وی افزود: پنبه از جمله گیاهان راهبردی است که محصول تولیدی آن در صنایع مختلف مورداستفاده قرار میگیرد، به همین خاطر سازمان جهاد کشاورزی قم هر ساله با مشارکت بهرهبرداران برای کشت این محصول و افزایش کمی و کیفی سطح تولید آن در استان، اقدامهای لازم را در دستور کار دارد.
پنبه از جمله محصولات کشاورزی است که به دلیل مزایای قابلتوجه اقتصادی از آن بهعنوان طلای سفید یاد میشود، همچنین تولید و فراوری این محصول، فرصتهای شغلی بسیاری را به وجود میآورد که همین نکات موجب توجه مسئولان و بهرهبرداران بخش کشاورزی قم به این گیاه شده است.
از طرف دیگر پنبه از جمله گیاهان موردتوجه در اجرای طرح الگوی کشت استان است و مسئولان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی با همکاری بهرهبرداران، استفاده از ارقام مقاومتر پنبه در برابر شرایط آبوهوایی قم را در دستور کار قرار دادند تا سطح تولید این محصول مهم را در استان افزایش دهند.
به گفته کارشناسان این حوزه، پنبه تولید شده در اراضی کشاورزی قم به دلایل مختلف نظیر مهارت بالای بهرهبرداران در پرورش این گیاه، از سطح کیفیت بسیار بالایی نیز برخوردار است که همین نکته بار دیگر اهمیت کشت این محصول و انجام مراحل فراوری آن در استان را برجسته میسازد.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/50653 |