وی افزود: تلاش ما این است که با تأمین و توزیع بهموقع کودهای پایه کشاورزی و ترویج دانش فنی مصرف این نهادهها در میان بهرهبرداران، بهمنظور تولید پایدار محصولات راهبردی همچون گندم و دیگر غلات، نقش مؤثری ایفا کنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا در سالی که گذشت، به مدد همت و تلاش بیوقفه کشاورزان و حمایتهای دولت، با تأمین بهموقع و توزیع گسترده و مصرف قابلتوجه کودهای پایه کشاورزی، شاهد رشد در تولید گندم بودیم که این دستاورد بزرگ، مرهون زحمات و تلاشهای بیوقفه همه دستاندرکاران این زنجیره است.
زند گفت: یکی از مهمترین عواملی که میتواند منجر به افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی شود، بهبود تغذیه گیاهی است. هر چقدر تغذیه گیاهی بهتر و هدفمندتر انجام شود، نتیجه حاصل از آن در بهبود کمی و کیفی محصول آن بهتر خواهد بود. در همین رابطه مصرف کافی و متعادل انواع کودهای شیمیایی بهخصوص کودهای فسفاته و پتاسه نقش بسیار مؤثری دارد.
وی بیان داشت: باتوجهبه شرایط خاصی که استان قم به لحاظ تنشهای آبوهوایی دارد، تغذیه گیاهی در آن اهمیت بیشتری پیدا میکند و باید به آن توجه ویژهای شود، ما در سه سال گذشته با انجام کارهای ترویجی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان انجام گرفت و با تدارک و فراهم نمودن سبد کودی کامل، انواع کودهای پتاسه و فسفاته از طریق شبکه رسمی توزیع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سطح استان (کارگزاریهای توزیع نهادههای کشاورزی) توزیع و در بخش کشاورزی استان مصرف شد.
وی افزود: در نتیجه توانستیم عدد بسیار خوبی از مصرف ترکیب مناسب کودها را داشته باشیم. این اقدامها باعث شد که استان قم در سالهای اخیر رتبه برتر در مصرف بهینه و متعادل و ترکیب مناسب کودی در سطح کشور را به دست آورد.
به گفته متولیان بخش کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک هزار و ۲۹۱ نفر در قم به بهرهبرداری رسیده است.
این میزان سرمایهگذاری و افتتاح طرحهای کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.
گفتنی است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بهطورکلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/48671 |