وی اضافه کرد: با پیگیری دولت سیزدهم و تمهیداتی که توسط سازمان تأمین اجتماعی اندیشیده شده است، تا پایان دولت سیزدهم تمام کارگران ساختمانی که اشتغال واقعی در این حرفه دارند، بیمه خواهند شد.
وی ادامه داد: طبق قانون، کارگر ساختمانی فردی است که به نحوی دررابطهبا ایجاد یا توسعه ساختمان، تجدید بنا، تعمیرات اساسی و تخریب ساختمان به طور مستقیم اشتغال داشته باشد و مشمول مقررات خاص از نظر بیمه بازنشستگی نیز نباشد.
به گفته موسوی مدنی، یکی از شروط بیمه کارگران ساختمانی، اخذ کارت فنی مهارت از مراکز فنی حرفهای است؛ یعنی به عبارتی شناسایی و پذیرش کارگر ساختمانی منوط به ارائه کارت مهارت فنی است.
وی گفت: در فواصل زمانی برنامهریزی شده از طریق این اداره کل در خصوص احراز اشتغال کارگران ساختمانی این استان بازرسیهای لازم صورت میپذیرد.
وی با اشاره به زمان انقضای کارت مهارت کارگران گفت: پس از انقضای دوره اعتبار کارت فنی کارگران ساختمانی، پذیرش مجدد آنها برای بهرهمندی از خدمات تأمین اجتماعی منوط به تمدید دوره اعتبار کارت مذکور توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای و تأیید اشتغال در شغل کارگر ساختمانی است.
مدیرکل تأمین اجتماعی قم در ادامه با اشاره به ارائه خدمات گوناگون تأمین اجتماعی به کارگران ساختمانی، گفت: همه تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت مندرج در قانون شامل کارگران ساختمانی میشود، به شرطی که شرایط لازم مندرج در قانون را داشته باشند؛ بهعنوانمثال درصورتیکه پروانه ساختمانی محل کار کارگران اعتبار داشته باشد مشمول حوادث ناشی از کار میشوند.
موسوی مدنی تأکید کرد: بر اساس ماده ۸۰ که دررابطهبا از کارافتادگی است، اگر در حین کار حادثهای برای کارگر ساختمانی پیش آمد درصورتیکه محل کار، مجوزهای لازم را داشته باشد کارگر میتواند از مزایای از کارافتادگی کلی یا جزئی و غرامت نقص مقطوع استفاده کند.
وی افزود: کارگران ساختمانی مانند سایر بیمهشدههای تأمین اجتماعی میتوانند طبق قانون از مزایای مستمری بازنشستگی و بازماندگی بهرهمند شوند.
خدماترسانی به جامعه هدف سازمان تأمین اجتماعی در قم از طریق چهار شعبه اصلی، ۲ شعبه اقماری و پنج واحد کارگزاری انجام میشود.
جمعیت تحت پوشش تأمین اجتماعی قم افزون بر ۸۴۸ هزار نفر میرسد که از این تعداد، ۲۶۱ هزار و ۱۹ نفر بیمه شده اصلی و ۶۴ هزار و ۲۷۲ نفر مستمریبگیر اصلی هستند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/48624 |