printlogo


اخذ مالیات ارزش‌افزوده از اصلِ طلا؛
کلاه‌برداری برخی طلافروشان از مردم در روز روشن
کد خبر: 46832
مدیرکل مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی گفت: برخی طلافروشان متخلف از اصل طلا نیز از مردم مالیات ارزش‌افزوده اخذ می‌کردند که با صدور فاکتور الکترونیک این چالش‌ها مرتفع خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» موحدی بک نظر با اشاره به حواشی اخیر در خصوص اعتراضات طلافروشان گفت: از اول دی‌ماه ۱۴۰۲ به‌حکم ماده ۲۶ قانون اصلاح قانون مالیات ارزش‌افزوده پیاده‌سازی تکالیف سامانه مودیان برای ۴ گروه از جمله طلافروشان الزامی شده است.

 وی افزود، به‌صورت هم‌زمان سامانه جامع تجارت نیز از ابتدای دی‌ماه تکالیفی را برای صنف طلافروشان مقرر کرده بود که متأسفانه اطلاع‌رسانی کاملی در این حوزه صورت نگرفته است. بر اساس این تکالیف بایستی موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت ثبت شود و از سوی دیگر در فاکتورهای صادر شده کد ملی مصرف‌کننده نهایی نیز بایستی قید گردد.

 تفاوت بارگذاری اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان

 به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، تکالیف مقرر در سامانه مودیان متفاوت با تکالیف سامانه جامع تجارت است. به‌عنوان‌مثال در این سامانه طلافروشان به‌صورت الکترونیک نسبت به بارگذاری محتویات همان فاکتورهای کاغذی سابق اقدام خواهند کرد.

 در این راستا نیازی به ثبت کد ملی خریدار نهایی یا مصرف‌کننده نیست و این موضوع نیز در روزهای گذشته اطلاع‌رسانی شده است. از طرف دیگر برای تطبیق فاکتورهای کاغذی با فاکتورهای الکترونیک مورد تأیید سامانه مودیان، افراد مشمول می‌توانند به شرکت‌های معتمد سازمان امور مالیاتی مراجع کنند.

 اخذ مالیات ارزش‌افزوده غیرقانونی از اصلِ فلز طلا از سوی فروشندگان متخلف

 مدیرکل مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی، با اشاره به اینکه در صورت اطلاع از این هم‌زمانی انجام تکالیف در اول دی‌ماه، حتماً تدابیر لازم از سوی سازمان امور مالیاتی اتخاذ می‌شد، گفت: برخی طلافروشان متخلف به‌صورت غیرقانونی از اصل طلا هم مالیات ارزش‌افزوده اخذ می‌کردند که با صدور فاکتور الکترونیک در سامانه مودیان این چالش‌ها مرتفع خواهد شد.

 وی افزود، متأسفانه عده‌ای از طلافروشان حتی پس شفاف‌سازی صورت‌گرفته و اصلاح تکالیف مرتبط با سامانه جامع تجارت به اعتراضات خود ادامه داده‌اند، این در حالی است که رویه طراحی شده در سامانه مودیان ارتباطی با اخذ مالیات به‌واسطه وضع یک‌پایه مالیاتی جدید ندارد و تنها موضوع شفافیت جلوگیری از تخلفات در اخذ مالیات‌های غیرقانونی از مردم مدنظر است.

 این مقام مسئول در خاتمه به صدور برگ تشخیص مالیات برآوردی عملکرد ۱۴۰۱ اشاره کرد، گفت: اصناف و فعالان اقتصادی حقیقی در خردادماه نسبت به انجام تکالیف قانونی خود مرتبط با مالیات سال گذشته اقدام کرده‌اند. براین‌اساس برخی به‌صورت مستقیم از تسهیلات تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم استفاده کرده و برای گروه دوم نیز برگ تشخیص صادر و اطلاع‌رسانی موردنیاز نیز صورت‌گرفته است.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/46832