وی در ادامه با ذکر این نکته که این انتخابات را بر اساس قانون جدید برگزار خواهیم کرد یادآور شد: یکی از تغییرهای صورتگرفته در این انتخابات، ۲ مرحلهای شدن ثبتنام داوطلبان است، ما این مراحل را پشت سر گذاشتهایم، و در پایان مردادماه نیز بحث پیش ثبتنام را داشتیم.
ذاکریان در ادامه با بیان اینکه حدود ۸۶۶ نفر از حوزه انتخابیه قم، کهک و جعفرآباد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردند اظهار کرد: طبق قانون، فقط افرادی میتوانستند ثبتنام خود را نهایی کنند که پیش ثبتنام را انجام، و مدارکشان را نیز بارگذاری کرده بودند.
فرماندار قم با بیان این مطلب که ۴۰۱ نفر ثبت خود را نهایی کردند اضافه کرد: در دوره قبلی انتخابات مجلس شورای اسلامی که یازدهمین دوره بود، ۲۰۱ نفر ثبتنام کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه تعداد ثبتنامکنندگان نهایی انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم نسبت به دوره قبل ۲ برابر افزایشیافته است ابراز امیدواری کرد: مشارکت و رقابت بالاتر و بهتری را در این دوره از انتخابات شاهد باشیم.
وی با یادآوری اینکه بلافاصله پس از ثبتنام، هیئتهای اجرایی مطابق آنچه که در قانون آمده، شکل گرفتند گفت: این هیئتها شروع به بررسی صلاحیت داوطلبان نموده، و هشت نفر از آنان که منتخب مردم هستند، صلاحیتها را ظرف ۲ هفته رسیدگی، و نتایج را به اطلاع هیئت نظارت و شورای نگهبان رساندند.
فرماندار قم همچنین خاطرنشان کرد: هیئت نظارت استان ۵۰ روز و شورای نگهبان نیز یک ماه فرصت داشتند تا صلاحیتها را بررسی کنند، مهلتی برای اعتراض نامزدهایی که صلاحیت آنها رد و یا احراز نشده بود نیز پیشبینی شد.
وی بیان کرد: در نهایت و پس از تأیید صلاحیتها توسط شورای نگهبان، ۲۷۴ نفر به عرصه رقابت وارد شدند.
ذاکریان همچنین یادآور شد: علاوه بر این افراد، تعدادی دیگری نیز از دیگر حوزههای انتخابیه، به قم انتقال یافتند، و در مجموع، ۲۸۱ نفر در این انتخابات از حوزه انتخابیه قم به رقابت خواهند پرداخت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، کل افرادی که در نهایت وارد عرصه انتخابات شدند، ۱۲۰ نفر بود؛ ولی این دوره ۲.۳ برابر بیشتر از دوره قبل برای سه کرسی مجلس شورای اسلامی رقابت میکنند.
فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت را بهعنوان چهار راهبرد مهم انتخاباتی مورد اشاره قرارداد و بیان داشت: وزارت کشور، فرمانداریها و شورای نگهبان متولیان سلامت انتخابات هستند و در این عرصه همه تلاش را خواهند کرد تا با رقابت بالا و در کمال صحت برگزار شود.
وی با یادآوری اینکه آرای مردم جز حقالناس است تصریح کرد: همه عوامل و دستاندرکاران انتخابات، اعم از نظارت و بازرسی دستبهدست هم دادهاند از آرای مردم صیانت کنند تا هر چه خواست و اراده ملت است، تحقق یابد.
فرماندار قم همچنین با اشاره به دیگر تغییرهای صورتگرفته در نحوه برگزاری این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: تا دوره قبل، اخذ رأی فقط از طریق شناسنامه بود، اما این دوره بهواسطه تغییری که در قانون رخداده، مردم میتوانند با پنج مدرک هویتی شامل شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، گذرنامه و کارت پایان خدمت پای صندوقها بروند.
ذوی در بخش دیگری از سخنان، موضوعبند ۱۲ سیاستهای کلی انتخابات که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده را مورد اشاره قرارداد و گفت: برایناساس، در جهت حداکثرسازی شفافیت، سرعت و سلامت در اخذ و شمارش آرا و اعلام نتایج باید از فناوریهای نوین استفاده شود.
وی ادامه داد: بر پایه همین اصل ابلاغیه رهبری، در قانون پیشبینی شده که باید انتخابات در یکهشتم از حوزههای انتخابیه سراسر کشور بهصورت تمام الکترونیکی باشد.
فرماندار قم با بیان اینکه، انتخابات ریاستجمهوری و شورای اسلامی شهر و روستای سال ۱۴۰۰ در قم بهصورت الکترونیک برگزار شد گفت: باتوجهبه وجود این سابقه در قم، همچنین کاملبودن زیرساختهای فناوریهای اطلاعات در این استان، یکی از چهار حوزه انتخابیه کشور برای الکترونیکی برگزارکردن انتخابات، قم است.
وی در ادامه بیان کرد: در این دوره، همه فرایند انتخابات در چهار حوزه انتخابیه قم، آبادان، رشت و ملایر بهصورت الکترونیک است.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفندماه برگزار میشود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/47741 |