مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه من کوچکترین و کمترین سرباز این نظام و انقلاب در قبل از انقلاب و حتی دوران جنگ تحمیلی هستم و بر حسب وظیفه خدمتتان حضور پیدا کردهام، به سیر تاریخی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: انقلاب اسلامی پدیدهای بینظیر است که امام راحل بنیانگذار آن شد و در مسیر با شجاعت ایستادگی و رهبری کرد.
وی با بیان اینکه از سال ۴۲ تا به امروز این درخت تناور انقلاب اسلامی مراحل و تطوری را طی کرده است، ابراز کرد: این تقسیمات رسالت حوزه و شما حوزویان را سنگینتر میکند؛ لذا در همین راستا باید بگویم، ریشههای انقلاب در صدر اسلام و عاشورا و عصر امام صادقین و عصر غیبت صغری و عصر علما است؛ اما طلوع خورشید امام در قم یک مرحله نو و بینظیر در تاریخ اسلام و حوزههای اسلام به شمار میآید هرچند تاریخهای بینظیری همچون حرکت خواجه نصیرالدین در عصر مغول را شاهد هستیم؛ اما تاریخ انقلاب اسلامی کاملاً متمایز از تواریخ نهضتهای اسلامی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام راحل تطور عظیم تاریخی به شمار میآید، ادامه داد: شوری که امام (ه) در میان مردم افکند و شاگردانی که در مسیر ایشان تربیت شدند و ادبیات و گفتمان دو سال اول در سال ۴۲ و ۴۳ یک دوره آغازین نهضت است و در آن دوره افرادی که وارد میدان شدند بسیار ارزشمند هستند چرا که سینه تاریکیها را شکافتند و پایهگذار نهضت اسلامی شدند و پس از آن چهارده سال دوران تبعید امام است که با زندانهای طولانی و فشارهای غیرقابلوصف همراه شده است.
آیتالله اعرافی بیان کرد: اولین روزی که سال ۱۳۵۰ وارد فیضیه شدم شاهد برخورد نیروهای ساواک و پهلوی با حجرهنشینان فیضیه بودم، طلاب جمع میشدند و شعار میدادند و هر هفته در فیضیه برخورد ساواک با طلاب جوان وجود داشت. سال ۵۴ سال بسیار مهمی بود که حرکت بزرگی در فیضیه رخ داد و به خیابانها کشیده شد.
عضو شورایعالی انقلابفرهنگی با بیان اینکه فیضیه بهعنوان کانون و محور اعتراضات علیه شاه دو سال کامل تعطیل شد، تصریح کرد: در شب عید فطر سال ۵۴ دستگیر ابتدا به اداره ساواک در خیابان ایستگاه فعلی بردند و سپس به شهربانی قم واقع در خیابان باجک بردند و مورد شکنجه و بازجویی قرار دادند که پس از چند روز با وساطت آیتالله حائری مرا آزاد کردند.
آیتالله اعرافی اظهار کرد: هر روز احتمال دستگیری و شکنجه بود؛ ولی همه نسل جوان آن روز حوزه عشق به امام (ره) داشتند و عشق توصیف ناچیزی در مقابل عشق و جانفشانی نسبت به امام بود و عشق به آقا سید روحالله حاکم بر قلبها بود و جانشان را برای آرمانهای امام در کف دست گرفته بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به جزوه جهاد اکبر امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: جزوه جهاد اکبر امام (ره) برای دستگاه شاهنشاهی سنگین بود، عزاداریهای عاشورای قم در این مقطع بسیار فوقالعاده، شورانگیز و اثرگذار بود و زمام کار از دست ساواک و شهربانی آن وقت خارج میشد و نوحهها و عزاداریها فوقالعاده حماسی و جذاب بود و ایکاش از آن دوران فیلمهایی بهیادگارمانده بود.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به جریان تبلیغ حوزه در عصر انقلاب تأکید کرد: جمع زیادی از طلاب در فرصتهای تبلیغی اندیشه و افکار امام (ره) را در سراسر نقاط کشور انتشار میدادند و زمینه انقلاب و آگاهی و بصیرت را فراهم میکردند. در همین زمینه سخنرانی چهلم آقا مصطفی را بارها بشنوید جرقه انقلاب را در این سخنرانیها میدانم که انسانساز و اخلاقی است، همچنین سخنرانی امام (ه) در فیضیه که دنیا را تکان داد و همه چیز را زیرورو کرد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه امام خمینی (ره) انقلاب را مردمی میدانستند، اظهار داشت: کسی فکر نمیکرد انقلاب به ثمر برسد؛ اما امام (ره) با پشتوانه مردمی و توکل بر خدا دستگاه ظلم را فروریخت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/48504 |