printlogo


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم:
سرشماری تابستانه حیات‌وحش در منطقه کهک انجام شد
کد خبر: 44995
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم از انجام برنامه سرشماری تابستانه حیات‌وحش در منطقه شکار ممنوع کهک این استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، از روابط‌عمومی محیط‌زیست قم، ‌ محمد بازگیر در این زمینه اظهار داشت: در راستای برنامه‌ریزی و مدیریت هرچه بهتر مناطق و زیستگاه‌های طبیعی و گونه‌های جانوری در مناطق تحت مدیریت، برنامه سرشماری تابستانه در کهک به انجام رسید.
وی با اشاره به حضور گسترده محیط‌بانان، کارشناسان و همیاران محیط‌زیست در این برنامه سرشماری، خاطرنشان کرد: سرشماری حیات‌وحش به‌صورت پیمایشی و مشاهده مستقیم انجام شد و آمار دقیق آن پس از انجام تحلیل‌های لازم در اختیار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم گفت: ارتقا سطح حفاظتی در مناطقی همچون کهک و تالاب مره در دستور کار این اداره کل قرار دارد و در تلاش هستیم تا با فراهم‌آوردن تمامی امکانات و ظرفیت‌ها، مجاهدت‌های محیط‌بانان در حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان را به ثمر برسانیم.
منطقه شکار ممنوع کهک با مساحت بیش از ۳۳ هزار هکتار در جنوب استان قم و در مجاورت پناهگاه حیات‌وحش جاسب قرار گرفته و از جمله مناطق گردشگری استان بشمار می‌آید. این منطقه دارای تنوع زیستی بسیار ارزشمند بوده و علاوه بر داشتن حدود ۲۰۰ گونه از انواع گیاهان، دارای گونه‌های جانوری از جمله کل و بز، قوچ و میش، گراز، گرگ، روباه و انواع خزندگان، پرندگان و جوندگان است.
شهرستان کهک در فاصله ۳۰ کیلومتری مرکز شهر قم دارای ۲ بخش مرکزی و فردو است. جمعیت ثابت این شهرستان ۳۰ هزار نفر و جمعیت متغیر آن تا ۸۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود.
با مصوبه هیأت دولت و پیگیری‌های استاندار وقت قم در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ تشکیل شهرستان‌های جدید کهک و جعفریه در استان قم تصویب شد.
تالاب مره قم که از آن با عنوان گوهرنشان کویر یاد می‌شود یکی از پنج تالاب مهم این استان است. این تالاب در ضلع غربی منطقه حفاظت شده کویر و در دشت مسیله قرار دارد.
تالاب فوق که در کیلومتر ۵۰ جاده قم – گرمسار قرار گرفته به‌صورت گسترده پذیرای انواع پرندگان مهاجر در گونه‌های متنوع فلامینگو، تنجه، انواع مرغابی، حواصیل‌ها، کاکایی‌ها، سلیم‌ها، چوب‌پا، خروس کلی است.
تالاب مره در فصل‌ زمستان به‌خصوص در زمان سیلاب پهنه‌های بزرگ آبی را به وجود آورده که مساحت آن به بیش از ۱۰ هزار هکتار می‌رسد و پذیرای گونه‌های متعددی از پرندگان مهاجر است و در سایر فصول به‌صورت دشت‌های رسی نمایان می‌شود.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/44995