printlogo


سرپرست وزارت خارجه ایران:
اسرائیل یک دولت مشروع نیست
کد خبر: 49691
سرپرست وزارت خارجه ایران در سخنرانی خود در نشست عالی‌رتبه شورای امنیت ملل متحد گفت: شورای امنیت رژیم اسرائیل را ملزم به خروج نیروهای نظامی خود از غزه کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری مهر، علی باقری کنی سرپرست وزارت خارجه کشورمان امروز در نشست عالی‌رتبه شورای امنیت ملل متحد در خصوص «وضعیت خاورمیانه، شامل مسئله فلسطین» به سخنرانی پرداخت.
بر اساس این گزارش متن این سخنرانی به شرح زیر است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
از فدراسیون روسیه برای برگزاری به‌موقع این نشست تشکر کنم.
آقای رئیس، خانم‌ها و آقایان؛
در طی ۲۸۵ روز گذشته، رژیم اشغالگر اسرائیل جنایات گسترده بین‌المللی در غزه مرتکب شده است. این رژیم اشغالگر با راه‌اندازی کمپین وحشت و ترور به کشتار عامدانه مردم بی‌دفاع غزه به‌ویژه زنان و کودکان ادامه داده است.
همچنان در این کمپین مرگبار، هر ساعت حدود ۲۰ نفر کشته و مجروح می‌شود. این رژیم بیش از ۸۰% مناطق مسکونی غزه و تمامی زیرساخت‌ها، از جمله بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها، مراکز آموزشی و اماکن تاریخی را نابود کرده است. این رژیم با مسدودکردن مسیرهای کمک‌رسانی، به طور وحشیانه از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند. حملات و بمباران اردوگاه‌های پناهندگان در رفح و حمله به افراد آواره و بی‌پناه در خان‌یونس تنها نمونه‌های از این جنایات اخیر غیرانسانی توسط این رژیم تروریستی است.
با وجود محکومیت جهانی نسل‌کشی و جنایت جنگی رژیم اسرائیل در غزه و درخواست یک‌صدا و واحد جامعه بین‌المللی برای پایان فوری نسل‌کشی و کشتار مردم غزه، برقراری آتش‌بس دائمی و ارسال کمک‌های انسانی که در چهار قطعنامه سازمان ملل، بیانیه‌های متعدد سازمان‌های بین‌المللی، سه قرار موقت دیوان بین‌المللی دادگستری و اعتراضات گسترده منعکس شده است، رژیم اشغالگر صهیونیستی مصون از هر مجازاتی همچنان به جنایات وحشیانه خود علیه فلسطین ادامه می‌دهد.
آقای رئیس، حضار محترم؛
اخیراً، رهبران جنگ‌طلب این رژیم به این توهم دچار شده‌اند که گسترش جنگ به لبنان می‌تواند آن‌ها را از باتلاق غزه رهایی ببخشد. این خیالی باطل و یک اشتباه محاسباتی خطرناک است و اوضاعِ پیشاپیش آشفتهِ این منطقه حساس را از کنترل خارج خواهد ساخت. در این جلسه و از همین تریبون، مایلم قویاً در مورد هرگونه ماجراجویی این رژیم قانون‌شکن و پیامدهای آن اخطار دهم. بدون تردید هرگونه تهاجم به لبنان، به‌عنوان کشور مستقل عضو سازمان ملل، از سوی رژیم صهیونیستی با پاسخ قاطع و پشیمان‌کننده جامعه بین‌المللی، ملت‌های منطقه و گروه‌های مقاومت مواجه خواهد شد. بدیهی است مسئولیت آمریکا به‌عنوان متحد راهبردی و حامی اصلی رژیم در منطقه در قبال هرگونه تجاوز احتمالی رژیم به لبنان قابل‌انکار نیست.
آقای رئیس؛
حمایت اخیر کشورهای منطقه از مقاومت فلسطین، ریشه در جنایات غیرانسانی رژیم اسرائیل در غزه دارد که از سال ۱۹۴۸ تاکنون ادامه داشته است. تحولات و مقاومت غزه و کرانه باختری در نه ماه گذشته بار دیگر ثابت کرد، ازبین‌بردن مقاومت فلسطین و حماس، به‌عنوان یک حرکت آزادی‌بخش در مقابل اشغالگری و تجاوز، توهمی بیش نیست. حمایتِ همه ملل منطقه و آزادی‌خواهان جهان از مقاومت ستودنی ملت فلسطین نیز ثابت کرد که این ملت در تحقق این حق ذاتی خود تحت حقوق بین‌الملل اصلاً تنها نیست. اسرائیل یک دولت مشروع نیست، فقط یک رژیم اشغالگر است و گذشت زمان نیز هرگز به رژیم اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد، چرا که بر مبنای اصول شناخته شده حقوق بین‌الملل، وضعیت اشغال یک سرزمین موقتی است حتی اگر دهه‌ها به طول انجامد.
آقای رئیس؛
تنها راه بازگرداندن صلح، پایان فوری، کامل و دائمی به اشغالگری، تجاوز و جنایات رژیم است. شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت دستیابی به این هدف را بر عهده دارد، اما متأسفانه تاکنون در مواجهه با اقدامات این رژیم ناکام بوده و عدم اقدام و انفعال آن در طول قریب به ۸۰ سال گذشته، رژیم اسرائیل را در ارتکاب جنایات بیشتر علیه مردم مظلوم فلسطین گستاخ‌تر کرده است.
ما به‌شدت خواستار رفع و اصلاح اشتباهات تاریخی شورای امنیت در مورد حقوق ملت فلسطین و انجام وظایف قانونی، سیاسی و انسانی شورای امنیت، به‌ویژه توسط اعضای دائم شورای امنیت هستیم. در این میان مسئولیت آمریکا سنگین‌تر است. زیرا این کشور با حدود ۵۰ وتو و حمایت گسترده از رژیم اسرائیل، نه‌تنها در این ناکامی بزرگ شورا نقش داشته، بلکه شریک اصلی در ارتکاب جنایات و تجاوزات این رژیم بدنام و جنایت‌پیشه از طریق ارائه پشتیبانی کامل مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی بوده است؛ لذا ادعای آمریکا برای پیشبرد صلح و ثبات در منطقه و تلاش میانجی‌گرانه برای برقراری آتش‌بس رفتاری ریاکارانه است.
آقای رئیس؛
جمهوری اسلامی ایران مجدداً درخواست خود برای اتخاذ اقدام قاطع از سوی شورای امنیت را تکرار می‌کند.
ما از شورای امنیت می‌خواهیم تا بر اساس وظایفش ذیل منشور ملل متحد، اقدامات ضروری و اجرایی، از جمله از طریق تصویب یک قطعنامه جامع و الزام‌آور تحت فصل هفتم منشور ملل متحد، اتخاذ کرده و رژیم اسرائیل را مجبور نماید تا به طور کامل، بی‌قیدوشرط و فوری نسل‌کشی و جنایت جنگی علیه غزه را متوقف کند، آتش‌بس دائم در غزه را اجرا و اجازه بازگشایی کامل و بدون قیدوشرط کلیه گذرگاه‌های مرزی جهت دسترسی و ارسال سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه را بدهد.
شورای امنیت همچنین باید رژیم اسرائیل را ملزم کند تا به طور فوری، کامل و بدون قیدوشرط، نیروهای نظامی و امنیتی خود را از غزه خارج، نسبت به رفع محاصره غزه، توقف کوچ اجباری مردم، توقف اقدامات غیرقانونی شهرک‌سازی، و پرداخت فوری و کامل غرامت تمامی خسارات وارده به مردم، زیرساخت‌ها، اماکن مسکونی و نظایر آن در غزه و سایر سرزمین‌های فلسطین اقدام نماید تا شرایط برای بازسازی سریع غزه فراهم گردد. این رژیم همچنین باید از تمامی اراضی اشغالی فلسطین، سوریه و لبنان عقب‌نشینی کرده و از هرگونه حمله نظامی به لبنان یا دیگر کشورهای منطقه خودداری نماید. بعلاوه، جامعه و نهادهای ذی‌صلاح بین‌المللی باید زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان و حامیان جنایات اسرائیل در غزه و سایر سرزمین‌های فلسطین را فراهم نمایند.
جمهوری اسلامی ایران همواره بخش مثبت تحولات منطقه، در تثبیت صلح و امنیت پایدار و از جمله مبارزه با تروریسم است. در مقابل، رژیم اسرائیل عامل اصلی و ناامنی منطقه‌ای بوده و فعالیت‌های شرورانه این رژیم همواره تهدید جدی علیه صلح و امنیت منطقه و جهانی می‌باشد. ذات و ماهیت رژیم اشغالگر اسرائیل مبتنی بر تجاوز، اشغال، ترور و نسل‌کشی است. این رژیم و نخست‌وزیر بدنام آنکه دادگاه کیفری بین‌المللی برای او به اتهام جنایات جنگی درخواست حکم بازداشت کرده است، همواره تلاش کرده تا با توسل به کمپین دروغ و اطلاعات نادرست دیگران را متهم کند. شورای امنیت باید رژیم سرکش و یاغی اسرائیل را مهار و به ریشه جنگ و نسل‌کشی در غزه و ناامنی در منطقه را پایان دهد.
آقای رئیس و هیأت‌های محترم،
جمهوری اسلامی ایران بر حق غیرقابل‌انکار ملت‌های منطقه، از جمله ملت فلسطین، برای دفاع و مقاومت در برابر اشغال و تجاوز تأکید می‌کند. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که راه‌حل جامع، عادلانه و پایدار مسئله فلسطین تنها با پایان‌دادن به اشغال تمامی اراضی فلسطینی، اجازه‌دادن به مردم فلسطین برای تحقق حق تعیین سرنوشت خود از طریق انجام همه‌پرسی از میان همه ساکنین اصلی فلسطین و ایجاد یک دولت مستقل و یکپارچه فلسطین ممکن است. این تنها راه عملی برای ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه غرب آسیا است.
از توجه شما سپاسگزارم.

انتهای خبر /


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/49691