدا و از فرمایشات رهبری دفاع کرده و صادقانه به مردم نشان دهند که خدمتگزار آنها هستند و قصد دارند مسائل و مشکلات آنها را با اولویت حوزه اقتصادی حل کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: امروز ما در مرکز تصمیمگیری نشسته و در جایگاه مطالبهگری نیستیم و کار سخت تر، اما شیرین است و مطمئن هستیم این فرصت ما را در درون، به خود میآورد که اگر جایی از جاده اصلی به جاده خاکی رفتیم بازگردیم و بدانیم که باید کار کنیم که مردم به ما اعتماد کنند.
در این نشست غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ازجمله فاطمه قاسمپور، زهره الهیان، فاطمه محمدبیگی، سمیه رفیعی و معصومه پاشایی بهرام نیز حضور داشتند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/41563 |