وی با بیان اینکه در فصل زمستان اولویت تأمین گاز با بخش خانگی است، تصریح کرد: در این شرایط شرکت گاز ناچار به محدودیت گاز مصرفی به صنایع میشود و به همین منظور، تأمین و ذخیرهسازی گاز به شیوههای گوناگون، برای افزایش پایداری شبکه گاز ضروری است.
خوشلهجه، ابلاغ شیوهنامه جذب سرمایهگذار را یکی از طرحهای نوین و مهم وزارت نفت در جهت ایجاد توازن در شبکه تولید و مصرف گاز طبیعی و افزایش پایداری عرضه گاز طبیعی در کشور عنوان کرد و در ادامه افزود: بر اساس این شیوهنامه بخشهای غیردولتی و دولتی میتوانند با سرمایهگذاری، در ماههای گرم سال گاز طبیعی را به اشکال دیگر آن تبدیل کرده و پس از ذخیره آن در روزهای اوج مصرف به متقاضیان برسانند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم، تأسیسات مقیاس کوچک مایعسازی گاز طبیعی MiniLNG، ذخیرهسازی و تبدیل LNG به گاز طبیعی، تأسیسات فشردهسازی گاز طبیعی (CNG)، ذخیرهسازی و تبدیل CNG به گاز طبیعی، تأسیسات ذخیرهسازی گاز مایع و تبدیل آن به گاز مایع مخلوط با هوا قابل جایگزینی با گاز طبیعی، تأسیسات دریافت و تبدیل LNG وارداتی به گاز طبیعی و تأسیسات ذخیرهسازی زیرزمینی گاز طبیعی را از جمله مواردی عنوان کرد که برای احداث نیاز به جذب سرمایهگذار دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: در مقابل شرکت ملی گاز ایران نیز متعهد شده است تا در ۶ ماه نخست سال، گاز بیشتری با تعرفه کنونی به آنها اختصاص داده و سقف قیمت خرید گاز طبیعی/ SNG از سرمایهگذاران، معادل ۷۰ درصد قیمت صادراتی گاز طبیعی تعیین شده است.
خوشلهجه همچنین در خصوص طرحهای تشویقی برای سرمایهگذاران گفت: واحدهای صنعتی که تأسیسات LNG، MiniLNG و CNG احداث میکنند، معادل ۵۰ درصد گازی که در فصل سرد سال مصرف میکنند، گاز رایگان برای استفاده در فصل گرم بهمدت پنج سال دریافت خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم در پایان گفت: استان قم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، نقش موثری در حفظ فشار شبکه گازرسانی کشور جهت احداث تأسیسات تأمین گاز به روشهای جدید را داشته و شرایط ایدهآل و اقتصادی مناسبی برای سرمایهگذاران دارد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/43011 |