وی افزود: همچنین با بهرهبرداری از این شهرک تخصصی که امیدواریم فرآیند ساخت آن در سال آینده وارد مرحله نهایی شود، واحدهای پروش دهنده ماهیان زینتی به صورت گسترده کار خود را دنبال میکنند و با احداث پایانه صادراتی در کنار واحدهای پروش دهنده ماهیان زینتی در این شهرک، زمینه بسیار خوبی برای صادرات ماهیان تولید شده به کشورهای مختلف جهان نیز فراهم میشود.
وی ادامه داد: فرآیند جذب اعتبارات دولتی برای سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت شهرک ماهیان زینتی طغرود در حال انجام است و ما امیدواریم با مشارکت فعال بخش خصوصی و حضور سرمایه گذاران علاقهمند به فعالیت در زمینه تولید ماهیان زینتی، به زودی شاهد تبدیل شدن قم به یکی از قطبهای مهم تولید این گونه از ماهیان باشیم.
بر اساس پایش صورت گرفته در سال ۱۴۰۱، هفت میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی در استان تولید شد و قم رتبه دهم کشور در تولید ماهیان زینتی را بدست آورد.
همچنین در سال ۱۴۰۱ تعداد یک فقره پروانه بهرهبرداری ماهیان زینتی با ظرفیت تولید یک میلیون قطعه در سال و ۱۷ فقره پروانه تاسیس ماهیان زینتی با ظرفیت تولید ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه و ۲ فقره موافقت اصولی پرورش ماهیان زینتی به ظرفیت تولید ۲ میلیون قطعه در سال و سه فقره پروانه مشاغل خانگی پرورش ماهیان زینتی صادر شد.
در همین رابطه تکثیر مصنوعی دو گونه ماهی زینتی وارداتی در سال ۱۴۰۱ شامل گربه ماهی راه رونده و ماهی گورامی غول پیکر توسط مرکز مهارت آموزی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی شهید مومنی نژاد استان با موفقیت انجام شد.
گفتنیاست از جمله مهمترین اولویتهای حوزه شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم در انجام فعالیتهای تحقیقاتی، توسعه، آموزش و ترویج تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازگار با آب شور است و در همین راستا از جدیدترین یافتههای علمی برای گسترش تولید ماهیان زینتی در قم استفاده میشود.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم مرتبط با فعالیتهای کشاورزی است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/44680 |