این روانشناس کودک گفت: این هنر پدر و مادر است که خدا را چگونه به فرزندشان نشان دهند؛ تصویری که از خدا در ذهن کودک ایجاد میشود در ضمیر ناخودآگاه کودک باقی میماند و تأثیری ماندگار در احساسات مذهبی کودک در آینده خواهد داشت؛ بنابراین والدین باید کاری کنند که زیباترین تصویر ممکن از خدا را در ذهن کودک ایجاد شود.
محمدنژاد بیان کرد: تصویر کودکان از خدا معمولاً شبیه تصویری است که از والدین یا مربیان خود دارند؛ اگر آنها دلسوز، مهربان و قابل اعتماد باشند خدای ذهن کودک نیز همین صفات را خواهد داشت و اگر کج خلق، خسیس و بی وفا باشند خدای کودک نیز همین گونه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه نباید والدین برای معرفی نام خدا از لفظهای منفی استفاده کنند، گفت: نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت مثل اینکه "اگر مادر را اذیت کنی خدا دوستت ندارد" بلکه خدا را با کلمات و احساسات مثبت یاد کنید مثلاً بگویید "خدا بچهها را دوست دارد"و برای این دوستی قید و شرطی قرار ندهید.
این روانشناس کودک تشریح کرد: نعمتهای طبیعی خدا را برای کودک بازگو کنید و از خدا به خاطر آن نعمتها تشکر کنید، مثلاً بگویید "خدایا از اینکه این چشمهای زیبا را به ما هدیه دادی متشکرم".
محمدنژاد یادآوری کرد: وقتی اتفاق خوبی میافتد آن را به خدا نسبت دهید مثلاً وقتی برف و باران میبارد، یا گلی شکوفا میشود بگویید این کار خداست و در مقابل اتفاقات بد را به خدا نسبت ندهید مثلاً وقتی کودک از علت مریض شدنش میپرسد، نگویید "خدا اینطور خواسته است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/4555 |