مؤمنی با بیان اینکه مباهله در لغت به معنای برداشتن غیر و در اصطلاح لعنت و نفرین بر یکدیگر است، اظهار داشت: علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان میفرمایند؛ افرادی که در مسئله دینی و مذهبی در مورد امر مهمی گفتگو داشته علیرغم ارائه تمام دلایل به نتیجه نمیرسیدند؛ از خداوند متعال میخواهند دروغگو را رسوا نموده بر دروغگو لعنت فرستد.
وی با بیان اینکه در ۲۴ ذیالحجه و روز مباهله، مسیحیان نجران که تمام بزرگان قوم خود را به میدان آورده بودند مشاهده کردند؛ پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله به همراه امام حسن و حسین علیهالسلام و پشت سر ایشان زهرای مرضیه و بعد از ایشان امیرالمؤمنین علی علیهالسلام وارد شدند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: مأمون از امام رضا علیهالسلام در مورد افضل آیهای که دلالت بر امر امامت و ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام دارد، سؤال کردند و ثامنالحجج علی بن موسی الرضا علیهالسلام به آیه ۶۱ سوره آلعمران و بحث مباهله اشاره نمودند.
وی ضمن تشریح اوضاع روز مباهله با بیان اینکه جز امام حسن و امام حسین علیهماالسلام کودکی همراه پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله نبود، پس مراد از «أَبْنَاءَنَا » ایشان هستند، اظهار داشت: بانویی جز فاطمه زهرا سلامالله علیها همراه رسولالله صلیالله علیه و آله نبود، پس «نِسَاءَنَا» در این آیه شریفه زهرای مرضیه(س) است و حضور امام علی علیهالسلام در کنار پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله نشاندهنده این است که «أَنْفُسَنَا» رسولالله بر علی بن ابیطالب علی علیهالسلام دلالت دارد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه نفس نفیس خاتمالانبیا محمد مصطفی صلیالله علیه و آله کسی نیست جز یعسوب الدین مولیالموحدین علی بن ابیطالب علیهالسلام، خاطرنشان ساخت: در مناسبات آخر ذیالحجه و ۲۴ و ۲۵ ذیالحجه مباهله هم سنگ غدیر شمردهشده است؛ چراکه این واقعه بر ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام دلالت دارد که نفس خاتم انبیا کسی جز امام علی علیهالسلام نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اهدای انگشتر توسط مولیالموحدین علی علیهالسلام به سائل در هنگام نماز اشاره نمود و یادآور شد: خاتم انبیا محمد مصطفی صلیالله علیه و آله با مشاهده این صحنه زیبا به خداوند متعال عرضه میدارند؛ همانطور که موسی نبی از خداوند متعال درخواست کرد تا در مسیر رسالت کسی را کمک او قرار دهد، کمی برای او قرار دهد که آیه شریفه ۵۵ سوره مائده نازل شد، « إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ». خداوند متعال میفرمایند؛ سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آوردهاند؛ همانها که نماز را برپا میدارند، و در حال رکوع، زکات میدهند.
مؤمنی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تبیین راهکارهای قرآنی مواجهه با مشکلات ازجمله نذر، به نذر شکرانه فاطمه زهرا سلامالله علیها برای شفای امام حسن و امام حسین علیهماالسلام اشاره و تفاوتهای رحمت و رأفت واسعه الهی را موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: نذر عبادت اعم از نماز و روزه، قرائت حدیث کسا، ذکر دعای توسل، آل یاسین و… در جلبتوجه ائمه اطهار علیهمالسلام برای دعای در حق انسان و برطرف سازی مشکلات بسیار مؤثر است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/43758 |